25 Юли, 2017 10:45 9 223 39

BMW 7er празнува 40 години със специална серия

  • bmw-
  • 7er-
  • e2-
  • g11-
  • g12-
  • edition 40 jahre-
  • годишнина
BMW 7er празнува 40 години със специална серия - 1

През 1977 г. в завода на BMW в Динголфинг започва производството на лимузината E23. От тогава насам на конвейерите са се изредили шест поколения на най-голямата баварка и компанията е подготвила специална модификация на 7er, с която ще отбележи 40-годишнина на модела.

BMW 7er празнува 40 години със специална серия

Версията Edition 40 Jahre е разработена от BMW Individual и ще бъде произведена в тираж от 200 бройки. Автомобилите от специалната серия ще могат да бъдат поръчани с всеки двигател от гамата (включително и с хибридна силова установка), с къса или дълга база и с двойно или задно предаване.

BMW 7er празнува 40 години със специална серия

Най-отличителни във външния вид на юбилейната седмѝца ще бъдат цветовете, които от BMW Individual са кръстили Petrol Mica Metallic and Frozen Silver. Специалното издание ще се познава също по емблемите на средните колонки, праговете и табелките на арматурното табло.

BMW 7er празнува 40 години със специална серия

Всички автомобили от серията Edition 40 Jahre ще се произвеждат в Динголфинг, където е родният дом на 7er от четири десетилетия. Премиерата пред публика ще се състои на автосалона във Франкфурт през септември, а продажбите започват през октомври.

BMW 7er празнува 40 години със специална серия

BMW 7er празнува 40 години със специална серия

BMW 7er празнува 40 години със специална серия

BMW 7er празнува 40 години със специална серия

BMW 7er празнува 40 години със специална серия


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зелено човече

    16 14 Отговор
    А бе всичко хубаво,ама това черното на седалките така е направено, че изглежда като тия калъфките за седалки от кауфланд
  • 2 filo

    39 11 Отговор
    БМВ е символ на качество, класа, лукс и престиж в автомобилостроенето.

    Коментиран от #3

  • 3 Гостувам

    24 4 Отговор

    До коментар #2 от "filo":

    Наскоро ме возиха, 730xd
    Много е добра колата и върви безобразно.
    Докарана на ход от Германия с разход 6.5 за извънградско!
    Ало хибридите, какъв ви е разхода извънградско?? нали сте много екологични??
  • 4 гостенин

    7 4 Отговор
    Плюсове: подобриха фейса и сега муцуната изглежда много по-красива и злобна, отколкото на предишните 2 поколения. Реално това е първата седмица, която има яка визия и особено предница след 90-тарската седмица (Е-38). E65 преди фейслифта даже беше сочена за най-грозната баварка с тия провиснали фарове и пришит багажник. След множество критики по тези елементи от дизайна, БМВ се светниха и мааалко пооправиха дизайна на фаровете и стоповете.
    Минуси: Петицата и седмицата си приличат твърде много и са почти неразличими на прима виста, а това не би следвало да е така и не се случва при Е и S клас на Мерцедес.

    Коментиран от #7, #12

  • 5 onq s konq

    10 7 Отговор
    Между другото има много злобни предимно голфаджии/но и всякакви други марки/,които като видят БМВ и все едно бик вижда червено-искат непременно да го задминат.Ама на всяка цена!:)И защо е това?АМИ ОТ ЗЛОБА ЧЕ НЕ ГО ПРИТЕЖАВАТ!Казвам го от опит-още котж им видя МПС-то и тесните гуми ,си ги изпреварвам абс безпристрастно,просто да не ми пречат на кръгозора.Е да,ама като се изравним,те скачат на педала и не се дават!В последно време дори не си правя труд да натискам повече-просто си караме успоредно до първия завой и емоцията е кой първи ще намали!Естествено винаги печеля.И после ги оставям в далечината.Нека обаче не забравяме:БМВ-ТО НЕ Е ПОРШЕ...макар и принципно!

    Коментиран от #8

  • 6 Ловеца на поршета

    11 5 Отговор
    40 години технологично съвършенство!
  • 7 Жико

    9 3 Отговор

    До коментар #4 от "гостенин":

    Здрасти приятел, ти може би не си много фен на колите, но това е личен избор.
    Последните поколения на C, E и S class на Бенц са тотално едни и също на външен вид, което не означава, че са лоши.
    Просто преди да напишеш нещо се увери да не се окаже пълна глупост!
    Лек ден
  • 8 оня с магарето

    10 9 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Нормално е да не дават да ти изпреварваш защото ще ги опушиш с твоето 30- годишно нафтово беемве!На никой не му е приятно да турляви някои пред него!А пък отделно като видят в огледалото че ги приближава 2 тона скрап със клатещи се калници и ръждясали фарове - хората бягат....какво да правят ???
  • 9 Бмв

    11 21 Отговор
    Бмв-то е символ за селяния.Били са хубави преди 30 години ,сега са кошници направени от турчаля и араби.Возил съм се в 2 годишно бмв 530 и изглеждаше мн износено ,да не говоря ,че постояно се развалят

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ИМАМ БМВ И МЕРЦЕДЕС

    17 6 Отговор

    До коментар #9 от "Бмв":

    Никога не си се возил в БМВ салоните са направени от най- издръжливи и качествени материали. Качвай се в пежото си и измисли нещо друго. В пежото може волана да ти се разпадне за 2 години, но в БМВ никога.

