Last news in Fakti

21 Февруари, 2009 14:24 1 237 1

Hyundai Equus

  • hyundai-
  • equus-
  • hyundai equus

Месеци наред в интернет циркулират шпионски снимки и завоалирани изображения на новия флагман на Hyundai. Около суперлуксозния корейски седан все още витае известна загадъчност, тъй като първоначално ще се предлага само в родината си, но поне окончателната му външност вече може да се види в официална брошура на компанията.

Новият Equus ще бъде с около 18 см по-дълъг и 4 см по-широк от Genesis, най-големия Hyundai предлаган в чужбина към момента. Ще разполага със сериозно предимство от 12 см и в междуосието. За задвижване са предвидени същите бензинови мотори, които се монтират на по-малкия брат. Освен 3.8-литровия V6 и осмака с обем 4.6 литра обаче купувачите ще могат да поръчат и петлитров V8 с мощност над 420 к.с., чието представяне ще се състои малко по-късно през годината.

Върховият модел на Hyundai се появи в края на 90-те като лицензно копие на Mitsubishi Dignity. Лимузината трябваше да се бори с Mercedes-Benz и BMW на вътрешния пазар. Донякъде успя, но за успех извън Корея пречеше предното предаване. Третото поколение използва платформа със задни задвижващи колела, което го изправя с пряка конкуренция с S-Klasse, седма серия на баварците и особено Lexus LS460, от който очевидно ползва доста дизайнерски заемки.

Според публикуваната брошура цената на новия Equus стартира от 130 млн. корейски вони (около $93 500). Ако бъде пуснат на пазарите в Америка и Европа, моделът ще стане най-амбициозната оферта в гамата на Hyundai откак компанията съществува. Анализатори прогнозират това да се случи, като се позовават на добрите продажби на Genesis. Седанът от бизнес клас също има задно предаване и краде от клиентите на Mercedes-Benz E-Klasse и BMW 5er.

Equus ще се бори срещу утвърдените си конкуренти с подобаващо оборудване, в което на първо четене изпъкват LED-светлините, асистентът за запазване на траекторията в лентата и системата за анализ на данни от цялото шаси.

Димитър Димитров


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 masons

    1 0 Отговор
    Да....не прилича хич на Мерцедес...;-)))