10 Февруари, 2012 11:33 6 495 13

Audi TT RS стана още по-мощно

  • audi-
  • tt rs plus

 

В Audi явно са решили, че топ-резачката TT RS не е достатъчно мощна и представиха още по-яка модификация, обозначена като Audi TT RS plus. Зад думата "plus" се крият още 20 конски сили и доста други малки на пръв поглед изменения.
 
Модификацията TT RS plus може да се поръча както във вариант купе, така и като роудстър. На практика от Audi са решили да направят самостоятелно това, което биха направили тунинг специалистите. Като за начало вдигат мощността на 2.5-литровия двигател от 340 на 360 к.с.
Максималният въртящ момент на двигателя също е увеличен от 450 до 465 Нм. Предаването му си остава и на четирите колела, като въртящият момент може да бъде насочен към тях през два вида трансмисии. Клиентите могат да избират между шестстепенна механична скоростна кутия и седемстепенен робот.
 
Динамичните характеристики на TT RS plus също са подобрени, като най-добри резултати дава верисята купе, оборудвана със седемстепенна роботизирана скоростна кутия. Този автомобил е способен да ускори от 0 до 100 км/ч за 4.1 секунди, докато с механичната трансмисия упражнението се изпълнява с 0.2 секунди по-бавно. 
За сравнение стандартното Audi TT RS ускорява до 100 км/ч за 4.3 секунди. Иначе визуалните различия на TT RS plus са миминални. Промени се откриват основно в решетката отпред, която е украсена в матов хром вместо в типичния за модела черен цвят.
 
Още от отличията са свързани с новата обвивка на страничните огледала за обратно виждане от въглеродни нишки и в дизайна на 19-цоловите лети джанти и тяхната допълнителна червена окраска. Колелата са "обути" с гуми с размер 255/35.
 
Всички тези заводски подобрения са оценени на 4 000 евро, като сумата се прибавя към стандартната цена на вариантите купе и роудстър. 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дошо

    2 4 Отговор
    До кога ще го кичат и форсират тоя скапан Голф?
  • 2 Стафи

    2 5 Отговор
    За това незнам, го Голфа си е най-хубавата кола!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Kobester

    2 0 Отговор
    То пък голямата разлика, 20 коня :D поне 50 да бяха. От 340 на 400, това щеше да си заслужава. Иначе ТТ-то е мн добър модел.
  • 5 520 зендер

    3 0 Отговор
    Абе момче ти имаш ли си напредстава какво са 360кс на толкова малка кола...Какво повече искаш-4.1сек.Ааааа,не е като гтр ли.....

    Коментиран от #7, #8

  • 6 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    ako kachestvoto beshe na nivo i az shtiah da prodaljavam da karam Audi.
  • 7 Kobester

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "520 зендер":

    @5 Е те че са ужасно много, са си ужасно много, но попринцип, колкото и да много, 340, 360 все тая, на толкова много коне, разликата е общо взето незначителна.
  • 8 некои некоиси

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "520 зендер":

    @5 Е те че са ужасно много, са си ужасно много, но попринцип, колкото и да много, 340, 360 все тая, на толкова много коне, разликата е общо взето незначителна.

    ako kachestvoto beshe na nivo i az shtiah da prodaljavam da karam Audi

    ама и двамата сте ужасно прави в изказванията си

    Коментиран от #9

  • 9 ВИП АМГ

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "некои некоиси":

    @8 dobre li si?
  • 10 Атанас Радев

    2 2 Отговор
    Към Радослав Славчев - автора на статията!
    Позволявам си да Ви поправя, че "окрасена" се пише с "у". Бих го приел за техническа грешка, но на клавиатурата "о" е доста далеч от "у". Трудно ми беше да повярвам, че журналисти имат пропуски в граматиката, но последните години недвусмислено ме убедиха в това.

    Коментиран от #13

  • 11 stefan

    3 2 Отговор
    mercedes i bmw ima mnogo hlqb da qdat dokato sasdadat takav krasiv avtomobil

    Коментиран от #12

  • 12 ВИП АМГ

    0 2 Отговор

    До коментар #11 от "stefan":

    @11 mercedes i bmw odavna imat dosta po dobri avtomobili ot tova smeshno damsko avtomobilche.
  • 13 Kobester

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Атанас Радев":

    @10 Да, много са далече, едно копче ги дели :D