    Коментиран от #25, #30

  • 12 алпина

    10 13 Отговор

    До коментар #4 от "гостенин":

    Тествах последната S-класа и специално за возията мога да ти кажа,че има съвсем малка разлика от моята Алпина Б7 2010. Другото дето ме отказа е,че прекалено много хора мислят Ц-класа за S и обратното, на външен вид само габаритите и по-голямата решетка различават двата класа, практически от далече не можеш да познаеш каква е. А новата алпина Б7 е изродщина и я предпочитам пред всеки бенц. В момента 7цата размазва S-класата, да не говорим за Алпината.
  • 13 Хонда

    10 15 Отговор
    Мога да ти кажа ,че 7мицата е най-смотана от всички лимузини.Ес клас на мерцедес и Лс на лексус са много ама много по-добри.Отделно всяка 7-ца до сега е адски грозна интериорите им са ужасни и дори не вози добре за такъв клас автомобил.А колкото до алпина дори един пежак ,го бие по всички показатели.Хаха кой кара алпина изобщо как я споменавате ,гаражна ръжда.

    Коментиран от #15, #17, #19

  • 14 Мишо

    26 17 Отговор
    40 години производство на боклуци за наивници

    Коментиран от #16, #18

  • 15 ИМАМ БМВ И МЕРЦЕДЕС

    9 5 Отговор

    До коментар #13 от "Хонда":

    Я ходи се прегледай , че нещо не си наред. Върви да косиш трева , тук се говори за ИСТИНСКИ автомобили , който нямат на пазара косачки генератори двигатели за лодки и други допълващи странични продукти , с които превъзмогват неграмотността си да произвеждат коли.
  • 16 бай Киро

    6 3 Отговор

    До коментар #14 от "Мишо":

    Троловете явно свършиха работа и започват.
  • 17 Вихъра

    13 9 Отговор

    До коментар #13 от "Хонда":

    Ама ти къде тръгна с тая хонда да коментираш коли бе?
    Ще ми сравнява лексус лс със BMW 7? Хаха
    Ти първо се поинтересувай от колата, повози се в нея пък после коментирай, лапнияпонковец
    Сипвай газ на варела и търси нанадолнище да кефиш на ускорението.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 алпина

    9 4 Отговор

    До коментар #13 от "Хонда":

    Някак си съм убеден,че истинска алпина на живо не си виждал, съгласен съм,че на новата ес класа интериора е по-добър от на моята алпина, но не и от на новата 7ца или новата алпина Б7 и по-скоро новата ес-класа не вози като за парите,които им искат, както казах лично съм ги карал и моята която е от 2010 и 2017 класа и разликата е минимална, да не говорим,че няма ес-класа,която да е бърза колкото новата седмица, а алпина е още по-зловеща. Алпина Б7 кой пежак ще го бие,някой от рали сериите ли? Ти знаеш ли показателите на колата бе хондаджия?
  • 20 Хонда

    8 13 Отговор
    Първо се качи на хонда ,после ми хвали тия таралясници бмв и алпина.Гледаш бмв 7 на картинка и си мислиш ,че е супер,Но когато си купиш такава кола (ако изобщо можеш) започваш да се проклинаш, и се радваш когато я продадеш (ако намериш друга будала като теб)

    Коментиран от #31

  • 21 до 16

    6 0 Отговор
    До коментар #16


    Някой хора поне работят, а не висят целодневно пред някой сайт да пишат коментари ;)
  • 22 Shmeker

    1 4 Отговор
    BMW 7-мица е много скъпа кола. Основно фирмена.
  • 23 Shmeker

    1 4 Отговор
    BMW 7-мица е много скъпа кола. Основно фирмена.
  • 24 НЛО

    4 0 Отговор
    За всеки влак си има пътници. Не всеки богат човек е умен :)
  • 25 НЛО

    5 4 Отговор

    До коментар #11 от "ИМАМ БМВ И МЕРЦЕДЕС":

    Да, за БМВ салоните са направени от жива кожа от умрял девствен черен овен, прясно починал от диво гризли, специално обучено да го захапва така, че дупките да са част от шевовете.... все кола е брат.. стига комплексарски истори...
  • 26 Язе

    3 4 Отговор
    Доколкото разбрах тази 7-ца е индивидуална само заради цвета и пет шест табелки!!!!Баси.В Youtube има клип на новото А8 и там салона и таблото ми изглеждат много по-красиви от на това тук.
  • 27 Toyota

    2 6 Отговор
    Нормално салона да не е на топ ниво.Ти бмв с хубав салон виждал ли си досега ?!?!Било то и на тази нова 7-ца.

