Last news in Fakti

29 Март, 2018 11:05 6 578 15

Новата Skoda Rapid ще изглежда така

  • skoda-
  • rapid

Следващата година чешката компания Skoda ще пусне на европейския пазар новата генерация на популярния компактен модел Rapid. Според информация на Auto Express, новият автомобил ще се прави само във версия хечбек с пет врати.

Rapid ще бъде построен върху модулната платформа MQB A0, на която се правят Volkswagen Polo, Volkswagen Virtus, Seat Ibiza и Seat Arona. Архитектурата MQB A0 лежи и в основата на новата Fabia.

Въпреки, че е по-ниско позиционирана в класово отношение, на пазара новия rapid ще се конкурира с автомобили като VW Golf, Ford Focus, Seat Leon и Honda Civic. Базовият мотор ще е трицилиндров еднолитров с мощности от 84 до 109 коня.

Останалите нови агрегати ще са 1.5-литров бензинов четирицилиндров с мощност 148 коня и 1.6-литров дизел. Очаква се и новото поколение на Rapid да се сдобие и с т.нар. "мека хибридна версия". Стартът на продажбите е планиран за 2019 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ШКОДА

    29 2 Отговор
    При тази визия - Голфа ще духа супата!

    Както се изразява един бивш национал.

    Коментиран от #10

  • 2 ванката

    13 19 Отговор
    горката шкодичка 109 коня ще умре точно за две години този двигател ... но това е идеологията на голфцвагена ползваш и хвърляш като тоалетната хартия втори потребител да няма...

    Коментиран от #3, #8

  • 3 ЧужденецЪ

    18 2 Отговор

    До коментар #2 от "ванката":

    И ти май не си пиеш хапчетата... Затова караме голфове на по 30 години... Доста добра тоалетна хартия :) Друг е въпроса че просто с тези доходи в Бг толкова...

    Коментиран от #6

  • 4 Алфа Ромео

    23 0 Отговор
    Шкода е по-добрата част от ВАГ.
  • 5 Steks

    12 0 Отговор
    С тази визия ако наистина бъде такава де само ще и трябва един по сериозен двигател и ще избият рибата в пъти по красиво от немския си брат голфа
  • 6 ГОСТ

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "ЧужденецЪ":

    30 годишните голфове са друга манджа. Те са проектирани със значитерно по-дълъг експлоатационен ресурс, докато новите не са така. Те са тачно както казва Ванката - караш и хвърляш. Предназначени са за т.нар. потребителско общество, на гърба на което процъвтяват автомобилните концерни и не само те.

    Коментиран от #9

  • 7 Гост

    4 6 Отговор
    Тези от Skoda защо направо не вземат да слагат решетки от BMW ?
  • 8 Д-р Бръкнипутев

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "ванката":

    Тъпак, Карам фабия 1.2 54 к.с. три цилиндъра 550000 км. никакъв проблем. Като не знаеш какво да пишеш по-добре си мълчи.

    Коментиран от #11

  • 9 123

    10 2 Отговор

    До коментар #6 от "ГОСТ":

    Дрън, дрън. След 30 години ще обясняваш сигурно, че автомобилите от 2015 г. са били проектирани да издържат повече от новите. Много жалко, че повечето от нас не могат да си позволят, поради ниския стандарт. Една Шкода на 200 000 км и на около 9-10 години, колкото е средното каране в БГ е в отлично техническо състояние, ако я поддържаш както трябва. Е, ако си купил барутник от ЕС, на чийто километраж пише 150 хил, но е на 7-800 хил. е друг въпрос. А това, че този Рапид ще е на базата на сегашната Фабия е супер - возията и е като на Октавия. А това, че Шкода вече изпреварва ФВ дори в качеството е признато именно от германските автомобилни издания.
  • 10 все таа

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "ШКОДА":

    И всички заедно духат супата пред визията на хонда сивик, а за технически параметри и качество на изработка да не говорим !

    Коментиран от #14

  • 11 АБВ

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Д-р Бръкнипутев":

    Абе то и един приятел кара 1.9 тди и няма проблем...ама за 200 000 е сменил..всичко без скорости...в.т.ч и двигател!!! Редовни километри купена нова!!!Редовно на 10000 смеби масла и ф..ри.Ама като го питат...НИЩО НЕ Е ПИПАЛ И Е МНОГО ДОВОЛЕН.вие ВАГАДЖИЙТЕ СТЕ ЛЪЖЦИ...ДОЛНИ!!!!

    Коментиран от #13

  • 12 Я изкарай Гано

    3 0 Отговор
    Кои ще им купува премиум марките по за 60-70кЕ, като започне войната? Ще се свие потреблението, и Шкода няма кой да купи! Трябва да им реекспортираме тези, които гният по нашите автокъщи, чакайки купувач
  • 13 123

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "АБВ":

    Да, само дето този твой приятел е купил колата от Горубляне на 20 000 км, карана от една баба в Австрия, само за да ходи до пазара. Нали??? И на Шкода от 2005 г. маслата се сменят на 15 000 км, а от 2013 г. се сменят, когато колата каже - между 20 и 30 000 км.
  • 14 123

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "все таа":

    Ха, ха, ха. А най-невероятното в Хондата освен пластмасовото табло е прекрасния и шибедах, благодарение на който всеки Сивик се превръща по желание на клиента и при дъжд в мобилен басейн...
  • 15 ГОСТ

    1 2 Отговор
    купувайте братя лада веста или както и да се казва ...по убаво от руския боклук нема...нали си обичате Русия...помогнете и срещу санкциите ...ако немате парички за нова лада си купувайте Жигулита ...евтинийка...по 300-500лева парчето