Last news in Fakti

26 Ноември, 2011 10:56 19 119 11

Най-печелившите автомобили в света

  • ford-
  • toyota-
  • honda-
  • bmw-
  • mercedes-benz-
  • chevrolet

 

Задавали ли сте си въпроса кои автомобили носят най-големи печалби на автомобилните производители? Относително точен отговор са се опитали да дадат експертите от английската агенция Bernstein Research, които съпоставят всички фактори, влияещи на приходите от даден модел.
 
В изследването са взети предвид производствената стойност на един екземпляр, цената, на която се продава на пазара, колко време се произвежда, обемът на производство и т.н. Резултатите най-общо могат да се групират в три основни категории автомобили.
 
Това са американски пикапи, немски премиум возила и японски седани от среден клас. Най-голяма печалба носят американските пикапи Ford F-series, Chevrolet Silverado/GMC Sierra и Dodge Ram, от които от 1990 година до днес са реализирали $108 млрд. чист приход.
 
Тази цифра е по-голяма, отколкото печалбата от останалите седем автомобила в топ десет, взети заедно. Mercedes-Benz S-Klasse и BMW 5er са следващите в класацията. Те са и немските автомобили, донесли най-голям приход на производителите си.
 
След тях се нареждат отново автомобили от премием сегмента, също дело на Mercedes-Benz и BMW. Става дума за третата баварска серия и Е-класата от Щутгарт. Чак на осма позиция е първият японски автомобил Lexus RX.
 
Дузината най-печеливши автомобили се допълва от Honda Accord, Porsche 911 и Toyota Camry. Благодарение на тези автомобили се крепи имиджът и състоянието на произвеждащите ги световни концерни.
 
Един пример за това е, че въпреки световната финансова криза и колапса, в който изпадна американското автомобилостроене, през 2010-а моделите Ford F-series, Chevrolet Silverado и Dodge Ram бележат ръст в продажбите през тази година, съответно с 27.7%, 16.9% и 12%.
 
Ето и класацията на най-печелившите автомобили от 1990 година до днес:
1. Ford F-series 
2. Chevrolet Silverado/GMC Sierra
3. Dodge Ram 
4. Mercedes S-Klasse 
5. BMW 5er
6. BMW 3er
7. Mercedes E-Klasse 
8. Lexus RX
9. Jeep Grand Cherokee 
10. Honda Accord
11. Porsche 911 
12. Toyota Camry


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 4ipi

    2 4 Отговор
    Внимавайте редактори господата от перник ще са много ядосани :).А до ауди.Надявам се няма да влезе и в топ 20 и 50.. т...к кола.Искаш ли немско МЕрцедес и Бмв. тва е.
  • 2 tiger

    2 2 Отговор
    Тук говорим за печалба пич, което значи че разликата между производствени разходи и продажна цена при тези коли е най-голяма. Това не е добре за купувача им, нали се сещаш.
  • 3 Kobester

    4 1 Отговор
    То в София като се прескачат Ес Класи как да не печелят немците от тях. В България има повече мерцедеси и бмв-та от където и да било по света.

    Коментиран от #5

  • 4 бау

    2 1 Отговор
    То ясно е казано. Най-добрите марки са и най-печеливши. Форд, Шеви, Мерцедес,БМВ,Джип,Хонда, Тойота, Порше
  • 5 ВИП АМГ

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Kobester":

    @3 kolega moskva kade zbravi?

    Коментиран от #8

  • 6 sadface

    1 2 Отговор
    SAMO LEXUS!!
  • 7 Кирил

    1 2 Отговор
    Пич, нали се сещаш, че един продукт може да е печаливш и с ниска надценка, но големи продажби? Сещаш ли се колко пикапа се продават в щатите и кой изобщо е най-продаваният автомобил там? Не мисля, че купуващите пикапи са прецакани, защото те са милиони в щатите. Нито пък купуващите S-класа са прецаканите, защото те купуват имидж. Ако бяха стиснати, просто щяха да си вземат едно Мондео, което ще им върши същата работа по придвижването, но няма да го има онова нещо, което тия с дълбоките джобове търсят - ИМИДЖ.
  • 8 Kobester

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ВИП АМГ":

    @5 Не знам как е там, за да коментирам.
  • 9 520 zender

    1 1 Отговор
    Е кво да коментирам...За мен е отдавна ясно че БМВ5 се продава по-добре-за разлика от Акорд и Лексус рх .Естествено в средния премиум клас БМВ3 е лидер....Само японската сила още не може да разбере че немския премиум се търси повече независимо че е по-скъп от японския.
  • 10 дорн дьорд

    0 1 Отговор
    Ако вашият автомобил не е в тази класация имате повод да се радвате - с тези автомобили получавате най- малко възможното за най- висока цена !
  • 11 Henry

    0 0 Отговор
    Новите F пикапи се обявяват за носители на най-здравите двигатели в света. Гледайте всички епизоди на "Ford F-150 - V6 Ecoboost Torture Test" на какво подлагат един V6 biturbo.