Last news in Fakti

28 Юли, 2017 07:15 4 459 1

Пълната лудница - Ferrari 599 за дрифт 

  • ferrari-
  • 599
Пълната лудница - Ferrari 599 за дрифт  - 1

Този спорт определено ни завладява, като основното в него е, че няма ограничения на креативността. Единственото, което трябва строго да се спазва са подобренията за сигурност - предпазните клетки, седалките, коланите и противопожарната система. От там всичко е въпрос на идея - моделът, който ще бъде подложен на трансформация и двигателят, който ще осигурява мощност.

Първата крачка във влизането на суперспортните машини в дрифта бе дело на японеца Имамура, който хвана скандално скъпия Lexus LFA и замени двигателя му с американски V8. Последва го шампионът на D1GP и Formula Drift - Дайго Сайто, който благодарение на собственика на Liberty Walk с снабди с Lamborghini Murcialego, на което запази оригиналния и великолепен V12.

Сега обаче, още един италиански колос ще влезе в състезателния дрифт - Ferrari 599, като зад волана му ще бъде един пилот, който много дълго се състезаваше в Япония - Фредерико Сцерифо. Преди време видяхме снимки от проекта на страницата на създателя му - същия този Дайго Сайто, но вече той е готов и е в пълния му блясък.

Двигателят тук също е запазен, като обаче е преминал към принудително пълнене с компресор, като предвидената мощност е около 800 конски сили и 1000 нютонметра. Очаква се съвсем скоро да видим и чуем италианския колос в кръговете от Formula Drift.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.