Last news in Fakti

24 Май, 2008 15:40 635 0

Папараци снимаха нов баварски кросоувър

  • bmw

Появиха се шпионските фотографии на новия кросоувър на BMW, който е наречен V3, пише сайтът Motor Authority.

Прототипът на автомобила, запечатан на фотосите, е построен на базата на комбито от 3-та серия и е с маркировка Е91. Съдейки по снимките, предната част на возилото се отличава от предходното комби. Отчетливо се набива на очи нова радиаторна решетка. V3 ще се предлага във варианти с предно и задно задвижване, както и с шест- или четирицилиндрови двигатели.

Според слуховете, напоследък BMW се занимава с разработката на два нови кросоувъра, базирани върху платформите на 3-та и 5-та серия. Те ще разполагат с типичните за комбито характеристики - голямо пространство в салона и увеличен клиеренс. С тяхната поява баварската компания ще допълни моделната си гама с нова серия “V”.

Идеята за създаването на кросоувъри се появява в BMW през 2004 г. Разработването им се отлага заради недостиг на ресурси, които са концентрирани в производството на други ключови модели на концерна. Норберт Райтхофер, заемащ длъжността изпълнителен директор на компанията през 2006 г., е против въвеждането на новия сегмент в концерна. Увеличаващото се търсене на кросоувъри в Европа и САЩ обаче, променя неговото мнение.

Мария Минкова


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА