Last news in Fakti

9 Юни, 2007 11:28 1 241 0

Хибриден суперкар

  • toyota-
  • supra-
  • ft-hs hybrid-
  • toyota ft-hs hybrid

Японският концерн Toyota показа един спортен концепт, съчетаващ в себе си футуристичен дизайн и хибриден двигател. Според специалистите именно така може да изглежда бъдещата Supra. Това обаче няма да стане по-рано от 2009 година, а дотогава и най-вероятно и след това FT-HS Hybrid ще си остане просто екзотичен и доста футуристичен автомобил. Въпреки всичко японците са подходили доста сериозно към този проект. Под капака на FT-HS Hybrid е заложен 3.5-литров V6 агрегат, който е заимстван от Lexus GS450. Oсвен него е монтиран и електромотор, мощността на който, сумирана с бензиновия е равна на 400 к.с. Не това обаче е най-интересното. Въртящият момент се предава на задните колела през иновационна безстепенна трансмисия, а ускорението е доста впечатляващо. От 0 до 100 км/ч. Toyota FT-HS Hybrid достига за четири секунди - постижение сравнимо с това на автомобили с 8- или 12-цилиндрови двигатели. На всичкото отгоре разходът на гориво е в нормите за компактен шестцилиндров агрегат. Междуосието на хибридния суперкар е 2 600 мм, а дължината на автомобила - 4 250 мм. Благодарение на грамотно разположения електромотор и акумулаторни батерии теглото между преден и заден мост е идеално разпределено в съотношение 50/50.

С изключително злата външност на автомобила са пряко свързани фирмата Calty Design Research и американското подразделение на Toyota, базирано в Калифорния.

FT-HS разполага с твърд сгъваем таван. Когато таванът си е на мястото, тоест над главите на водача и пасажера до него, отдзад има място за още двама пътници. Когато автомобилът се превърне във вариант кабриолет задните две места “изчезват”. Още една от иновациите е свързана със задните светлини. Те са светодиодни имат формата на бумераг, а при висока скорост се превръщат в своеобразно антикрило. Дизайнерските решения в салона са съсредоточени основно около мястото на водача. То има доста общи черти с космически кораб от култовата лента Star Wars и е яркочервено. Иновационните прибори, безспицов волан и ексклузивен скоростен лост завършват футуристичната картина на един екзотичен автомобил от бъдещето.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА