Last news in Fakti

19 Април, 2023 20:13 5 534

Какво трябва да знаем за летните гуми Fulda EcoControl?

  • летни гуми-
  • фулда-
  • fulda

Кои са важните особености на тези продукти, които ги правят толкова предпочитани?

Какво трябва да знаем за летните гуми Fulda EcoControl? - 1
Снимкa: Shutterstock

Много хора желаят да постигнат осезаема икономия на гориво хора и с една покупка да изминат огромен пробег. В този случай, препоръките на специалистите са – да погледнат летните гуми Fulda EcoControl. Благодарение на асиметричния си модел, те осигуряват повишена безопасност и отлична оптимизация на разхода. Кои са важните особености на тези продукти, които ги правят толкова предпочитани?

Защо да предпочетем летните гуми Fulda EcoControl?

Германският производител Фулда, който към момента е част от Goodyear Group, представя летните гуми Фулда ЕкоКонтрол, които са проектирани с асиметричен дизайн на протекторната част. Продуктът е замислен като вариант, който да отговори на изискванията и нуждите за безопасност и икономичност на гориво. Това е отразено и в наименованието, където „Еко“ означава подобрени показатели за икономия и „Контрол“ – повишена безопасност и отлично управление на превозното средство.

Асиметричният дизайн предоставя повишено предимство при производителността, а иновативният силициев каучук ще намали осезаемо разхода на гориво и ще осигури значителен пробег.

Какви са основните характеристики на летните гуми Fulda EcoControl

За да се стигне до тези резултати, нека първо разберем с какво тези продукти се отличават от останалите:

  • - качествена каучукова смес – има увеличено съдържание на силициев диоксид. Това позволява подобряване на сцеплението, при преминаване през мокри, влажни и сухи пътни настилки. Летните гуми Fulda EcoControl са с повишено контактно петно, за да се увеличи стабилността на превозното средство и неговата управляемост;
  • - специфичен протектор за повишена стабилност на автомобила – подобрява управлението и спомага за по-краткия спирачен път. Характеризира се с уникална конфигурация на ламелната структура. Плоският контур допринася за равномерното разпределение на налягането във вътрешността, което оптимизира износването и чувствително увеличава пробега;
  • - повишена безопасност – дълбоките канали подобряват ефективността при отстраняването на водата в момента на преминаване през мокри пътища и гьолове. Това намаля вероятността от краткотрайна загуба на управление и създаване на предпоставки за ПТП;
  • - допълнителна здравина и устойчивост на удари – във вътрешността си летните гуми Fulda EcoControl са с подсилена корда, която увеличава надеждността и устойчивостта на външни повреди. Може да се счита, че използването на фирмените продукти значително повишава вероятността да не закъсате в най-неочаквания момент от пътуването.

Как, обаче, тези спецификации обуславят икономичността на този продукт – прочетете по-надолу.

По какъв начин допринасят за намаляване разхода на гориво?

Поради уникалната структура и форма на ламелите върху протектора, съпротивлението при търкаляне е сведено до минимум. Това неминуемо се отразява положително както върху разхода на гориво, така и на комфорта при шофиране. При каране с висока скорост, генерираният шум е минимален, тъй като централната област има непрекъснати ребра, предаващи точно посоката на движение на волана върху пътната повърхност. При летните гуми Fulda EcoControl натоварването се предава от центъра към страничните раменни блокове, за да се постигне равномерност в контактната площ и намаляване на съпротивлението.

Как са постигнати увеличеният пробег и ниската температура?

Дълбочината на протектора на летните гуми Fulda EcoControl е увеличена с 10%. Каучуковата силициева смес намалява вътрешното молекулно триене и генериране на топлина, което води и до намаленото износване. Това прави каучуковата смес „студена“, а в комбинация с увеличената дълбочина на каналите – прави колата по-устойчива, в условия на мокри пътища и преминаване през гьолове.

Вътрешни тестове на компанията показват, че летните гуми Fulda EcoControl са с 19% по-дълъг пробег, в сравнение с предшественика си. Ако се направи сравнение с основния конкурент, увеличението на пробега е с цели 12%. Това води до повишено пестене на пари, тъй като с една покупка на комплект може да изминете много повече километри.

Защо спирането с летните гуми Fulda EcoControl е по-ефективно?

Това се дължи на наличието на множество радиални канали в протекторната част. По този начин се постига увеличен брой на отделните зацепващи жлебове, създаващи ефект на загребване и осигуряващи по-кратък спирачен път. Според тестове на техническия център на Goodyear в Люксембург и правейки сравнение с основния конкурент, става ясно, че при спиране на мокра настилка от 80 км/ч до 8 км/ч, спирачният път на летните гуми Fulda EcoControl е с половин метър по-къс.

Благодарение на повишения брой канали и асиметричен дизайн на грайферната част, се постига и по-ефективно отвеждане на водата, при шофиране по мокри пътища. Това допълнително подобрява контакта с пътя, увеличава сцеплението, при преминаване през опасни участъци, което позволява запазване на управлението.

Къде да откриете наистина оригинални продукти с високо качество?

За да сте сигурни, че купувате нови оригинални и качествени автомобилни летни гуми fulda ecocontrol, насочете се към доверен и доказан през годините специализиран онлайн магазин. Там, освен голямото разнообразие от размери и модели, ще може да откриете и по-добри цени, поради периодичните промоции.

Подобни търговци не използват или свеждат до минимум употребата на посредници, зареждат складовите си наличности с големи обеми от стока и получават допълнителни отстъпки. Онлайн магазинът е свързан с по-малки разходи за поддръжка, което позволява на търговеца да предложи преференциални оферти, без това да се отразява на качеството на продуктите.

Поради сътрудничество си с производителя или оторизираните за страната дилъри, търговецът предлага заводска гаранция и всички съпътстващи документи. Оказва пълно съдействие при нужда от сервизно обслужване и осигурява подходящи условия, позволяващи преглед на доставката, време за тестването ѝ, връщане при желание и още куп преференции.

За да не сгрешите при избора и за да спестите време, специализираните сайтове предлагат специалист за безплатно съдействие, с когото да обсъдите нуждите ви и да получите адекватно предложение.



Свързани новини