Last news in Fakti

10 Април, 2017 10:00 10 633 13

Запознайте се с новите летни гуми Nokian

  • летни гуми-
  • nokian
Запознайте се с новите летни гуми Nokian - 1

Качествените летни гуми със сигурност са от първостепенно значение за безопасно придвижване през задаващия се летен сезон. По този повод решихме да ви покажем новата продукция на един производител на автомобилни гуми, известен най-вече със своите зимни гуми. Финландците от Nokian Tyres пускат на нашия пазар някои новости и разширяват досегашното си портфолио от летни модели.

Новата Nokian Rockproof – за сериозен офроуд
Новост за истинските фенове на офроуда, големите SUV и леки камиони. Тази гума предлага стабилност, изключителна издръжливост и здравина благодарение на специалната каучукова смес на протектора – Nokian Rockproof Hybrid, която се справя успешно с неочаквани удари от остри предмети при сериозна офроуд употреба. Оптимизираните стабилизатори на протекторните блокове осигуряват по-прецизно управление и стабилност. Гумата е супер устойчива срещу нарязване, а специални издатини в основата на каналите предотвратяват заклещването на камъни. Всичко това в комбинация с уникалната технология Aramid Sidewall карат Rockproof да се чувства у дома си и при най-тежките условия. Тя ще се предлага в размери от 16 и 17 инча и скоростен индекс Q (до 160 км/ч). През годината ще бъдат добавени още размери.

Nokian Line SUV и Nokian zLine SUV - усилени SUV гуми
Популярните премиум летни SUV гуми гарантират висока безопасност и комфорт. Те предлагат перфектно представяне както по неравни участъци, така и в „градската джунгла“, особено върху коварната мокра настилка. За максимална издръжливост и защита, страниците на гумите са подсилени с арамидни влакна. Високата горивна ефективност и превъзходното усещане при шофиране правят тези SUV гуми много популярен избор. Моделът Nokian Line SUV бе класиран на 3-то място в летния тест на ADAC за 2017 г. и също така отличен в тестовете на TCS и ÖAMTC. Серията Nokian zLine SUV е предназначена за по-мощни и спортни SUV, развиващи високи скорости. Уникалната гаранция Nokian Tyres Aramid Guarantee покрива инцидентни повреди върху страниците на SUV гумите, а компанията заменя повредената гума с нова напълно безплатно. Nokian Line SUV е налична в размери от 15 до 19 инча и скоростен индекс H, T, V. Nokian zLine SUV се предлага в размери от 17 до 22 инча и скоростен индекс V, W, Y.

Nokian eLine 2 - за безопасност и екологичност
Страхотната лятна гума с рейтинг АА осигурява надеждно представяне при всякакви условия. Тя предлага най-доброто възможно сцепление на мокро и горивна ефективност, респективно оценени с АА по скалата на ЕС. Уникалната технология срещу аквапланинг Coanda осигурява допълнителен резерв от сцепление при наводнени участъци. Каучуковата смес се представя изключително при широк диапазон от температури, запазва сцепление на мокро и осигурява ниско съпротивление при търкаляне, което спестява до 0.6 литра на 100 км. Благодарение на тези си качества, Nokian eLine 2 е подходящ избор за електрически и хибридни автомобили. Моделът е наличен в 15 и 16-инчов размер и скоростен индекс H и W.

Nokian zLine - за високи скорости
Перфектният модел за шофьори, които търсят оптимално поведение и при високи скорости. Уникални елипсовидни вдлъбнатини в напречните канали и полираните основни такива по протежението на гумата максимално предпазват от аквапланинг. Специалната каучукова смес Nokian Intelligent UHP Silica има стабилно сцепление с пътя при всички скорости в голям диапазон от температури. Гумата е подходяща не само за спортни коли, но и за любители шофьори, които търсят прецизно усещане за сцеплението на автомобила. zLine е определена като много препоръчителна в летните тестове за 2017г. на авторитетното немско списание Auto Zeitung. Налични размери за модела са от 16 до 21 инча и скоростен рейтинг V, W, X, Y.

Nokian iLine - за семейни автомобили
Лятна гума със забележителна горивна ефективност, проектирана за по-малки и средно големи семейни автомобили. Ефективното противодействие на аквапланинга се осъществява от специални Venturi канали. Каучуковата смес iLine Silica гарантира отлично сцепление на мокро и ниско съпротивление при търкаляне при всякакви температури. Кръгли вдлъбнатини по стените на напречните канали насочват въздушния поток и предотвратяват създаването на неприятен шум от гумите. Наличните размери са от 13 до 16 инча със скоростен индекс T и H.

Nokian Line - за пестене на гориво
Доказан модел с изключителни качества на сухо и мокро. Елипсовидни вдлъбнатини в напречните канали дават ефективна защита от аквапланинг при тежки метеорологични условия. Гумата дава усещане за прецизна управляемост и стабилност, има ниско съпротивление при търкаляне и пести гориво благодарение на специалните Cross-Block напречни ламели в блокчетата. Дългият експлоатационен живот, ниското ниво на шум и комфортното представяне на модела са високо оценени от независими организации за тестване на летни гуми за 2017 г. като ADAC, ÖAMTC и TCS. Наличните размери са от 13 до 17 инча със скоростен индекс T, H, V, W.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гуми

    16 4 Отговор
    Нокиан са доста прилични гуми, карал съм и със зимни и с летни натази марка.
  • 2 Ботев

    8 14 Отговор
    Бяха добри преди да почнат да ги произвеждат в Русия.
  • 3 ddt

    8 2 Отговор
    Миналата година април си купих нови гуми Нокиан и не съм доволен ,няма и да си помисля повече за нокиан.
  • 4 onq s konq

    5 24 Отговор
    Моите на бавареца са такива и са си завотско поставени още прес 86-та година и досега не са мръднали!!!!Само задна лева ми е биячка ама като карам с 220-230 по магистралата изопщо не се усеща!!!

    Коментиран от #5, #6, #7

  • 5 оня с магарето

    25 1 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Това 220-230 температурата на водата ли ти е ???
  • 6 гн уий

    8 3 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Eвала батка, гоуем си!
  • 7 Shmeker

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    БУахахаахаа пресилваш се вече и си личи, че си като оня престорен Дошо.

    Заводски БМВ не са слагали Нокиан.
    Освен тва през 1986 се казваха Нокиа.

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Shmeker":

    май само ти не схвана майтапа

    Коментиран от #12

  • 10 Tio

    4 2 Отговор
    Nokian са много хубави гуми, а от скоро са и Премиум марка в световен мащаб. За "разбиращите", най-голям акционер с 19% е Бриджстоун, който от своя страна е най-големия свтовеен производител!
  • 11 гост

    5 9 Отговор
    Не купувам гуми които носят име на телефон !
  • 12 Shmeker

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Схванах го но не ми беше смешно
  • 13 Унуфри

    4 1 Отговор
    Ползвам бюджетни китайски,испански и каквито ми попаднат бюджетни нови гуми с нов дот.Много боли,когато скъсам скъпата мишленка в някоя дупка.