Last news in Fakti

5 Май, 2007 15:06 932 0

Mercedes-Benz GL

  • mercedes-benz-
  • brabus-
  • porsche carrera gt-
  • opel corsa-
  • nissan micra

Компанията Brabus, чийто основен приоритет са автомобили с марка Mercedes-Benz, не пропусна и един от последните всъдеходи на “Сребърните звезди”. Огромният GL 320 CDI е снабден с нов електронен блок Brabus D6 (III) PowerXtra и по този начин конските сили вече са 272. След интервенцията иначе тромавият дизелов GL вече ускорява от 0 до 100 за по-малко от девет секунди. По-интересна обаче е доработката на Brabus върху GL 500. Тунингмайсторите предлагат два варианта - първият е фирмената програма B8, увеличаваща мощността до 419 к.с. При втория вариант нещата са далеч по-сериозни. Работният обем нараства на 6.1 литра, което освен че увеличава мощността до 462 к.с., сериозно се отразява и на максималния въртящ момент. След доработката той вече е 615 Нм при 3100 об/мин. С подобен силов агрегат тежката машина е способна да достигне до 100 км/ч за шест секунди, а стрелката на скоростомера спира чак на 255 км/ч. Освен това за всички версии Brabus подготвя специална изпускателна система от неръждаема стомана, завършваща с четири хромирани накрайника. Естествено не се е разминало и без корекции по външния вид. В предната броня са интегрирани две двойки допълнителни фарове за мъгла. За всички клиенти е предвидена голяма гама от лети джанти с размери от 18 до 22 цола. За най-взискателните се предлагат и 12-бутални алуминиеви спирачни супорти и дискове с размер 380/36 мм.

Porsche Carrera GT

Carrera GT е доволно рядък и изключително впечатляващ автомобил. Въпреки това инженерите от TechArt са се постарали да му придадат допълнителна индивидуалност. Засега доработката засяга един единствен екземпляр, но вратите на тунинг студиото са отворени и за останалите 1 269 автомобила Carrera GT.
Промените по външния вид са основно отпред. Новата броня и различната радиаторна решетка са изработени от въглерод, а задното антикрило се вдига само след скорост от 120 км/ч и е допълнително усилено. Двигателят не е пипан, но благодарение на новата изпускателна система конските сили са нараснали от 612 на 635. Освен това звукът сега е далеч по-басов. Окачването също не е променяно, но в салона има една приятна изненада - новият волан, обишт с много рядка и респективно доста скъпа кожа. По кормилото има и въглеродни елементи, които стилово си пасват с карбоновата ръкохватка на скоростния лост.

Opel Corsa

Известното тунинг ателие Irmscher подготви оптичен тунинг за новата Corsa. Благодарение на нови брони и различни елементи от екстериорния дизайн автомобилчето вече изглежда далеч по-сериозно. Отлично допълнение са никелираните ауспухни тръби и новият спойлер отзад. Като добавка към този цялостен аеродинамичен пакет се предлагат и 17-цолови джанти с три варианта на дизайн. В салона доста от елементите могат да се обшият с кожа, а изобилието от матиран алуминий личи най-вече в краката на водача, където и педалите и специалната подложка са изработени от този метал.

Nissan Micra

Немското ателие пусна на пазара ефектен боди-кит за популярния модел на Nissan. Както се очакваше, основната промяна обхваща прагове, брони и решетка. Немците обаче раздуват и калниците, където интегрират 18 цолови лети джанти. С новия си облик Micra изглежда далеч по-спортна и наточена. Остава да отбележим, че комплектът от осем детайла, които могат да се поръчат и поотделно, струва само 665 евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА