21 Септември, 2017 13:57 3 349 7

Volvo XC40 се изправя срещу BMW X1 и Audi Q3

  • volvo-
  • xc40

Volvo представи официално най-малкия си кросоувър. XC40 ще бъде позициониран под XC60 в гамата на шведската марка и ще се бори за купувачи с малките премиум SUV-та на немските производители. Премиерата на модела се състоя на специално събитие в столицата на италианската мода Милано.

XC40 е първият автомобил на Volvo, построен на модулната платформа CMA, разработена съвместно с китайския собственик Geely. Същото шаси ще залегне в основата на всички бъдещи модели от серията 40, включително и изцяло електрическите.

На първо време новото шведско кросоувърче ще се предлага с два двигателя от семейството Drive-E - дизеловия D4 и бензиновия T5. Първият развива 190 к.с., а вторият - 254 коня.

Същите мотори се монтират и на XC60, в който са съчетани съответно с автоматик или шестстепенна механика и автоматик с осем предавки.

В бъдеще XC40 ще може да се поръча и с хибридно задвижване и изцяло електрическа силова установка. Ще бъде пусната и трицилиндрова версия, но за нея все още няма информация.

Оборудването на XC40 ще включва същите електронни помощници и системи за сигурност, които се предлагат в батковците с индекси 60 и 90. Собственикът ще може да разчита на функция за контрол на движението в лентата, кръгово видеонаблюдение, система за екстрено спиране с разпознаване на пешеходци и велосипедисти и т.н.

На разположение ще бъдат също активен круиз контрол Pilot Assist и мултимедийна система Sensus с вертикален сензорен екран. Предвидено е специално място за безжично зареждане на мобилни устройства, а тонколоните на аудиосистемата са премахнати от вратите, за да се отвори място за съхранение на различни вещи.

Заедно с XC40 Volvo пуска и нова услуга. Care by Volvo позволява на купувача да не плаща колата наведнъж, а на ежемесечни вноски, които покриват както цената ѝ, така и застраховката и данъците. Шведите предлагат също доставки на пратки в автомобила, автомивка и техническо обслужване от служител на компанията на повикване.

Благодарение на Care by Volvo собственикът ще може да предоставя колата на роднини и приятели чрез безключов достъп, да я сменя с друга в случай на нужда и да я подменя с нова на всеки 24 месеца.

Производството на Volvo XC40 започва през ноември в Белгия. Шведите вече приемат поръчки за новия модел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    6 8 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Volvo представи официално най-малкия си кросоувър. XC40 ще бъде позициониран под XC60 в гамата на шведската марка и ще се бори за купувачи с малките премиум SUV-та на немските производители.
    -------------------------------------
    Каква шведска марка, като от 2010-та година, Volvo e собственост на китайският производител Geely?
    Ето и статията: https://www.vesti.bg/pari/biznes/volvo-veche-e-kitajska-sobstvenost-2871251
    Тези новито бо.луци дето ги правят китайците сега, нямат нищо общо със старите Волва, които се произвеждаха в Швеция!

    Коментиран от #3, #4

  • 2 onq s konq

    1 8 Отговор
    Можеха да пуснат КАБРИО ВЕРСИЯ,ама не питат...
  • 3 китаец

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "Кобрата":

    Тихо, че да не купим БМВ и Мерцедес.

    Коментиран от #6

  • 4 Еколог

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Кобрата":

    Вярно си е, но глобалната Value Chain и Supply Chain съответно на повечето немски марки също включва китай като доставчик от веригата. И то най отначалото, като започнем от материали и части (алуминий за капак, и.т.н.) и минем през джаджите електронните вътре, повечето материали които могат да им излезат по евтино ги внасят оттам така или иначе. След това роботите и работниците просто довършват нещата. А тези (Волво) са си в швейцария и са същите и преди да ги купят дръпнатите... Иначе бих ги съпоставил по качество на материали, волвото може да има компромиси откъм пластмаса тук, там в интериора примерно, това ще е интересно да се види.
  • 5 Еколог

    2 1 Отговор
    Швеция* де.... а под Тези имам в предвид работниците
  • 6 Кобрата

    1 8 Отговор

    До коментар #3 от "китаец":

    Ще ги купиш, ама само на снимка, да си ги гледаш у вас...
  • 7 незнайко

    0 1 Отговор
    Тези всичките снимки и клипове са компютърно произведени ! Няма нито една истинска снимка.