11 Юни, 2018 11:32, обновена 11 Юни, 2018 15:28 4 476 8

Дрямка зад волана: служителите на Tesla могат да си го позволят

  • tesla-
  • model s-
  • автопилот
Дрямка зад волана: служителите на Tesla могат да си го позволят - 1

Сътрудник на Tesla беше заснет как спи зад волана на движещ се служебен автомобил Model S. Електромобилът е бил с включен автопилот и е заснет в близост до завода на компанията в град Фримонт, щата Калифорния.

Авторът на видеото пише: "Този автопилот или е ново поколение или колата е напълно автономна". От tesla реагираха мигновено и казаха, че се отнасят много сериозно към проблемите с безопасността на движение и веднага ще започнат разследване на инцидента.

Ще припомним, че електромобилите на Tesla се оборудват със система за полуавтономно управление и както казват и от самата компания - към днешна дата версията на автопилота не се смята за пълноценна замяна на водача. Такива случки, като във видеото по-долу обаче съвсем не са единични.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 552

    8 2 Отговор
    Прави се на заспал! Ако наистина беше "ербап" щеше седалката му щеше да е опъната назад докрай в легнало положение.
  • 2 ГОСТ

    4 7 Отговор
    Супер!
    Значи вярва на системата човекът.
    Пък и нали тя е затова, иначе ще си кара колата сам.
  • 3 гост

    5 1 Отговор
    Това е автопилот 3.0, а напълноавтономните системи са 5.0, там и волан няма да ти трябва.
  • 4 Ауст

    6 1 Отговор
    Няма лоша реклама..
  • 5 омъскаряване

    5 1 Отговор
    Очаква се от компанията или лично Мъск лаладжията да излязат с изявление по вътрвшното разследване и заключение, че водачът се "самозадоволява орално и не спи" !
  • 6 Driving pleasure

    6 2 Отговор
    Нема проблем, сички тие дет спят в колата разчитайки на бъгава електроника ще заспят и под земята пак благодарение на същата...

    Коментиран от #7

  • 7 Нова версия

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Driving pleasure":

    През август се очаква новата версия на автопилота на Тесла, която ще позволява значително по автономно пътуване отколкото настоящата.

    Разбира се и тя няма да е перфектна и ще убие не един и двама наивници, но поне ще е по-добра от тази. Дано поне се е научил и да спира, когато пред нея има бетонно препятствия или полицейски автомобил. Да се надяваме, че всяка следваща версия ще убива по-малко хора.
  • 8 Бен10

    2 0 Отговор
    Егати евтината реклама. Чак ще го наказват. Искат да кажат не стигА че колите сами се карат а виж какви сме отговорни и строги. Тцтцтц :D