Last news in Fakti

25 Декември, 2011 10:28 15 763 14

Най-голямата такса за паркиране

  • паркинг-
  • такса-
  • люксембург

На платен паркинг в Люксембург се намира автомобил Citroen BX TRD Turbo, чийто собственик дължи такса за престой в размер на 30 000 евро! На пръв поглед всичко това звучи нереално, но е така.

Собственикът на Citroen-а, произведен през 1990 г., е паркирал автомобила си на въпросния паркинг преди три години. Цената за ден престой в закрития гараж тогава била 26.90 евро на ден.

Концесионерите на паркинга са изчислили, че собственикът на Citroen-а вече им дължи 30 000 евро. По-лошото обаче е, че са го търсили няколко пъти по телефона, но въпросният притежател на старото френско возило въобще не бил заинтересуван от проблема.

От паркинга се опасяват, че човекът едва ли ще дойде някога да си вземе автомобила, защото дължимата сума превишава в пъти стойността на возилото. От друга страна обаче те не могат да го махнат принудително.

Няма как колата да бъде транспортирана до наказателен паркинг, защото е паркирана напълно законно и на практика не е в нарушение на нито едно от правилата в Закона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СТОЯН ТАНЧЕВ

    2 0 Отговор
    Да им имаме проблемите в Люксембург
  • 2 Vanko

    3 0 Отговор
    Той ще има да дава ,те ще имат да вземат...
  • 3 simeon

    0 1 Отговор
    ще плати като дойде да си вземе колата навсякъде е така тия пък собственици какво са се разбързали да смятат там и да правят планове как ще ги харчат
  • 4 maloumnigermanci

    0 1 Отговор
    Тия са мегатъпи, честно. Не само, че никога няма да им плати, ами няма и закон с който да го принудят. Просто колата ще си стои там во веки веков. Не е най- големия проблема, че няма да вземат пари за престоя до сега. Истинския проблем е, че това място е заето и не могат да печелят от него за в бъдеще. Ако имат поне малко ум ще му опростят дълга само и само да си махне колата от там, та мястото да започне да носи пари. Дето се вика, набутал си се, набутал, пий една студена вода и продължавай напред и да ти е за обица на ухото. Ама от де толкова акъл у един тъп шваба. Те ще се набутат още повече. Тая кола там ще си изгние след 50-60 години.

    Коментиран от #7

  • 5 Тарикат

    0 0 Отговор
    Е, с 30000 евро дето се вика нито те ще забогатеят, нито той ще обеде/нее : )
  • 6 анон

    0 0 Отговор
    Да се сетят другите, които искат да си разкарват возилата да ги паркират там и да заемат целия паркинг, и няма кой да ги разкара, а паркинга няма да може да работи.
  • 7 Bobi

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "maloumnigermanci":

    @4 Какъв шваба , какви малоумни германци бе Първо Люксембърг е отделна държава и второ колата е с френски номер Тоя със ситроена все някой ден ще трябва да си плати , там си има закони , които не можеш да заобиколиш . Ще си плати като поп ! Ако това се беше случило в Англия отдавна да са я дали за скрап
  • 8 Велин Иванов

    5 1 Отговор
    Добре, че не е паркирал на криво, да заема две места.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Славчо Пенев

    2 0 Отговор
    Ето ,че и Европейците могат да взаимстват нещо от нас.Без много обяснения да вдигат колата и да я карат за скрап при това положение!?
  • 11 GameON

    2 0 Отговор
    Бе да плати на двама да я откраднат/ блъснат/ счупят/ПОДПАЛЯТ че сега е модерно и чиста работа
  • 12 Bushman

    0 0 Отговор
    Този варел и за скрап не става, това половината е пластмасово...
  • 13 Шеврон

    1 0 Отговор
    Страхотен автомобил, веднага бих го купил от собственика, за да реша проблема и на двамата. От късните варианти на ВХ, турбодизел и комби, страхотна возия. Държан е на закрито, а и окачването му не е мръднало, защото хидравликата е отпусната и лежи долу. Точно това ми трябва, но как да намеря собственика?!

    Коментиран от #14

  • 14 КУРТИ Лада

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Шеврон":

    @13 Свържи се със собствениците на платения паркинг и те ще те информират !