Last news in Fakti

1 Февруари, 2017 10:56 9 640 11

Сбогом, Rolls-Royce Phantom 7!

  • rolls-royce-
  • phantom
Сбогом, Rolls-Royce Phantom 7! - 1
Rolls-Royce прекрати производството на седмата генерация на свръхлуксозната лимузина Phantom. Последният екземпляр, излязъл от завода в Гудууд, е направен по поръчка от неизвестен колекционер, като любопитното е, че последната бройка е посветена на морската тематика.Сбогом, Rolls-Royce Phantom 7!
Освен цвета, морските щрихи се допълват от дървена мозайка с изображение на кораб, както и от ефектен аналогов часовник, позволяващ на водача да разбере какво е времето в 24 различни времеви зони. Още нещо интересно е, че постелките на пода са изработени от висококачествена овча кожа. Сребро и бял цвят пък са основните акценти в свръхлуксозния интериор.Сбогом, Rolls-Royce Phantom 7!
Седмото поколение на лимузината Rolls-Royce Phantom беше представено през 2003 година, като моделът беше построен на уникална платформа. Болшинството от детайлите по колата са алуминиеви, а независимо от версията двигателят е само един - V-образен дванайсетцилиндров.Сбогом, Rolls-Royce Phantom 7!
Агрегатът е с работен обем 6.75 литра, бензинов е, а мощността му е 460 конски сили. Максималният въртящ момент е 720 Нм. През 2012 година седмото поколение на Rolls-Royce Phantom беше подложено на рестайлинг, но промените бяха, типично за марката, доста консервативни.Сбогом, Rolls-Royce Phantom 7!

Новата, осма генерация на Rolls-Royce Phantom ще дебютира през 2018 година, като в основата на модела ще залегне различна платформа. Тя ще е алуминиева и ще се използва, както за Phantom, така и за всъдехода, който подготвят британците. От Rolls-Royce уверяват, че Phantom 8 ще е най-добрата кола в света.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Графа

    29 2 Отговор
    Истинки аристократизам лъха от тази кола, а и като знам, че вътрешностите и са немски... това я превръща в най-най- лимузината в света.

    Коментиран от #2

  • 2 гощо

    24 3 Отговор

    До коментар #1 от "Графа":

    ПОДКРЕПЯМ!!!!!
  • 3 джими

    25 2 Отговор
    много отдавна бах чул една история, нямам идея дали е виц или са спомени от един минали, по-романтични времена...та:
    На един човек му се повредил ролса и звъннал в дилърството да съобщи за проблема. Изпратили ли му от там екип и след известно време екипът приключил работа. На изпроводяк, човекът попитал:
    - Благодаря ви за бързата реакция. Моля изпратете фактурата на счетоводителя ми - и подал визитна картичка на човек от екипа.
    - Фактура за какво? Попитал човека.
    - Е как за какво - за ремонта - отвърнал собственика с наколата с недоумение
    - Нещо сте се объркали - казал човека от екипа - Ролс Ройс не се поврежа. Стиснал ръката на собсвеника и си тръгнал усмихнат.
  • 4 ROLLS

    0 24 Отговор
    I kakvo mu e luksoznoto karal sum rols rois palna shtaiga.Tragnah i mu izteka masloto

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Иван Господинов

    16 0 Отговор

    До коментар #4 от "ROLLS":

    И после се събуди и гледаш краката ти отвити
  • 7 Msux

    0 12 Отговор
    Не знам защо ама интериора никога не ми е харесвал на Ролс Ройс, нарисували ми някакъв параход, на тавана има точици все едно са звезди, целия интериор ми е прекалено груб.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 английска фашага

    11 0 Отговор

    До коментар #7 от "Msux":

    Клиента така си го е поръчал, а техните клиенти не са за пренебрегване.
  • 9 Иван Господинов

    16 0 Отговор

    До коментар #7 от "Msux":

    Нормално е да не ти харесва като нямаш окото да видиш нито усета да усетиш. По същият начин няма да намериш разлика между вино за 9лв и такова за 900лв. Всъщност тавана е обсипан с фиброоптични кабели и пресъздава нощно небе. Осигурява неповторимо усещане за светлина несравнимо с грозните плафони на обикновените автомобили. Така нареченият параход е всъщност произведение на изкуството от над 300 различни вида дървесина вплетени перфектно в една апликация естествено всичко се прави на ръка и не може да се направи от кой да е. Дето де вика к'во ти разбира прасе от кладенчова вода. Хубавото в случая е че никога няма да ти се наложи да оценяваш подобен шедьовър.
  • 10 peev

    9 0 Отговор
    българина все ще намери косур.
  • 11 (може би) бъдещ собственик

    3 0 Отговор
    Можеше още малко снимки да сложат на "щайгата".И на "смотания интериор".На живо като не можем да видим поне тук да гледаме и да въздишаме по едни"по-романтични" времена.