Last news in Fakti

4 Юли, 2018 10:09 16 335 149

Президентът на Ford Европа се подигра с Илон Мъск

  • tesla-
  • model 3-
  • илон мъск-
  • ford-
  • стивън армстронг
Президентът на Ford Европа се подигра с Илон Мъск - 1

Президентът на европейското подразделение на Ford Стивън Армстронг сравни производството на електромобили Tesla с това на неговата компания по доста арогантен начин. Публичната подигравка бе в отговор на едно съобщение на Илон Мъск в Twiter, в което шефа на Tesla заявява: "7 000 автомобила, 7 дни, отборът на Tesla".

Мъск визира предстоящият старт на производство на бюджетния Model 3, който се предвижда да се прави в 5 000 екземпляра седмично. Останалите 2 000 са за Model S и Model X. След това изявление на Мъск, шефът на Ford Европа Стивън Армстронг написа, че седмичното производство на електромобилите Tesla може да бъде сравнено с няколкочасова работа на заводите на Ford.

Точното му съобщение гласи: "7 000 автомобила, 4 часа, екипът на Ford". Ще припомним, че производството на евтината Tesla се бави вече с половин година заради трудности по настройките на конвейерите, а така също и заради проблеми при производството на батериите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 омъскаряване

    67 52 Отговор
    Важното е сектантите на Мъск да са доволни оммммм, омммммм.....
    Лаладжията е цар на обещанията и партенките ;)

    Коментиран от #2

  • 2 gost

    63 66 Отговор

    До коментар #1 от "омъскаряване":

    Ти возил ли си се в електромобил?или си гледал на картинка в гугъл?ейй той ганя си знае и това е...карай си дизела,карай си метана,мисли си че си по умен от света и тва е,жив и здрав.Очевидно че погледа ти е като на жена в арабския свят-стига само до мрежичката пред очите ти ;)

    Коментиран от #4, #60

  • 3 Бай Петко

    71 61 Отговор
    Те щото го правят за 4 часа, затова Форд е най-скапаната марка след Фиат. В момента карам Торнео конект на една година и 18 000 км и половината копчета му отказаха пълен боклук и харчи нафта колкото Камаз.

    Коментиран от #6, #42, #66, #85, #149

  • 4 омъскаряване

    47 33 Отговор

    До коментар #2 от "gost":

    Първият сектант изскочи в защита на "гуруто" хаха Не се напъвай келеш знам за автомобилите толкова, че на теб и с фуния да ти наливат не можеш го побра ;)
    Ако не си разбрал обаче не става въпрос за самите коли, а за един грандиозен Мюнхаузен, който баламосва хора, държави и правителства !

    Коментиран от #7, #15, #72, #88

  • 5 Tesla

    75 11 Отговор
    Тесла направи най-важното накара всички да започнат да пускат ел коли

    Коментиран от #8, #77

  • 6 я се стегни

    34 15 Отговор

    До коментар #3 от "Бай Петко":

    Нгеуместен пример, колко струва това товарно торнео и колко една тесла ????
    Карай по-скъп форд и няма да ти отказват копчетата, а и няма да ти искат всеки месец пари на абонамент за подръжка на софтуера и приложенията на таблета на колела :)

    Коментиран от #78

  • 7 gost

    9 12 Отговор

    До коментар #4 от "омъскаряване":

    Имам степен лекар,извинявай че те подцених ;)

    Коментиран от #11, #120

  • 8 кой знае

    22 6 Отговор

    До коментар #5 от "Tesla":

    Времето, ще покаже дали това е правилно решение или също толкова пагубно за екологията и хората !
  • 9 гост

    32 22 Отговор
    Форд колко фабрики и работници има? Водят на Тесла със 100г. съществуване като компания. Само смешник и наглец би се подиграл така. Гледа се ръста на производство, ако го сравниш в проценти и потърсиш при една фабрика на форд със сигурност няма да откриеш подобен скок в производството. За техните електрически фокуси има ли половин милион чакащи, а конкурентите им от ГМ защо си ограничиха производството на електромобили поради липсващо търсене? Замислете се защо хора с възможности, 35-50х. долара си е сравнително скъпа кола за САЩ и Европа, не купуват веднага налични коли, а чакат само Тесла?

