Last news in Fakti

21 Февруари, 2009 14:21 1 883 1

Mercedes-Benz E-Klasse Coupe

  • mercedes-benz-
  • e-klasse coupe-
  • mercedes-benz e-klasse coupe

Дни преди официалния дебют на новото купе на базата на Е-Klasse в Женева Mercedes-Benz публикува официална информация за модела. Заместникът на сегашния CLK получава коренно различно оформление в стила на “донора” си.

Дизайнът на новото купе се отличава с липсата на средна колонка на покрива, пипната предна броня със светодиодни фарове против мъгла, променена радиаторна решетка с две хоризонтални планки и голяма емблема. В сравнение със седана арките на калниците са леко раздути, задната броня има различна форма, а стоповете са разтеглени.

Mercedes-Benz E-Klasse Coupe ще се предлага с три бензинови и два дизелови двигателя. Най-икономичен сред тях ще бъде базовият 2.1-литров четирицилиндров мотор на нафта. Развива мощност от 204 к.с. и се задоволява с едва 5.3 литра гориво на 100 км пробег, като изхвърля в атмосферата 139 гр CO2 на километър. Върха в гамата ще заеме познатият 5.5-литров V-образен осмак с 388 к.с. и 530 Нм въртящ момент. Неговата икономичност също е подобрена с половин литър и вече харчи под 11 литра на 100 км. Разбира се, не след дълго трябва да се появи и версия AMG, която ще изкушава с поне 525 коня.

Новото купе на Mercedes-Benz ще се оборудва с адаптивно окачване Agility Control. Неговите амортисьори могат да променят твърдостта си в зависимост от пътните условия и скоростта. Ще може да се поръчат също така система за разпознаване на степента на умора у водача и адаптивни главни светлини.

Германците съобщават, че в салона на E-Klasse Coupe ще се появят нови предни многоконтурни седалки, а на задния ред ще има две отделни “комфортни” кресла, които ще могат да се сгъват напълно за увеличаване на пространството в багажния отсек.

Продажбите на новия модел започват още през май. Поръчки обаче се приемат още от тази седмица. Цените в Германия стартират от 44 684.50 евро за модификацията E 250 CDi BlueEFFICIENCY. Точно толкова струва и базовата бензинова версия. Върховата засега модификация E 500 Coupе ще излезе на мераклиите най-малко 66 045 евро с ДДС.

Димитър Димитров


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ferat_benz

    1 1 Отговор
    qka masina