7 Март, 2009 16:26 2 668 5

Mercedes-Benz E-klasse Coupe

  • mercedes-benz-
  • e-klasse coupe-
  • mercedes-benz e-klasse coupe

Една от основните атракции по време на протичащия в момента автомобилен салон в Женева е версията купе на новата Е класа на Mercedes-Benz.

По време на пресконференцията по повод на тази световна премиера от щутгартската компания наблегнаха на факта, че в Германия над 40 на 100 от всички лимузини от горния сегмент на средния клас носят знака “Е”, а в много европейски страни този модел на Mercedes-Benz е номер едно в класа си. Представителите на “Сребърните звезди” в Женева напомниха и че след 1947 г., когато се появява 170 V като пряк предшественик на E-класата, Mercedes-Benz е произвел над десет милиона лимузини от същата серия. Именно тези факти превръщат моделa “Е” в един от най-успешните бизнес седани в света. Подобен успех няма как да не доведе и до неговите производни. Еднa от тях е версията с две врати. В Женева станахме свидетели и на това изпълнение, изградено на базата на най-новата Е-класа.

Автомобилът се явява пряк наследник на CLK и изглежда максимално динамично и агресивно. Една от особеностите му е липсата на средна колонка. Освен това впечатление правят широките колесни арки и масивният плосък преден капак - все черти, доближаващи модела до “по-големия брат” CL. Окончателно стана ясно, че първоначалният избор от двигатели ще е пет на брой - три бензинови с мощност от 204 до 388 к.с. и два супер икономични и екологични дизела. По-късно се очаква бял свят да види и “резачката” с емблема AMG.

Освен с впечатляваща визия и подобаваща моторизация, Mercedes-Benz E-klasse Coupe е снабден и с богат набор от технологични новости - като се започне от “будилника” за задрямващи водачи и се стигне до система, разпознаваща пътните знаци и автоматично задействаща спирачката. Адаптивните ксенонови светлини и реагиращият на удар преден капак пък са иновация в областта на пасивната безопасност. Според изявленията, благодарение на този преден капак евентуална колизия с пешеходци ще води до далеч по-малко травми. Освен това при коефициент на челно съпротивление само 0.25, новата E-klasse Coupe е доста аеродинамична. Обтекаемостта се подобрява и благодарение на променливата геометрия на отворите за въздух, които направляват въздушния поток към моторния отсек.

Очаква се продажбите в Европа да стартират още през май тази година, а базовата цена в Германия ще е 44 684 евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    10 2 Отговор
    Несравнима Красота !!!
  • 2 aaaxa

    6 13 Отговор
    VW Passat CC
  • 3 Teodor

    7 6 Отговор
    Passat СС бледо копие на CLS!!! Едни правят Уникати, а други ги копират след 4-5 години!
  • 4 mercedes

    7 5 Отговор
    taka e,edni kopia,drugi avtomobili(mercedes)
  • 5 Haha

    2 0 Отговор
    E-63 AMG s dve vrati , drugi dvigateli i seriq ?