    Коментиран от #16, #34

  • 10 DUDO

    22 15 Отговор
    Нали прави кинти Мъск. Другите нека си дуднат....

    Коментиран от #61

  • 11 омъскаряване

    9 9 Отговор

    До коментар #7 от "gost":

    Извинявай, разбирам простено ти е ! ;)

    Коментиран от #12

  • 12 gost

    20 19 Отговор

    До коментар #11 от "омъскаряване":

    Разликата между простака и умния човек,е че умния като простак може да се държи,но простака като умния не! Оставям те да се излагаш,имаш тази възможност.Аз отивам да работя, защото ми се кара тесла :)

    Коментиран от #13

  • 13 омъскаряване

    23 12 Отговор

    До коментар #12 от "gost":

    "Умен е този който си изкарва парите с ум. Мъдър е този, за който умните работят."
    Айде приятна ти работа ! ;)
  • 14 Реалист

    22 16 Отговор
    Не знам дали някой осъзнава, че става дума за съвсем млада автомобилна компания, която постоянно въвежда иновативни технологии. С Тесла Мъск се стреми буквално да спаси света, като насърчи другите автомобилни производители да се конкурират в производството на все по-съвършени електрически автомобили.

    Коментиран от #35

  • 15 бръм бръм

    15 12 Отговор

    До коментар #4 от "омъскаряване":

    Ах тези глупави правителства и милионери. Де да бяха всички "умни" като теб та да видят измамата.... Смешен си. По- добре се скрий с "многото" си познания и си трай.

    Коментиран от #22

  • 16 Гунчо

    9 7 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Какъв скок бе Гунчо, хората произвеждат толкова колкото пазара им иска!!!
    Ако пазарът иска скок ще го направят, Тесла е обратното заради субсидиите хората напират щото днес купуват кола с 7500$ отдолу карат 3 години и го продават на цената дето са я купили. Обаче Тесла ги бави поради някакви си причини, ще видим края на догодина кой къде е, тогава няма да има субсидии и постепенно производството на Тесла ще се увеличи така че няма да има опашки и пазарът ще определя кой е голям и кой не.
    От догодина пълната субсидия пада а от началото на 2020 и частичната.

    Коментиран от #18

  • 17 Факти

    10 6 Отговор
    А на някой прави ли му впечатление другите цифри???
    Модел С 11000 за 3 месеца??? Това са около 3700 на месец??? или около 44000 на година. И това са коли дето са със субсидии и няма забавяне. Само Е-класс се продава в 250 000 бройки!!!!!!!
  • 18 бръм бръм

    8 5 Отговор

    До коментар #16 от "Гунчо":

    Първо, за тея субсидии не могат да се уредят всички. Има една камара условия и не ти отпускат от цената, а ти опрощават от данъците. Второ, колата за 3 години губи повече от половината си стойност както повечето коли на пазара следователно дори и да се уресиш със субсидия, ти пак няма да си карал 3 години кола "безплатно"

    Коментиран от #21

  • 19 Ташунко

    13 31 Отговор
    1. Най-добрият ФОРД е продадения ФОРД;
    2. ФОРД и циганин да не ти влизат в къщата;
    3. Защо са измислили ОПЕЛ - за да има по-гадна кола от ФОРД;
    4. Един ФОРД - о, чудо!- запалил през зимата...и го кръстили Фокус.

    Коментиран от #46, #70

  • 20 Автомобилист

    12 21 Отговор
    Присмял се FORD (Found On the Road Dead) на най-иновативната автомобилна компания за последните десетилетия. Мъск се опитва да поведе света към устойчив автомобилен транспорт и затова другите автомобилни компании постоянно клепат, злепоставят, критикуват, преиначават, вадят от контекст и т.н. Защото много хора ще ги бъде яд ако успее, сред тях автопроизводителите, нефтопроизводителите, профсъюзите, републиканците, Русия, ОПЕК и т.н.

    Коментиран от #33

  • 21 Гунчо

    2 4 Отговор

    До коментар #18 от "бръм бръм":

    За 3 години повече от 50% ??? Айде бе не говориш сериозно нали???
    Няма никакви условия до края на годината я вземаш пълната субсидията после само частична до края на 2019. Да не е директна а е под формата на приспадане на данъци, които така или иначе дължиш къде е проблемът???Ти ако не плащаш данъци щото държавата не те гони там няма как да стане!!!
    Освен това като всяко ново нещо няма много 2 ръка на пазара и цената се държи.

    Коментиран от #37

  • 22 омъскаряване

    9 4 Отговор

    До коментар #15 от "бръм бръм":

    Безмислено е да се спори със сектант на свети Илон, като теб затова те пускам по пързалката ! Впрочем ник "бръм бръм" не отива на екоджендър, като теб ! Избери си нещо, като "прав", "променлив" ;)
  • 23 Продажби

    8 8 Отговор
    И защо избра точно Е класата, а не Ферари да речем?

    Като сравняваш, сравнявай нещо в същия ценови клас? Ако ще е Мерцедес, нека да е S класа. Тогава цифрите и фактите показват точното обратното на това което твърдиш. Дори в Европа където въпреки субсидиите, налозите правят цената на Тесла по-висока дори от тази на S класа, продажбите на Тесла са повече. Дори в Германия. Все едно да сравняваш продажбите на Ферари с това на Ford Fiesta с твърдението, че фиестата е по добър автомобил защото се купува повече.

    Коментиран от #26, #80, #87

  • 24 Факти

    3 2 Отговор
    Първо аз не казвам кой е по добър, това си е субективно??????
    Второ Тесла няма Е-класа няма и ГЛЕ,ГЛС класа и т.н.
    Мисълта ми е че един производител в една страна която е 330M(във всяка държава има избери родното) да продаваш тези бройки не е добре!!!!!
    Само погледни китайците какво правят в своята си държава или корейците???
    И накрая единственото спасение остава 3ката която обаче ако я сравниш с Ц-класата или БМВ3 само въображаемите желаещи за нея са 4 пъти по-малко от продажбите им за година и тези желаещи са отново основно от УСА и също молещи се на господ да им бъде произведена колата до 2020.

    Коментиран от #48, #49

  • 25 гост

    8 10 Отговор
    Тесла вече две години има по-голяма капитализация от Форд , а скоро ще е ДВА ПЪТИ по-голяма !!! Та господина със 7000 за 4 часа да си помисли за какво работи тоя "отбор" , за да произвежда автомобили или да подсигурява скрап за моргите !! А след две години като излезе и пикапа , ще им остане само възможността да идат при Мъск и коленопреклонно да му се примолят да ги изкупи , че поне да взимат заплатки , че за друго нищичко не стават !! Към днешна дата 54 милиарда за Тесла срещу 42 милиарда за Форд !!! А какво ще стане до края на годината е ясно , с това производство (за следващия месец 8000 седмично ) Тесла ще излезе на печалба , след което Форд ще гледат и щеподсмърчат като бити циганчета !!

    Коментиран от #27, #31, #73

  • 26 Факти

    4 3 Отговор

    До коментар #23 от "Продажби":

    Как ще са повече бе човек не се излагай ще ти се смеят хората :)))))
    Кажи на модераторът да ти изтрие коментарът да не станеш за смях.
    Та S-класата в Европа се продава почти колкото всички Tesla S в света.
    Ти си чел статистика за УСА!!!!! Пак ти казвам всяка държава има избери родното поразходи се из света да видиш!!!!!!

    Коментиран от #28

  • 27 Икономист

    6 1 Отговор

    До коментар #25 от "гост":

    Ама това при 360$ на акция или при 310$????
    А утре кой знае какво ще им е на спекулантите.

    Коментиран от #29, #32

  • 28 гост

    7 3 Отговор

    До коментар #26 от "Факти":

    Зa пъpви път бpoят пpoдaдeни Теѕlа Моdеl Ѕ в Eвpoпa нaдвиши пpoдaжбитe нa aвтoмoбилитe oт виcoĸ ĸлac нa ВМW, Аudі и Меrсеdеѕ-Веnz.
    Eвpoпeйcĸитe aвтoмoбилни eĸcпepти cчитaт, чe тoвa e cepиoзeн cигнaл зa aвтoмoбилнитe пpoизвoдитeли. Maлĸaтa, нo мнoгo пpeдпpиeмчивa ĸoмпaния нa Илън Mъcĸ изпpeвapвa eвpoпeйцитe нa coбcтвeн тepeн, cъoбщи издaниeтo Аutоmоtіvе Nеwѕ Еurоре.

    Hoвитe дaнни пoĸaзвaт, чe пpeз минaлaтa гoдинa eвpoпeйцитe пo-чecтo ca избиpaли Моdеl Ѕ, a нe oбичaйнитe ВМW 7 или Меrсеdеѕ Ѕ. B CAЩ, eлeĸтpoмoбилът вeчe изпpeвapи пo пpoдaжби cĸъпитe гepмaнcĸи aвтoмoбили, нo в Eвpoпa тoвa ce cлyчвa зa пъpви път. Издaниeтo пoдчepтa, чe Теѕlа e пoĸaзaлa виcoĸи peзyлтaти и в ЅUV ceĸтopa, ĸъдeтo Моdеl Ѕ дoгoни пo пpoдaжби Роrѕсhе Сауеnnе и изпpeвapи ВМW Х6.

    Вижте повече:https://www.kaldata.com/it-новини/в-европа-tesla-model-s-изпревари-по-продажби-лукс--275780.html
    Чети и реви !!!

    Коментиран от #30

  • 29 гост

    1 4 Отговор

    До коментар #27 от "Икономист":

    Написал съм много ясно , към днешна дата и вече две години при всяка цена на акциите !!!!! Просто разликата е предостатъчна !!!! А утре ще е само повече и не само за Форд , а и за другите стогодишни !!!

    Коментиран от #40

  • 30 гост

    5 2 Отговор

    До коментар #28 от "гост":

    Модел Х достигна Порше Кайен и изпревари БМВ 6 !!! Грешката е на калдата , а не моя !
  • 31 123

    4 2 Отговор

    До коментар #25 от "гост":

    Е, то и международната космическа станция има висока капитализация, ама какво от това?
    Неразработена ниша, специфични компоненти, слаба инфраструктура на зареждането!
    Ако някои купи Форд веднага на следващият ден ще продължи да продава коли, дори и да увеличи продажбите, я с нов модел, или нещо друго. Обратното, купувайки Тесла, който и да е, няма много да промени! Капитализацията в този случай е като диаманта, скъп, но рядко приложим.
  • 32 гост

    2 2 Отговор

    До коментар #27 от "Икономист":

    https://www.google.com/search?q=NASDAQ:TSLA&tbm=fin#scso=uid_Hp08W7SQLoO56ASLrLuYDg_5:0&smids=/m/07zm0nx&wptab=COMPARE

    Ако можеш , чети кога и при какви цени , а пък ако можеш и си представи какви ще бъдат занапред , щото има графики за цените на Форд за сто години назад и никога , ама НИКОГА не е имал и едана стотна от растежа на Тесла , да не говорим , че ако вземем предвид инфлацията и покупателната способност през тия години СЕГА Форд струва десет пъти по-малко отколкото преди 40-50 години !!! И това ако е просперитет и развитие , здраве му кажи !!!

    Коментиран от #41

  • 33 makak

    9 4 Отговор

    До коментар #20 от "Автомобилист":

    Ти осъзнаваш ли какво казваш? Колкото и да е чисто движението на електромобилите самото им производство е доста по-черно от това което ти може да си представиш.... Колкото и клиширано да звучи за изработката на тези батерии се копаят матеряли от мини в които работят камиони, които на ден замърсяват повече от колкото е спестила вредни емисии първата тесла до ден днешен. Да доста е постигнал чичо Мъск, но към момента кокото и да иска да защити природата не му се получава. Ще видим в дългосрочен план как ще е. И още нещо, колкото и "бюджетен" да е следващия модел доста страни с по-слаба икономика, като БГ няма да го предпочетат пред стария кошник, който прави Кербала зад себе си.

    Коментиран от #39

  • 34 JPower

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    То пълно и с шматки чакащи за нов айфон....
  • 35 JPower

    11 4 Отговор

    До коментар #14 от "Реалист":

    ''' иновативни технологии''' ???? И кои са му тез технологии, ел.двигателя е измислен преди ДВГ, а батериите кой ги прави????? Наивници и будали, сигурно и ти гласуваш за Боко...

    Коментиран от #148

  • 36 Реалност

    3 6 Отговор
    Форд не стават за нищо каквото и да си говори тоя...във фирмата в която изпълнявам проект всички коли и бусове са форд, за 6 месеца наблюденията са ми че, ако искаш да имаш 2 здрави коли форд да работиш с тях трябва да си купиш поне 5, защото 3 постоянно ще са в сервиза и трябва да се молиш и да палиш свещи да имаш всеки ден 2 работещи. За гаранционното обсулжване няма да говоря, защото който кара нови коли от евтините марки знае за гаврите. И говоря за автопар от автомобили на 2-3 год.
  • 37 Да да

    2 5 Отговор

    До коментар #21 от "Гунчо":

    Преди да пишеш се поинтересувай малко! Субсидията се дава една година след като са продадени 200 000 автомобила! Илон задържа продажбите да не стигнат 200 000 и прави максимален брой коли които да продаде след достигането на 200 000 в рамките на година! Така вероянтния брой Модел 3 със субсидия от $7500 ще наближи 500 000 ! Ерата на Фордбсвършва! До 5 години ще има сериозни размествания и не всички автопроизводители ще се радват!

    Коментиран от #38

  • 38 Гунчо

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Да да":

    Ти явно не можеш да четеш????
    Аз какво съм написал, че вече 200 000 са продадени и започва 6-месечен период в който субсидията си остава пълна и този период свършва края на 2018!!!
    После започва намаляване на субсидията по етапно тоест частична субсидия която свършва след една година тоест края на 2019!!!!
    Какво има неясно повече???

    Коментиран от #44

  • 39 Да да

    3 3 Отговор

    До коментар #33 от "makak":

    Сега си представи че в мините работят камиони на ток! Ако само това е проблема,значи си идиот! Вземи сметни колко нафта горят камионите които ти доставят ежедневно горивата! После сметни и разхода на тези които обслужват рафинериите,доставяйки и извозвайки отрови,за които ти не можеш да си представиш! На цистерните към табелката за опасен товар има обозначения за киселини,основи ,соди и какви ли не отрови! 10% от разхода на гориво е свързан точно с преработката и доставката на на бензин и нафта!

    Коментиран от #45

  • 40 Икономист

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "гост":

    Ти не разбираш смисълът на това което съм написал.
    Преди няколко месеца акциите бяха 250$ тогава капитализацията е около 44 милиарда и т.н.
    Този показател е само за инвеститорите и спекулантите.
    Акциите са ценни книжа от които някои правят пари, нищо не казват за продукта които се произвежда.
  • 41 Бухахахахахха

    4 2 Отговор

    До коментар #32 от "гост":

    Виж колко Форда има на пътя и колко Тесли.Едно е растеж на производство от 1000 броя примерно,друго е на 100000 броя.
  • 42 FMC

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бай Петко":

    Аз пък карам 12 години Фиести и никакви проблеми. Даже последната не я поднових след петатагодина, щото си е все още като нова и без проблеми.
  • 43 Електромразци

