Last news in Fakti

14 Юни, 2008 13:06 1 222 0

Bentley Continental Flying Spur Speed

  • bentley-
  • continental flying spur-
  • bentley continental

През миналата седмица британската марка Bentley представи спортната модификация на модела си Continental Flying Spur, носеща категорично ясното обозначение Speed. Bentley рекламират Flying Spur Speed като най-мощния седан, който са правили някога.

Мощността на 12-цилиндровия W-мотор е 449 кВт/610 к.с., ускорява лимузината от 0 до 100 км/ч за 4.5 секунди и достига максимална скорост от 322 км/ч. Пиковата точка на въртящия момент се достига при 750 Нм. Шестстепенна автоматична скоростна кутия на ZF предава силата от двигателя на задните колела.Новият Flying Spur може да се познае по промените в дизайна на предницата и задницата. Радиаторната решетка е по-изправена, а новите отвори за въздуха придават на обичайната физиономия на Bentley свеж акцент. Гнездата на фаровете са хромирани. Обновената задна броня трябва да внесе оптическа лекота и съответно компактност и динамичност на спортната лимузина.

Както при външния, така и при вътрешния дизайн основната цел е била да се оптимизира шумоизолацията. Преработената ауспухна система и новите подкалници са с най-голям положителен ефект в тази насока.

Адаптивният темпомат също е модернизиран. Системата включва самостоятелно съединителя и/или спирачката, за да се поддържа избраната от водача скорост.Другата новост е уникалният спортен режим, в който може да се вкара автомобила, така че динамиката да се усеща още по-силно. Саморегулиращото се въздушно окачване сваля нивото на каросерията с десет милиметра, а стабилизиращата система се активира по-късно. Амортисьорите и пружините също са били подложени на ревизия, а в сравнение с “нормалния” седан Speed разполага и с по-дебели стабилизиращи щанги отпред и отзад.

Сервотроникът е тунингован за по-добра реакция на командите на водача. Pirelli P Zero са високоскоростните гуми, които са избрали от Bentley. А саундът този път идва от 1 100-ватовия Naim с 15 говорителя.

Основни отличителни белези на Flying Spur Speed са радиаторната решетка и въздуховоди на предната броня в тъмни тонове, широките сплескани ауспухни тръби и 20-цоловите джанти, комбинирани с керамични спирачни дискове. Ако Speed се поръча с Mulliner Driving пакет, това ще означава още перфорирани алуминиеви педали, скоростен лост в хром и кожа, бродирани емблеми на Bentley в подглавниците, избор на дървените облицовки между цветовете орех и черно.

Моделът ще може да се поръчва от месец юли, а доставките се очаква да започнат през октомври.

Петър Иванов


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА