15 Май, 2018 11:27 4 806 9

Топмениджъри напускат Tesla

  • tesla-
  • илон мъск-
  • топмениджъри
Топмениджъри напускат Tesla - 1
Снимка: Shutterstock

Напоследък усилено се заговори за банкрут на Tesla, но финансови експерти прогнозират, че това едва ли ще се случи, тъй като компанията на Илон Мъск се ползва със солидна държавна подкрепа. Във фирмата обаче стават сериозни размествания и някои от топмениджърите започват да напускат кораба.

Новината за напускането на члена на ръководството на Tesla Матю Сквол се появи като гръм от ясно небе. По информация на The Wall Street Journal той отива директно при конкурентите от Waymo - дъщерна компания на Google, занимаваща се с разработка на автономни коли.

Според WSJ напускането на Матю Сквол е свързано с двете ПТП-та с електромобили Tesla, движещи се в автономен режим. Сквол отговаряше за взаимодействието с националното управление на САЩ по безопасност на транспорта.

Преминаването на Сквол в конкуренцията изненадващо съвпадна и с принудителното излизане в отпуск на главния инженер на Tesla Дъг Филд. Аналитици от Bloomberg прогнозират, че ако в съвсем близко бъдеще Tesla не привлече отнякъде допълнително финансиране ще остане, без каквито и да е средства, а и както се вижда - без някои от най-ценните си служители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    4 19 Отговор
    Не разбирам само защо Мъск не изкупи обратно акциите на Тесла или поне основните пакети, за да отстрани борда на директорите. Има достатъчно пари, за подобен ход. Така спекулациите се отразяват на компанията, а ако държи мажоритарен дял той ще може да налива колкото си пари иска в тази компания, без шайка директори да му казват кое е разумно и кое не. Когато не беше пусната на борсата компанията също е изпадала във финансови затруднения и с лични средства той я е спасявал. След години компанията ще струва стотици милиарди и би било лукративна стъпка да принадлежи на Мъск, а не другите директори да си приписват заслуги и да случат милиони на гърба на един креативен човек взимащ смели решения.

    Коментиран от #4, #7

  • 2 гост

    5 7 Отговор
    Напускането е в резултат на кражба на управленски капитал. Всяка голяма и нова фирма с голям капитал може да си позволи да краде от другите, а ресурса на Тесла е предпочитан на пазара на труда. Чисто и просто затрупване с пари става, а не е от зор или проблеми.
  • 3 Driving pleasure

    9 8 Отговор
    Държавните субсидии за Т'сляка свършват! Тавана доколкото помня беше субсидия за до 200 000 автомобила.
    И чесно казано до сега не съм прочел за експерт, който да каже Тесла прескочи трапа финансово е добре - и това тримесечие, което вече е преполовено носи още загуби. Мениджърите си знаят, че кораба потъва и гледат да се чупят докато са вървежни :)
  • 4 омъскаряване

    11 6 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Струва ми се, че си в огромна грешка относно финансовите възможности на Мъск и отам насетне цялата ти теория яко издиша !
  • 5 Икономист

    5 7 Отговор
    Тук ключовите фрази са:
    1.Солидна държавна подкрепа.
    2.Допълнително финансиране.

    Тесла няма да фалира но цирка трябва да приключи, просто трябва да следва пазарните принципи а не маркетинговите и да направи по-добър бизнес модел.
  • 6 ГосТ

    7 5 Отговор
    Те като напуснат мениджърите, к'во ше остане в тесла. Неколкото механици, дето оперират на поточната линия за сглобяване на закупените части от ЧУЖДИ корпорации- ГЕРМАНСКИ и ЯПОНСКИ. мноо ясно,че тесла ще бъде смазана от Nissan -Renault.
  • 7 Зорлем

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Ми, освен да му "туитнеш" да го подсетиш за тази си гениална теория как и къде да си харчи личните средства.
  • 8 РЗС

    2 2 Отговор
    Мъск нарочно държи Теслата на загуба, за да не плаща една стотинка данъци, това е елементарна практика в Америка, която се прилага от всички богати хора, в това число и Тръмп,който си държеше компаниите повече от 15 години на загуба
  • 9 smeh

    7 0 Отговор
    Тесла никога не е била кораб, че да потъва. По-скоро е подводница, която с години се мъчеше да изплува, но уви. Дори текущата по-висока цена на петрола не й се отрази благоприятно. Закривай!