Last news in Fakti

28 Март, 2009 14:17 1 954 0

Audi подготвя за дебют прототип на A2 от следващо поколение

  • audi-
  • audi a2

Audi разработи концептуална версия на модела A2 от ново поколение. Дизайнът му вече е представен пред ръководството в централата на марката в Инголщад. Това съобщава британско издание, цитирайки заявление на члена на управителния съвет по въпросите за техническо развитие на Audi Майкъл Дик. “Външно лесно може да се разпознае предишният A2. Същевременно следващото поколение ще бъде съвършено друг автомобил”, добавя Дик.

Припомняме, че производството на предишното A2 беше спряно през 2005 г.

Според Майкъл Дик, приемникът на Audi A2 ще се строи върху изцяло нова платформа, която впоследствие ще се използва за основа на хечбека A3 от моделна гама 2011. Както своя предшественик, и новият А2 ще получи алуминиево купе. По размери ще надхвърля малко габаритите на малолитражката VW Up! и бъдещия хечбек Audi A1.

Към момента не е ясно каква гама двигатели ще се предвидят за следващата генерация на Audi A2. Майкъл Дик изрично подчертава, че возилото ще се появи и в електрическа версия. Тя ще се появи на пазара едновременно с автомобилите, оборудвани с двигатели с вътрешно горене.

Мария Минкова


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА