Last news in Fakti

7 Юли, 2007 13:16 1 589 0

Тигър и игуана

  • volkswagen-
  • tiguan

Volkswagen реагира малко бавно на последните тенденции в автомобилостроенето, но за сметка на това предпазливият подход към новите пазарни ниши обикновено се отплаща с успех. Поредното доказателство за това носи името Tiguan и ще атакува сегмента на компактните всъдеходи в началото на идната година.Германците разпространиха първите официални снимки на новия кросоувър и по-подробна информация за техническите му характеристики. В момента Tiguan преминава през изтощителни тестове в Намибия и все още носи известен брой камуфлажни елементи по каросерията, въпреки че пресслужбата на Volkswagen настоява на "окончателния" външен вид на автомобила в съобщението до медиите. Както бе обявено още при първата поява на прототипа Tiguan на автоизложението в Лос Анджелис, кросоувърът ще използва платформата на Golf. Ще се предлагат както версия с двойно предаване, така и вариант със задвижване само на предния мост. В гамата от двигатели също намират място агрегати от най-продавания модел на VW. Tiguan ще се оборудва с най-новото предложение на германците - 1.4-литровия TSi с мощност 150 или 170 к.с. Ще се монтира и двулитров мотор от същото семейство с 200 коня. Дизеловият мотор е само един - 2.0 TDi, но ще се предлага в два варианта на мощността от 140 или 170 к.с.

Интересът към новия кросоувър бе предизвикан от VW още с обявяването на проекта. Като част от маркетинговата стратегия името на модела бе избрано от 350 000 души. Tiguan надделя над Namib, Rockton, Samun и Nanuk. Думата е комбинация от "tiger" и "iguana". С дължина от 4.4, широчина от 1.8 и височина 1.6 метра Tiguan е малко по-голям от компактния ван Touran. Предницата и страничното оформление обаче го приближават по-скоро до излъчването на Touareg, което съвсем не е случайност, а нарочно търсен ефект. Кросоувърът отваря нов, 14-и поред моделен ред в гамата на VW, където германците досега нямаха представител. Симпатичният SUV ще дебютира официално на автосалона във Франкфурт тази есен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА