Last news in Fakti

10 Май, 2018 14:30 3 065 10

Toyota печели от по-евтини гаранционни ремонти

  • toyota-
  • печалби-
  • 2018
Toyota печели от по-евтини гаранционни ремонти - 1

Операционната печалба на Toyota Motor за първата четвърт от 2018-а е нараснала с 43% въпреки неблагоприятните за японците валутни курсове. Чистата печалба пък се е увеличила с 21% до $4,53 млрд, съобщиха от компанията.

По информация на Automotive News, рекордните печалби се дължат основно на сериозно съкращаване на разходите по гаранционните ремонти на автомобилите, както и на силно затегнат контрол на загубите и рязко намаляване на парите за маркетинг и реклама.

Намалените налози в САЩ също играят съществена роля за увеличените печалби на концерна. Компанията е наложила много сериозен финансов контрол и е орязала всички излишни, според ръководството, разходи. Така от Toyota се надяват на рекордна година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ричи

    1 13 Отговор
    Какъв е извода, гаранцията вече покрива едно нищо.
    Честито на собствениците на нови тойоти!
    Забравих да отбележа, най-надеждните... хахахах

    Коментиран от #7, #10

  • 2 Анонимен

    1 14 Отговор
    Японски ръждилник не купувам без Субаро естествено защото японците са големи тарикати и изграждат колата таке че след 15 година купето да е изгнило до неузнаваемост. Опел за разлика от дръпнатите решиха този проблем но явно за джапанетата всичко е как да стане по-тънко.
  • 3 МНОГО РАЗБИРАМ

    6 8 Отговор
    ДАЧИЯ САНДЕРО - ТОВА Е АВТОМОБИЛА!

    Коментиран от #4

  • 4 Халба

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "МНОГО РАЗБИРАМ":

    Не, не е, Тата Индика е колата!

    Коментиран от #8

  • 5 ВАГ

    0 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Намалените налози в САЩ

    Ето това продава Тойота ,които вече и двигатели не правят а си ги купуват ,но ... щом се печели ,защо не.
  • 6 Гост

    2 0 Отговор
    Оперативна печалба, а не операционна...
  • 7 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ричи":

    Тоя пак не разбрал, става въпрос, че по-рядко гаранционни коли влизат за ремонт и се харчи по-малко. Ма на Ганьо му дай ГОУФ
  • 8 МНОГО РАЗБИРАМ

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Халба":

    АБСОЛЮТНО
  • 9 Консултант

    3 1 Отговор
    Колкото по-високо надежден е един автомобил, толкова по-малко му се налага да посещава сервизите за отстраняване на технически проблеми. Този факт е позитивен за клиентите на марката, което от своя страна озвачава, че автомобилите ще имат по-висока цена на вторичен пазар при последваща продажба, а разхода за клиента по време на експлоатацията ще бъде минимален откъм поддръжка.
  • 10 ojiq

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ричи":

    Ако наистина това ти е извода, жалко. Изводът е, че тойота прави наистина здрави автомобили. Вторият извод е, че вероятно и на старо са доста здрави.