Last news in Fakti

17 Март, 2017 14:35 6 940 20

Русия кани Tata в проекта "Кортеж"

  • tata-
  • кортеж
Русия кани Tata в проекта "Кортеж" - 1

Министърът на промишлеността и търговията на Руската федерация Денис Мантуров е предложил на индийския производител на автомобили Tata Motors да вземе участие в проекта за нов автопарк за руския политически елит "Кортеж", съобщава ТАСС. Основен интерес за руснаците представлявала дъщерната компания Land Rover, която можела да бъде от полза за проектирането на бъдещия всъдеход от програмата.

"Обсъждахме темата. Предложихме на няколко индийски компании - в частност Tata - да се включат в проекта. Tata притежава Range Rover и тук виждаме определена синергия по въпроса с всъдеходите", уточнява Мантуров.

"Като цяло "Кортеж" върви по график. В края на годината ще бъде доставена първата партида автомобили. Три комплекта за гаража със специално предназначение. От следващата година - през втората половина - започва серийното производство", обещава руският министър на промишлеността и търговията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Иван

    9 3 Отговор
    За недочелите- Викат Land Rover, не м...лите.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Гост

    16 14 Отговор

    До коментар #1 от "бай Иван":

    И Rolls Royce да викна се тая, сами един автомобил не могат да направят!

    Коментиран от #4

  • 3 айай

    14 7 Отговор

    До коментар #1 от "бай Иван":

    За умните - викат "Тата", заедно с технологиите на притежаваният от тях Range Rover - един от производителите, пионери и с най-висококачественни разработки в пълноприводното задвижване. Не е срамно една фирма като Рейндж Роувър да фалира - дъмпинга на евтини автомобили подбива високите цени на подобни возила и не е трудно една фирма да не може да просперира не поради качество, а поради загуба на клиенти. И аз предпочитам Роувъра, но цената му е колкото 3 Дъстъра на базовия вариант, значи като не мога да си позволя Рейнджа ще търся достъпното.... Затова, че руснаците печелят от подобна развойна съвместна дейност доста. те имат много добро пълноприводно, но трупането на опит със световни еталони не е излишно. А и съвместни лбазови производства на компоненти и платформи с Тата би им смъкнало доста разходи и довело до печалби и за двете страни. Повечето индуси не са мангали те имат десетки племенни разновидности. Повечето са възпитани хора, доктори инженери. Но и там има крадлива мангалска прослойка, като у нас има не един, която е на животинско ниво - кражби, убийства измами... не е до етноса, а до прослойките. Новите русски разработки автомобили са коренно различни от преди. Ако са на достъпни цени не са лош избор. поне нямат Дизелгейт и данните за разхода са автентични...
  • 4 бай Иван

    21 4 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Защо да не могат?
    Щото партията е прецаквала всичко що не е за оръжие?
    Fiat са предложили на АвтоВАЗ Twin-Cam двигателите си, партията отказва, буржоазно било.
    Москвич 408 Турист - прекратен проект по нареждане на партията.
    Москвич Алеко- по нареждане на министъра на Автомобилната индустрия прекратяват проекта по нова кола със задно предаване и започват копиране на френската Simca 1307.
    Само дето такива като теб пропускат един много важен момент- В Русия вече не е комунизъм, а АвтоВАЗ работят съвместно с рено-Нисан.
    Москвич е собсвеност на Volkswagen AG(VAG).
    Опресни си информацията

    Коментиран от #6

  • 5 айай

    8 6 Отговор
    П.П.: Волксваген Грууп сключи договор с "Тата" за съвместно производство. Което ще означава, че освен с опита на роувър и Тата, руснаците ще имат полза и от опита на инженерите от Фолксваген, а те правят отлични джипове, сувове, пикапи. За лукса на Ауди да не говорим.... В крайна сметка, всичките ще имат изгода от това.

