24 Август, 2017 14:21 6 479 7

Недискретно: Това е новото Suzuki Jimny

  • suzuki-
  • jimny
Недискретно: Това е новото Suzuki Jimny - 1

В интернет пространството изтекоха папарашки фотографии, показващи новият облик на Suzuki Jimny. Снимките са направени по време на закрита дилърска презентация. Новото поколение на Jimny ще започне да се произвежда от пролетта на 2018 година.

Недискретно: Това е новото Suzuki Jimny

Както се вижда от заснетите слайдове, дизайнерите още повече са наблегнали на т.нар. ъгловат дизайн, като идеята е да се придаде още по-мъжествен облик на всъдеходчето. Съдейки по снимките, може да се предположи, чие габаритите не са променени много.

Недискретно: Това е новото Suzuki Jimny

На пръв поглед автомобилчето е станало по-широко, което ще се отрази и на простора в салона. Квадратният дизайн е пренесен и във вътрешността на колата. Салонът впечатлява с утилитарен стил, в който са интегрирани неизбежните модерни елементи като сензорен екран и електронни дисплеи във "врътките" за климатичната инсталация.

Недискретно: Това е новото Suzuki Jimny

Що се отнася до ТТ данните на модела, то те все още не са ясни. Предположенията са, че Suzuki Jimny ще запази конструкцията на рама, целите мостове и понижаващите предавки. Преработена обаче ще е 4х4 системата, която вече ще е далеч по-универсална, но какво ще бъде монтирано между осите - диференциал или муфа, за сега не е известно.

Недискретно: Това е новото Suzuki Jimny

Базов двигател ще е еднолитровият трицилиндров мотор с турбокомпресор Boosterjet, разполагащ с мощност от 111 конски сили. В Япония ще се предлага и още по-слаб агрегат с обем 0.7 литра и мощност 64 коня. На по-консервативните пазари Jimny ще се продава и с атмосферен 1.2-литров мотор с мощност 90 к.с.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сузката

    9 2 Отговор
    Прилича на малка гега ( G Class)
  • 2 ......

    19 1 Отговор
    Това си е баш джипа...бива.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Шпек Салам Народен

    8 3 Отговор
    Готино е.
  • 5 Гост

    20 2 Отговор
    Големци. Джантите и на "Samurai"-чето от 89г. са същите. 😀 Иначе, поздравления, един от малкото останали истински джипове.
  • 6 ккк

    10 4 Отговор
    С две врати ?!

    А и центъра на тежестта сякаш ще е поставен на огромно изпитание с този стръмно висок купол и високо вдигнато шаси в реални пресечени местности - за където има самочувствие да е предназначен.

    Иначе в първият момент си помислих, че статията е своеобразен ретроспективен анализ на отминалите модели-тенденции в офроуда ?

    А то моделна новост!
  • 7 кроко

    16 3 Отговор
    Че то старото джипле е по хубаво, вместо това ново купе, правено с теслата, по добре да му бяха хакнали едно по мощно моторче, 1.5 поне,