    2 2 Отговор
    Браво! Успяхте да публикувате новината за производството на 5000 бройки модел 3 на седмица. Даже успяхте да се подигравате с постигнатия резултат. Както винаги обаче, споменахте само фактите, които представят Тесла в негативен план, но за разлика от останалите медии, които се стараят да бъдат обективни, спестихте половината от новината. Поне този път не "обърнахте" някоя цифра.Ето останалата част, която публикуват останалите : Три модела на Tesla са в Топ 5 на най-продаваните електромобили в Щатите.Въпреки обявените трудности до достигането на производство от 5000 единици семично, Tesla Model 3 си остава най-търсеният електромобил в САЩ. Това става ясно от публикуваната от издането InsideEVs.com класация по продажби на коли на ток.

    Най-достъпният модел на марката е лидер с 18 305 продажби, като е далеч пред втория в Топ 10 - Toyota Prius Prime с 12 018. На трета позиция е Tesla Model S - 8070 продажби, а на четвърта се нареждаTesla Model X – 6975. В първата петица влиза и Chevrolet Bolt – 6775.

    Място в Топ 10 са намерили още Chevrolet Volt – 6478, Nissan Leaf – 5292, Honda Clarity – 5225, Ford Fusion Energi – 3698 и BMW i3 – 2924.
  • 44 Гинчо

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Гунчо":

    Всъщност ти си се объркал. 200 хиляди броя ще бъдат продадени този месец, което ще рече през третото тримесечие, а още две тримесечия ще се запази същата отстъпка, но започва да тече от четвъртото тримесечие. Пълната Отстъпка ще се запази до 1 април 2019. Още девет месеца. Именно затова имат 10000 броя произведени, но недоставени, което от една страна ще извади половин милиард приходи от това тримесечие и ще увеличи загубата му с толкова, но от друга страна ще ги прехвърли директно в другото тримесечие и ще помогне за положителен резултат.
  • 45 Random

    3 1 Отговор

    До коментар #39 от "Да да":

    Аре като ще се правиш на умен добави и разхода на служебните коли на фирмата която добива лития, и танкера дето го превозва от единия край на земята до другия, и камиона който го доставя от пристанището до фабриката, после и на другия танкер и другият камион който превозва вече преработения литий до фабриката за батерии и накрая и превоза от фабриката за батерии до фабриката за коли.

    А да те видя сега.

    Коментиран от #47

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Да да

    3 5 Отговор

    До коментар #45 от "Random":

    Осъзнаваш ли че говориш все за транспорт, а всеки транспорт може да стане електрически?
    След като веднъж бъде изкопан и превозен литият, той може да се използва многократно за разлика от нефта. Ако за рециклирането му се използва зелена енергия, всяко следващо производство на батерии, дори от добитият в момента по мръсен начин литий, ще бъде абсолютно чисто. За ДВГ няма дори теоретична възможност да не отделя вредни вещества при горенето.

    Коментиран от #55, #75

  • 48 Продажби

    1 2 Отговор

    До коментар #24 от "Факти":

    "И накрая единственото спасение остава 3ката която обаче ако я сравниш с Ц-класата или БМВ3 само въображаемите желаещи за нея са 4 пъти по-малко от продажбите им за година и тези желаещи са отново основно от УСА и също молещи се на господ да им бъде произведена колата до 2020."

    Ех мечти, мечти, вече са ти отговорили за S класата, сега аз да те попаря с реалността за Mercedes C Class и BMW 3:

    Model 3 през последния месец колата се е превърнала в най-продаваният средно голям седан в САЩ.

    Освен, че е станал най-продаваният електромобил в САЩ, Model 3 е задминал по продажби и модели като Mercedes C-Class, BMW 3 и Audi A4 и определено е на път да задържи тази позиция, ако графиката продължава да расте, както на картинката по-долу.


    http://www.ecars.bg/images/tesla-model-3-market-share.jpeg


    Мъск също така даде и кратка актуализация на случващото се с увеличението на производствения капацитет на Model 3.

