Last news in Fakti

14 Ноември, 2011 12:45 7 489 9

Батмобил с форсиран V10 от BMW M5

  • black bat-
  • mf5-
  • wiesmann-
  • dahler-
  • schwabenfolia

 

Малкоизвестното тунинг ателие SchwabenFolia в кооперация с швейцарската фирма Dahler представиха специална версия на роудстъра Wiesmann MF5. Автомобилът получава и различно име - Black Bat, което в превод означава "Черен прилеп".
 
Външността на тунингования автомобил не се отличава много от донора Wiesmann MF5. Впечатление правят черният мат с който е боядисан автомобилът, ефектните черни лети джанти BBS с размер 20 цола и контрастиращите хромирани емблеми.
 
Салонът на Black Bat също е решен почти изцяло в черно, като голяма част от интериорните детайли са тапицирани с черна алкантара. Там ефектен акцент се явяват белите бутони, разположени в централната част на средната конзола.
 
Както вече стана ясно, по-интересното се крие под капака на автомобила. Вместо 4.4-литровия V-образен осмак с мощност 555 к.с., тунинг специалистите са монтирали атмосферен десетцилиндров мотор от старото M5 на BMW.
 
Не е тайна, че отявлените фенове на баварската марка са силно привързани към излезлия от употреба петлитров V10 и именно поради тази причина хората от SchwabenFolia и Dahler са решили да експериментират с него.
Този двигател пасва идеално на автомобилите Wiesmann. Ще припомним, че именно с него беше оборудван моделът MF5, който измина северната дъга на "Нюрбургринг" за 7.47 минути, като показа време аналогично на това на суперкара  Ferrari F599 GTB Fiorano.
 
Специално за Black Bat обаче класическият атмосферен V10 мотор е форсиран допълнително. Основно е препрограмиран електронният блок на агрегата, изцяло нова е и изпускателната система. В резултат на тези промени мощността нараства от 507 до 600 к.с.
 
Това се отразява и на динамичните характеристики на автомобила. Ако стандартният Wiesmann с новия V-осмак ускорява от 0 до 100км/ч за 3.9 секунди, Black Bat  изпълнява това упражнение с 0.4 секунди по-бързо. До 200 км/ч "Батмобилът" ускорява за 9.9 секунди.
 
Максималната скорост също е доста висока. Тя е 321 км/ч и поради тази причина се налага монтиране на по-мощна спирачна система. Новата е дело на Brembo и разполага с 380-милиметрови двойно вентилирани и дискове и шестбутални спирачни апарати.
 
За съжаление хората от SchwabenFolia и Dahler не съобщават колко струва превъплащението на Wiesmann MF5 в "батмобил", но това едва ли има значение за финансовосимпатичните любители на екзотики. Автомобилът ще бъде пуснат в много ограничен тираж и още от сега се смята за колекционерска ценност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 520 zender

    1 2 Отговор
    Тая машина за нищо не става-ГТ-Р това няма да го изпреварва а направо ще го прескача.Двигателите на БМВ нестават за нищо.
  • 2 Майро-HONDA

    1 1 Отговор
    Много си прав този път
  • 3 330i

    1 0 Отговор
    м5 прави 370 км, или 330 и в двата случая е повече
  • 4 330и

    2 0 Отговор
    .. и годзилата умря - 2 част
  • 5 Майро ЖДМ

    0 2 Отговор
    М5 прави 370 км и се чупи малко преди да свърши резервоара и въпреки всичко е по-бавно на ринга в ГЕРМАНИЯ
    Не сравнявай повече ГТР с М5 че ние се знаем ама другите ще ти се смеят
  • 6 ГТТ

    0 0 Отговор
    М5-цата първо е разграфена до 330 и ограничена на 270!!!имах удоволствието да се покарам такава!не казвам нищо лошо за ней,уникален автомобил е :)
  • 7 330и

    0 0 Отговор
    с малко повече надуто турбо от ж-паур М5 е най-бързия седан прави 370 км,даже още тогава коментарите бяха че може и още, турбината е на 0,7 бара, а можело и 1.0, от брабус отговориха ама електронно ограничиха колата си на 340
  • 8 R6-tak

    0 0 Отговор
    kolata e yka no
    az pretpochitam M5 Gpower
    brabus pasti da ydat pred Gpower
  • 9 520 zender

    0 0 Отговор
    Еи деца-това е супер спортист-кво има толкова да се коментира.По-добър е от М5 щото е по-лек така че къв е проблема-данеби да разполагате с нещо по-добро а...Да споменавам ли кво прави това на писта а...едва ли го разбирате при положение че карате малолитражки-ядосахте ли ми се-това беше идеята..