Last news in Fakti

22 Август, 2017 07:15 9 176 22

Ето го новото BMW M5 

  • bmw-
  • m5-
  • f90
Ето го новото BMW M5  - 1

Дългото чакане приключи - новият еталон при спортните седани е тук в пълния си блясък. Това е вече шестото поколение на германската машина, която показа, че може да се комбинира ежедневен луксозен седан с много потентен спортен автомобил. Естествено очакванията за нея са много и BMW винаги имат тежка задача, но досега не са ни разочаровали.

Мощността на автомобила с кодово название F90 е точно 600 конски сили и идва от обновена версия на добре познатия 4.4-литров двигател, като нютонметрите също са се покачили до 750. Това обаче, не е основната промяна, а преминаването към задвижване на четирите колела, което може лесно да се изключва напълно и отново да можете да се наслаждавате на дълги черни линии оставяни по завоите. То се нарича M xDrive и работи с централна раздатка с многодисков съединител и активния М диференциал на задния мост, който може да променя заключването си от 0 до 100 процента. Режимите на работа са три - 4WD, 4WD Sport и 2WD, три са и на електронния контрол на сцеплението - включено DSC, MDM или напълно изключено DSC.

Моделът казва и довиждане на ръчната скоростна кутия и тук тя ще бъде само 8-степенна автоматична от ZF. Новото задвижване с всичките си допълнения е довело и до повишаване на теглото до 1930 килограма, но то все още е по-ниско от това на Mercedes-AMG E63 S с 25 килограма. Като споменахме най-добрия конкурент, те ще имат и сходно ускорение от 0 до 100 - само за 3.4 секунди. Това превръща M5 и в най-бързия автомобил на марката, като титлата досега се държеше от М760Li с 3.7 секунди.

Поръчките на автомобила ще започнат от следващия месец, като в Германия цената ще бъде 117900 евро, а срещу още 19500 евро ще можете да си осигурите екзцемпляр от лимитираните първи 400 бройки, които ще са само в Individual-ния цвят Frozen Dark Red Metallic. Няма да се изненадаме ако M5 се появи и на Sofia Motor Show след основната премиера във Франкфурт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гощо

    5 20 Отговор
    V-8 от БМВ!?!?! Изненадан съм!!! Какво стана с легендарните им редови двигатели?!?!

    Коментиран от #13, #20

  • 2 Антон

    21 1 Отговор
    Ако това са крайните цени, то добре оборудвано такова с допълнителни екстри ще удари 300 хил.лв. Крайна цена в България.
    Колата за мен е супер!!!
  • 3 Ловеца на поршета

    19 12 Отговор
    Новият властелин на аутобаните!!!

    Коментиран от #4

  • 4 Гост

    12 17 Отговор

    До коментар #3 от "Ловеца на поршета":

    Само на аутобаните няма да е на 100% съм сигурен че ще е властелин на сервизите оня с коня няма да си смени нито тдс-а нито 330д-то

    Коментиран от #7

  • 5 123

    6 13 Отговор
    Брутална машина, браво. Не знам защо обаче като погледнах снимката на салона направих веднага асоциация с новата линия на салоните на Хюндай....., глобализация майка.

    Коментиран от #8

  • 6 ba4kator

    2 6 Отговор
    Колата е супер, само нещо окраската на предните седалки не ми допада.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Кожо

    4 6 Отговор

    До коментар #5 от "123":

    Това говори добре за Хюндай, постоянно дърпат напред
  • 9 Гост

    5 20 Отговор

    До коментар #7 от "Име като гост":

    В града в който живея всяка пета серия е ходила на сервиз даже и м5 е идвало в сервиза а е 2013 година идвало е за предни носачи и тва е а после бмв не се трошили само старото бмв е здраво иначе всеки модел е боклук пълен

    Коментиран от #11

  • 10 Да живее ONQ

    14 4 Отговор
    Определено ще е най добрата кола в своя клас поне година.

    Коментиран от #12

  • 11 УменСи

    13 2 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    По-скоро ти си си строшил главата още от малък! за 4 години експлоатация и на n-хил километри какво очакваш? Искаш да не смениш нищо по ходовата част ли? Това, че е М не означава нищо. И тя е кола като другите - има ходова част, двигател и т.н....
  • 12 БМВ

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "Да живее ONQ":

    Даже няколко години. В следващите модели не мисля, че ще се покачва така драстично мощността, а по-скоро ще се набляга на намаляване на теглото. :)
  • 13 БМВМ5

    13 2 Отговор

    До коментар #1 от "гощо":

    Защо определяте коя кола колко е хубава по това колко се чупи.

    Всички фенове на японски коли само за това говорят. "Тя не е хубава, защото е в сервизите".

    Никой не претендира че немските коли са здрави, но определено са най-хубави като коли. Просто понеже няма какво друго да сравните, защото това е единственото с което японските превъзхождат е здравина, нищо друго
  • 14 Янко

    20 9 Отговор
    Не съм фен на BMW ама както винаги убиват конкуренцията винаги са били преди мерцедес и ауди а сега който иска да дава минуси

    Коментиран от #15

  • 15 Знаещ

    10 3 Отговор

    До коментар #14 от "Янко":

    Изостават само в най-високия клас. Продажбите на s class са значително по-големи от тези на 7-ма серия.
  • 16 Бимбо

    2 2 Отговор
    Много е хубава само е една идея след Е-клас63амг, другите са доста назад. Ако може феновете на хюндай и други корейски и японски консервени кутии да не правят смешни коментари:))

    Коментиран от #17

  • 17 123

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "Бимбо":

    Като ти е смешно вземи отвори нета и виж салона на новия i30 па тогава се изказвай.

    Коментиран от #21

  • 18 Еколог

    1 0 Отговор
    С елантрата като включим на керосин и ги карам да си ги продават после.
  • 19 111

    1 1 Отговор
    Оригващият се на вурст и смърдящият на бира германец нещо се изсилва с цената. Вярно, че ще предизвикаш завистта на средно-статистическия българопитек и чалга-курветата ще бъдат твои, но все пак..

    Коментиран от #22

  • 20 Gost

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "гощо":

    ?? Последното M5 с редови двигател е е34
  • 21 ИМАМ БМВ И МЕРЦЕДЕС

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "123":

    Ще се пръсна от смях
  • 22 Еколог

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "111":

    Трябва да избият парите загубени заради Дизелгейт и залагат на топ моделите в гамата си.. което никак не е лошо защото това е доста стабилно парче. И не го хейтвайте, не бихте го върнали, порастнали деца такива хаха ;)