Last news in Fakti

8 Февруари, 2017 20:31 9 696 9

Путин обеща помощ на Volkswagen

  • volkswagen-
  • владимир путин-
  • матиас мюлер
Путин обеща помощ на Volkswagen - 1

Президентът на Русия Владимир Путин е провел среща с главния директор на Volkswagen Матиас Мюлер, на която му е обещал поддръжка на руския пазар, съобщава Autorambler.

"Много се радваме, че като цяло бизнесът ви се развива успешно, макар да разбираме за известни някои сложности, свързани с продажбите. Ето защо сме винаги готови да обсъждаме с вас съществуващите проблеми, за да ви помогнем да се развивате на нашия пазар и занапред", е заявил Путин.

Мюлер на свой ред е изразил задоволство от сътрудничеството на концерна с руските власти и е подчертал, че досега VW е инвестирал €1.85 млрд. в страната. Немският концерн сглобява автомобили в Калуга (Tiguan и Polo, Skoda Rapid) и Нижни Новгород (Skoda Yeti и Octavia, VW Jetta). Десет на сто от продукцията на двата завода е за износ.

По данни на Ассоциацията на европейския бизнес продажбите на VW Group в Русия през януари са достигнали 9 392 коли. Пазарният дял на концерна на тамошния пазар е нараснал в сравнение със същия месец на 2016 г. с 0.8% до 12.1%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    9 16 Отговор
    Най-интересното и иновативното-В КАКВО КОНКРЕТНО ЩЕ СЕ ИЗРАЗИ ТАЯ ДЪРЖАВНА "ПОДДРЪЖКА" ЗА Фолксваген в Русия НЕ СЕ СПОМЕНАВА!А е много важно,защото ако е ефективна ,ще се възприеме от практиките по цялото земно кълбо!А иначе някакси думите на Путин че се радвал че "като цяло бизнесът на VW се развивал успешно" звучат като чиста безсмислица и лъжа при положение,ЧЕ СЕ НАЛАГА ДЪРЖАВНА ПОМОЩ за продължаване дейността на фирмата на руска територия.

    Коментиран от #4, #8, #9

  • 2 кроко

    12 22 Отговор
    Путин вместо да прави четки на вагените да вземе да помогне на собствения си автопром и на сиромасите в Русия че вече гледам за тях и мамбото е с купони.

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 oния

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Е ти пък кой си че да ти се дава обяснение?? Айде бегай у десно с БЕЕМВЕНЦЕТО си и спри да се отваряш.На Путин ли ще се ръбиш?

    Коментиран от #6

  • 5 oния

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "кроко":

    Голем си умник,на Путин акъл да даваш. Кажи как да се оправи положението в БГ?
  • 6 onq s konq

    2 9 Отговор

    До коментар #4 от "oния":

    Първо-не се ръбя на Путин,а АНАЛИЗИРАМ ДУМИТЕ МУ...ако ме разбираш изобщо.И второ-порождение съм си "у десно" като мъж и като политическа ориентация,но винаги "у лево" с БМВ-енцето...пак ако ме разбираш.И да не чувам забележки че не говоря с прости русофили!:)
  • 7 Соломон Вагенщайн

    5 2 Отговор
    ЕВРЕЙСКИ ИНТЕРНАЦИОНАЛ В ДЕЙСТВИЕ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
  • 8 Барабар Петко

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Държавната поддръжка ще се изрази в улесняване на ФВ да пренесе голяма част от производството в Русия - намаляване на данъци, предоставяне на терени за заводи и др
  • 9 Ярослав Станчев

    13 2 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Нали уж има санкции срещу Русия бе отворко?Що ВАГ инвестират там?Що не инвестират у нас,нали сме стратегически партньор на баба Ангела и сме пълноправен член на ЕС?Май сме членове само като стане дума за бежанци,гей паради и цигани,а като дойде ред за пари сме си същите второразредни кавали за ЕС.