Last news in Fakti

11 Октомври, 2008 14:07 2 591 2

Skoda Octavia

  • skoda-
  • octavia-
  • skoda octavia

Новините за съкращаването на производството в Млада Болеслав заради намалялото търсене изнадаха леко специалистите, защото Skoda бележи ръст от години насам. Световната криза и спадналата покупателна способност обаче явно няма да подминат и чешкото поделение на VW.

Второто поколение на Octavia се произвежда от 2004-а, но от Skoda явно са решили, че на фона на икономическата ситуация би било по-разумно да го обновят кардинално, вместо да представят изцяло нова генерация. Трябва да се призане, че чехите са се справили блестящо с фейслифта. Octavia е позагубила от миловидното си изражение и вече гледа доста по-сърдито. Задната светотехника е претърпяла по-сдържани ретуши. Изменени са страничните огледала, в чийто корпус вече има интегрирани мигачи, както и алуминиевите джанти.

Еволюция вместо революция властва и в салона. Материалите изглеждат по-качествено и потвърждават впечатлението при допир. Модернизиран е воланът с три или четири спици. Функциите на климатичната система са оптимизирани, а навигаторът се управлява с нови бутони.

Модернизираната Octavia за първи път ще приюти под предния си капак 1.4-литровия TSi на Volkswagen с мощност 122 к.с. Той ще може да се комплектова със седемстепенна трансмисия DSG с двоен съединител. Чехите все още не са обявили цени.

Димитър Димитров


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 spud

    1 3 Отговор
    Голям праз... Това интересува само бакшишите.
  • 2 batigol

    6 1 Отговор
    тоз пък ,аве робот к'во разбираш от коли ве кукловод