Last news in Fakti

19 Септември, 2017 10:59 3 252 8

Range Rover с три цилиндъра!

  • range rover-
  • evoque-
  • трицилиндров двигател

В близко бъдеще автомобилите с марка Range Rover ще започнат да се оборудват с трицилиндрови двигатели. Новият агрегат с три цилиндъра ще е част от хибриден силов тракт, който за първи път ще се интегрира в следващото поколение на Range Rover Evoque.

Моторът ще е с работен обем 1.5 литра и ще е бензинов. Електрическата система ще е 48-волтова, като ще има електромотор и комплект йон-литиеви батерии. Автомобилът ще може да изминава кратки разстояния само на ток, а иначе електродвигателят ще се използва в качеството и на стартер.

По предварителна информация трицилиндровият Range Rover ще се появи на пазарите през 2019 година, като година по-късно се очаква всички модели на алианса Jaguar Land Rover да се сдобият с подобни еко версии.

Още до края на годината пък Range Rover и Range Rover Sport ще бъдат снабдени с хибридни модификации, задвижвани от двулитров четирицилиндров Ingenium агрегат. Ще припомним, че към момента Range Rover има хибридна версия, но тя е с дизелов двигател.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жмъц

    22 2 Отговор
    Може и моторче от вибратор да му сложите все ми е тая !

    Коментиран от #3

  • 2 Мотоминьор

    12 0 Отговор
    С 3 цилиндъра и 1 бутало - много икономичен!!!

    Коментиран от #6

  • 3 Цотир Сасаров

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Жмъц":

    Може и за мевере-то да става, но само ако ни го подарят
  • 4 onq s konq

    16 3 Отговор
    Ас като пестелив и разумен човек ше изчакам да го пуснат едноцилиндров с въздушно охлаждане!Така хем ше карам наи хубавата жипка на село хем ше спестявам от кабели свещи масло антифрис и гориво!Отделно като се строши некои ден ше мога да си занеса моторчето в кухнята на масата и да си го отремонтирам а не да хода по маистори!

    Коментиран от #5

  • 5 Коня и Оня са тук

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Добре ,че си ти да ръсиш мозъци по- цял ден!Какво ли ще е без твойте коментари поне за ден!какво ще кажеш да разбереме!?!

    Коментиран от #7

  • 6 Антонн

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мотоминьор":

    1.5 ,V3,12V.
    Може от Алфа да вземат Twin Peaks.
    От VAG ангренаж+верига.
    Другото си го могат.
  • 7 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Коня и Оня са тук":

    проблема ще е че сме няколко така че все да има кой да напише нещо умно и компетентно
  • 8 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    Не разбирам много от двигатели! Само питам: Това 2, 3, 5 цилиндрови мотори,независимо от режима на работа,не са ли някаква изгъзица и "елате ме вижте" !
    Защо Фердинанд Порше е снабдил оная таратайка с четири цилиндров четиритактов хоризонтален боксер - 2х2 и той се търкаля години наред по всички пътища на света ??
    Кой е най-балансирания и дълговечен двигател ?