Last news in Fakti

18 Октомври, 2010 14:54 5 507 10

Още по-брутално Wiesmann Coupe

  • wiesmann

Немският автомобилен производител Wiesmann, използващ технически компоненти от BMW се натъкна на сериозен проблем. Двигателят V10 Teutonic, който беше предвиден да се монтира на новия модел, така и не влезе в производство и на инженерите от Wiesmann им се наложи да търсят друго разрешение на въпроса.

След като екзотичните модели на компанията MF5 и GT MF5 останаха без най-главното - двигател, инженерите преосмислиха политиката си, но продължиха работата по проекта за нов Wiesmann Coupe. Папараци засякоха прототBMWип на брутално купе с добре разпознаваемите форми на марката.

От компанията отказват да кажат какво се крие под капака на иновацията, но не скриха, че ще използват напълно нов основен агрегат, отново разработен от баварската фирма. Специалистите са на мнение, че става дума за 4.4-литровия V-образен осмак с двойно турбо, който е разработен за новото поколение на BMW M5 и M6.

Ако това се окаже истина, то новото купе на Wiesmann ще е още по-мощно, защото мощността на  V10 Teutonic е 500 к.с., а тази на новия V8 4.4-литра е 560 коня.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Техника

    11 14 Отговор
    Абе грозничък си е,но бих разочаровал доста на същото мнение по пътищата с него.....
  • 2 BENZ

    19 6 Отговор
    STRASHEN BANDIT
  • 3 RemuS

    5 10 Отговор
    to e grozno ama mo6ta mu zasen4va si4ko :)
  • 4 Nasko

    9 5 Отговор
    Аз свързвам Wiesmann със страхотен спортен автомобил с визия на олдтаймер, под чийто капак реве един истински съвременен звяр! Комбинация, в която има по нещо за всеки:)
  • 5 deo88

    1 10 Отговор
    Става ..
  • 6 бим бам бум

    3 12 Отговор
    А чи ко и туй нещо ва ? Ква и тъз сапунера ва то да са чуди чиляк туй отворина консерва лии няква захвърлина ламарина лии мммм ? Чи и без двигателя я оставили та друг да гу мисли с ко да въри ва ! Да си направити идин двигател чи и срамно тъй да зимати на заим от другити коли хммм !
  • 7 koche

    2 2 Отговор
    malko e grozen no e 500konq
  • 8 mediator37

    0 1 Отговор
    Толкова е грозна, че чак хубава !
  • 9 Пепелянка

    1 0 Отговор
    До 8 mediator37
    Що за критерии за хубаво и грозно имаш ти???
  • 10 M_Power

    0 0 Отговор
    Разбира се, знаят от кой да вземат мотор.