3 Ноември, 2017 12:41 9 791 12

Автомобил на цената на фотоапарат

  • zhidou-
  • d3

В края на този месец в Китай ще стартират продажбите на един свръхбюджетен електрически автомобил. Името му е Zhidou D3, а цената му, както отбелязват китайските медии, е равна на тази, необходима за професионален фотоапарат.

Zhidou D3 е субкомпактен двуместен градски електромобил, който ще се продава в Поднебесната държава за сумата от $7 500. Дължината му е 2 975 мм, широчината му е 1 585 мм, а височината - 1 590 мм.

Китайският електромобил се задвижва от електромотор с мощност 41 конски сили, който е способен да ускори водилото до скорост от 100 км/ч. 17.5 кВт-часовите йон-литиеви батерии осигуряват автономен пробег от 170 километра.

В интериора има изобилие от електронни дисплеи - цели три. Оборудването включва още климатик, камера за задно виждане и две въздушни възглавници. Очаква се колата да се превърне в масово превозно средство в големите китайски мегаполиси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    11 1 Отговор
    Leica S в момента се продава за 40к. За тази сума можеш да си вземеш доста сносен нов автомобил :)

    Коментиран от #4

  • 2 2пак

    22 3 Отговор
    Ще чакам да падне на цената на Смена 08

    Коментиран от #3

  • 3 ДЯДО

    16 1 Отговор

    До коментар #2 от "2пак":

    Ти пък, в OLX ги има за по малко от Смена 08.
  • 4 Пазарен Либерализатор

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Morgoth":

    Hasselblad H6D-100c с комплект обективи е еквивалентен на нова E класа, примерно.
  • 5 Иво

    20 0 Отговор
    Ако я има във вариант с гумени калници,брони,капаци-преден и заден,гумени врати...веднага взимам една такава на жена ми. Че ми писна от тенекиджии и бояджии всяка седмица. Пичове...няма ли някой от вас познат катаджия да и вземе книжката на мойта жена бре--ще си му платя. Не се шегувам. И софра ще направя яка-с чеверме и всякакви екстри..Само да мирне тоя моя малък таласъм..

    Коментиран от #6, #10

  • 6 Public Owner

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Иво":

    пиши на имейл [email protected]
  • 7 ххх

    4 3 Отговор
    Този автомобил е много добре от вътре, но от вън въобще не е хубав, оставяме настрана, че е и доста тесен, което може би в случая граничи с непрактичност.
  • 8 китайче

    5 5 Отговор
    Яко - вместо мега скъпата ИЗВЪНЗЕМНА технология "пасажерски еърбег" китайците са монтирали таблети в който да си разбиват главите при удар ;) Колко практично !
  • 9 Шаран БГ

    4 0 Отговор
    Чудесен автомобил - само за сиромаси!
    Отвънка трябва да го пипнат италианците !
    Защо ли вратите са натиснати отвън навътре?
    Китайците са много - свикнали са на тесничко и не се оплакват. Само ние мърморим. Ту ни е широко, ту ни е тясно.
    Може пък да ги видим и по родните магистрали някога........
    Не че 170 км е нещо , ама не е без хич........
  • 10 Кибик

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Иво":

    Такива неща се случват когато жената е незадоволена. Така че вместо гумени калници, полицаи и чевермета, нали се сещаш....
  • 11 гост

    3 1 Отговор
    Тата Нано на ток се очаква между 4 и 5 000 долара до две години , а и китайците въобще не са на предела стоя модел , в момента търсенето все още е два три пъти по голямо от предлагането , а пък 170 км за градски автомобил за някои хора е цяла седмица , да не говорим , че всяка вечер след работа в мола ще си допълни още 30 40 км
  • 12 куку руку ку

    2 1 Отговор
    Че то е по-широко с 18.5 см и по-високо с 20 см от Деу Тико, бря.
    Направо си е пълноразмерен автомобил.
    Да не говорим, че средно на ден човек минава 50-60 км. И аз сега с моята кола на всеки 200 км пълня газ, 1-2 пъти в седмицата.