20 Ноември, 2011 10:19 9 494 7

Новият Land Rover Defender еволюира

  • land rover-
  • defender-
  • dc100-
  • dc100 sports

По време на отминалото през септември тази година автомобилно изложение във Франкфурт Land Rover показа концепция на новото поколение на легендарния всъдеход Defender. Всъщност прототипите бяха два - DC100 и DC100 Sports.

Още тогава стана ясно, че тези концепции ще претърпят значително развитие преди да се стигне до серийна версия на модела. Първата такава еволюция компанията показва на автосалона в Лос Анжелис. Там английската марка демонстрира доработка на новия прототип.



Според инженерите от Land Rover тази версия все повече приближава прототипа до серийния вид на автомобила. Видимите промени са свързани със смяна на т.нар. дизайнерски гуми със серийните Cooper, които се характеризират с типични офроуд параметри.

Вариантът с твърд таван е украсен в два цвята, като са му добавени множество всъдеходни аксесоари, в това число и шнорхел за преодоляване на водни препятствия. Друга интересна добавка е традиционният за марката ясно изразен рейлиг на покрива.

От компанията обясняват, че това са само първите метаморфози или началото на дългия път от концепта до серийното изпълнение. Финалните акорди ще се чуят през 2015 година, когато се очаква да се появи и истинският заместник на Defender.

Това се прави с цел да се намери достоен заместник на произвеждания 30 години без особени измемения всъдеход. Сега след оценката на американците се очаква следващите по-радикални промени да бъдат демострирани напролет в Женева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ляляляя

    0 1 Отговор
    mn grozen :X
  • 2 БГ

    0 1 Отговор
    Срам ме е да го кажа,но "нива" с 4 врати е по удобна и по практична /возил съм се като пътник и шофирал предишни модели /
  • 3 Japan Power

    1 0 Отговор
    Което си хубаво, си е хубаво
    LR винаги са били различни исолидни

    БГ ти в нива сигурно си се возил, но не си се возил в нищо друго.
  • 4 Ники

    0 1 Отговор
    Старият беше 1000000000 пъти по хубав !
  • 5 тоз и оня

    0 0 Отговор
    Малко прилича на японска играчка :) Не знам дали е нарочно ли без да искат са го направили така :D
  • 6 mda

    0 1 Отговор
    abe ne e grozen ama e tro6liv kato vseki angliiski bokluk. smqna maslo -5000lv, izgorql xenon- 8000lv i tn. pulen bokluk
  • 7 Kobester

    0 0 Отговор
    Пародия страшна