    Коментиран от #28, #29

  • 28 бай Киро

    4 2 Отговор

    До коментар #27 от "Toyota":

    Точно пък ти с име toyota да го кажеш.
  • 29 Радко

    10 7 Отговор

    До коментар #27 от "Toyota":

    Ей пичове, карайте си със здраве японските кошници, радвайте им се, дръжте ги на сухо че раждясват. Оставете ги тия бмв-та на нас, много ни е гадно, неприятно ни е да ги караме, но стискаме зъби и търпиме!
  • 30 filo

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "ИМАМ БМВ И МЕРЦЕДЕС":

    Пежото за парите си е много добра кола. Явно никога ни си имал пежо. Просто пежото е кола за по-обикновения човек. Не всеки може да си позволи БМВ, Мерц, или Ауди.
  • 31 filo

    6 4 Отговор

    До коментар #20 от "Хонда":

    Абе младеж, всеки знае, дори и хората, които несе интересуват от коли, кои са премиум марките (БМВ, Мерцедес и Ауди). Хонда е добра кола, но просто е много далеч от тях. Тя не е замислена да се конкурира с премиум марките. Направена е за по-обикновените хора. Това е истината и дори да не ти харесва я приеми, за да не ставаш за смях, както досега.

    Коментиран от #32

  • 32 Дано

    4 4 Отговор

    До коментар #31 от "filo":

    Хонда не е далеч, япончетата са на проходилка сравнени с трите марки.
    За пример Бенц, макар че не съм им от най-големите фенове, моделната гама им е неизброима. A,B,C,CLA,CLC,CLK,CL,CLS,E,S,G,GLA,GLC,GLE,GL,GLS, AMG GT,R,SLC,SLK,SL,SLR,SLS поне 10 вида бусове, поне 5 разновидности камиони!!!!!!!!!!!
    Всичко е произведено с безупречно качество и прецизност!!!
    За такова производство японските пишман производители на има няма 5 модела само могат да сънуват!!!!!
    Просто лумпените с хондичките не са на ясно с автомобилната индустрия.
  • 33 Тойота

    3 7 Отговор
    Докато немските промивки казват, че бмв са много напреднали, аз им пожелавам много здраве и приятно четене - https://fakti.bg/technozone/250697-toyota-razrabotva-bateria-koato-se-zarejda-za-minuti

    Коментиран от #34, #35

  • 34 ИМАМ БМВ И МЕРЦЕДЕС

    4 1 Отговор

    До коментар #33 от "Тойота":

    Стига сте чели фантазии, качете се в истинска кола. Тези линкчета дето ми ги показваш нищо не означават. Най обичам такива дето се ограмотяват от такива сайтове , винаги остават излъгани и не грамотни.
  • 35 Ервин

    5 1 Отговор

    До коментар #33 от "Тойота":

    Това, че Тойотките разработвали батерия какво трябва да значи??
    Стават конкуренция на Дурасел ли??
    Да се научат да влагат по-добри материали в тъпите си коли, да правят по-добри двигатели от бензиновите им косачки 1.0, 1.3, 1.8..
    да поработят върху пътното поведение, че са пълни дървета..
    Мене самозареждаща батерия не ме интересува като е монтирана на кола с качеството и визията на микровълнова
  • 36 ВАГ

    5 3 Отговор
    В света марките на колите от този клас са 3: Ауди ,БМВ и Мерц ...другото е плява ,американците опитаха с Кадилак ама тц ,не става .. японците с Лексус ..пак не става (защото е мнооого грозна).
  • 37 HONDA VTEC

    1 4 Отговор
    Kakwo im e premium na mercedes ,bmw ili audi.Mai ve4e samo reklamite.Vijte honda NSX s koq nemska ko6nica moje da go sravnite s BMW i8 li XAXA.BMW to e kato sapunerka pred nsx, kakto vizualno taka i tehnicheski.Kude sa im Hibridnite modeli na PREMIUM MARKITE ???Izkarvat po 20 km na tok XAXA golqma inovaciq nqma 6to.Ne go bili interesuvali kolite na tok.Kato zabranqt benzina i dizela hodi s avtobusa ili s kolelo.

    Коментиран от #38, #39

  • 38 офф

    1 2 Отговор

    До коментар #37 от "HONDA VTEC":

    Немската премиум марка Porsche и специално 911 Turbo S, ще скъса шошоните на тая хондичка и на бързина и на писта и на каквото искаш, освен това е по-евтина. И бягай някъде с тия пластмасови кокошарници хондите, Audi R8 v10 plus също ще я нарита тая бързи и яростни кошница, да не говорим,че само като видят муцуната на R8 и всичкия народ си чупи врата да се обръща.
  • 39 Крушка v tak

    0 1 Отговор

    До коментар #37 от "HONDA VTEC":

    Ходи да косиш с тази хонда