    Коментиран от #12

  • 6 гост

    17 22 Отговор

    До коментар #4 от "бай Иван":

    Руснаците ако не са открали от Немците и САЩ и коли няма да имат всяка една кола произведен от руснаците е нечие копие от запада всичко е или от шпионаж или са плащали да копират стари модели тия само за това ги бива

    Коментиран от #7, #8

  • 7 бай Иван

    21 11 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Какво са откраднали от сащ и немците?
    Външния вид?
    Или говориш за мита 412=М10?
  • 8 кроко

    22 15 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Балистичните ракети и ядерените реактори от тях ли са ги откраднали? Толкова ли е трудно да проумееш че партията е казвала какво да се развива и просто нямат опит и традиции, които в днешно време се наваксват леско стига да имаш желание и пари. И толкова ли е трудно да проумееш че винаги са залагали на вътрешния си пазар. Като решат да изнасят на вън, ще настъпи и промяната, сега просто се развиват в собствената си страна.
  • 9 ФСБ

    4 2 Отговор
    Имат автомобилни концерни със заводи в Русия, а ги е.ават и се молят на тези които хич не им дреме за този пазар.Евала ,далеч ще стигнат
  • 10 Къньо

    13 17 Отговор
    Че то това на снимката ако е от тоя "Кортеж", досущ откраднато от Ролс и Бентли!
  • 11 гост

    11 9 Отговор
    Срам ни е да се возим в Range Rover - искаме Range Rover-ът да е с различно купе и надписи на руски. Да покажем на разпадащият се запад на какво сме способни! Нека тунингът започне сега!
  • 12 ти луд ли си

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "айай":

    Я пак,че не разбрах какво си писал:Кажи един истински джип на Vw.Кажи и какви пикапи правят,че май се сещам за един провал-Амарок.Тия дето в брошурата си пише да наливаш яко масло.Е това са страхотни коли.На тия курници по често сипваш масло отколкото нафта.Нали знаеш какво казва собственик на кола от Ваг групата на бензиностанцията-Масло....до горе.

    Коментиран от #13

  • 13 бай Иван

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "ти луд ли си":

    Първото Caddy, Touareg-a си е джип, макар не толкова за офроуд.
    Ама те ги викат да правят луксозна кола, не Камион.
    Не че съм им фен.

    Коментиран от #14

  • 14 ти луд ли си

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "бай Иван":

    Съгласен съм с теб.ай ай коментира,че имали страхотни джипки,сувчета и т.н.Имат луксозни но не истински за offroad.Магистрални имат много.Това ми се струва повече по време на санкциите да останат като вносител в Русия и да продават те и руснаците.
  • 15 кроко

    14 16 Отговор
    Простите русняци. дори една лимузина не могат да направят без чужда помощ, даже и до индииците опряха.
  • 16 факт

    11 14 Отговор
    Жалките мужици, една кола не могат да направят. ......
  • 17 Един

    5 2 Отговор
    Бай Иване,гледах по Дискавъри,какво се изисква от един монтажник като бързина и сръчност за да започне работа в ТАТА.Повярвай ми половината от пишещите тук няма да ни вземат!
  • 18 кроко

    6 4 Отговор
    Ще ви пречисля само няколко от супер-пупер руски авто-проекти , които така и не видяха бял свят..
    1-Руски спортен автомобил TagAZ Aquila, мощност 107 коня, глътна вода удави са..
    2 Руски електомобил, Е-мобил, щеши да е конкурент на Тесла, отиде на кино от 6 до 5...
    3-Руская гоночная команда във Формула -1, с гръмкото име " Маруся", главен проектант беше шоумена Коля Фоменко ( нещо кът нашия Слави) изпраха парите, откраднаха ги и естествено марушката фалира...
    Митхун Чакраборти да им е на помощ, да си направят лимузината....
  • 19 Акуратен

    6 4 Отговор
    Кога "братушките" най-после ще се научат да правят автомобили, и изобщо нещо качествено? Не, като новата УАЗка, дето и падат дръжките на вратите пред Путин, та военният, дето му я представяше, трябваше да ги набива и да се чуди, как да ги закрепи!
  • 20 джамбаза

    2 2 Отговор
    Ще стане много яка бричка....