    На този етап компанията успява да задържи производствения капацитет от 500 Model 3 коли на ден и Мъск сподели, че е уверен в постигането на целта от 5,000 коли на седмица до края на този месец.

    Коментиран от #50

  • 49 Продажби

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Факти":

    "само въображаемите желаещи за нея са 4 пъти по-малко от продажбите им за година и тези желаещи са отново основно от УСА"

    Тази част също искам да я коментирам. Това според мен не са желаещи да купят, а желаещи да чакат модел 3. Има огромна, огромна разлика между двете. Желаещите да купят са в пъти повече, отколкото желаещите да чакат желаещите да купят са в пъти повече отколкото желаещите да чакат две години за да купят, с евентуален риск да изгорят с парите за поръчката, ако Тесла фалира. Две години в Щатите, а за останалия свят още по-късно.

    Коментиран от #51

  • 50 Факти

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "Продажби":

    Ти знаеш ли какво означава U.S.????

    Коментиран от #52

  • 51 Факти

    2 1 Отговор

    До коментар #49 от "Продажби":

    Тоест какво казваш, пазарът за Тесла 3 не е реален, което казвам и аз.
    Ще доживеем след 2 години когато всичко ще се нормализира и пак ще говорим.
    Не може да бавиш с години поръчки и да се биеш в гърдите че има много чакащи при положение че за това време са продадени милиони от конкурентите.
    Можеш ли да ми кажеш колко Ц-клас са продадени за 2017 примерно в света??
    А знаеш ли колко коли имат Мерцедес на същата платформа на Ц-клас???

    Коментиран от #83, #84

  • 52 Продажби

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Факти":

    Да не беше единственото място, на което се продава модел 3 в момента? Или бъркам нещо? Където и да се появи в достатъчни обеми, резултатът ще е същият.

    Коментиран от #53

  • 53 Факти

    0 0 Отговор

    До коментар #52 от "Продажби":

    Дали, в Европа и Азия консерви на колела не карат. Ще поживеем ще видим.

    Коментиран от #57

  • 54 Електричката

    5 5 Отговор
    Майтапа си е изцяло на гърба на Форд. Губят като капитализация на компанията, по качество на продукта, по оценка на потребителя, както и технологично. При това от компания, която е десет пъти по-млада от тях. Но на тия ризки това им остана, преди да ги съкратят - плосък хумор в Туитър.
  • 55 makak

    5 1 Отговор

    До коментар #47 от "Да да":

    Ти знаеш ли, че за Европа рециклираните литиево-йонни батерии са само 5% от закупените/използваните. Този процент е нищожен предвид консумацията и от друга страна Тесла казват, че батериите им би трябвало да паднат на +/- 50% ефективност след 200 хил. км. До сега за 4 години никой не е направил такъв пробег за да се потвърди или не, но значително трябва да нарастне този процент за да е екологично чист този транспорт. Аз съм твърдо за електрификация на превозните средства, но на този етап няма какво да ме откаже от бензина. ДВГ ще са още доста дълго тук и прогнозите, че до 2022 няма да има ДВГ в Европа е доста пресилено.

    Коментиран от #58

  • 56 Продажби

    1 1 Отговор
    Точно обратното. Продажбите са напълно реални, а търсенето многократно превишава предлагането и производствените възможности. Това искам да кажа.
  • 57 Продажби

    1 0 Отговор

    До коментар #53 от "Факти":

    Дали? Прочети отново коментар 28, осмисли го, после пак Ела да напишеш какво предпочитат в Европа. После погледни къде в света се продават най-много електромобили, и напиши какво предпочитат и в Азия. Твоите представи за света са едно, реалностите съвсем друго.
  • 58 Ха ха

    2 3 Отговор

    До коментар #55 от "makak":

    Абе хора в коя реалност живеете? Дай линк където Тесла го е казала това? Какви 200 000 км. , какви 50% от капацитета и с кого си мислиш, че разговаряш, за да се хване на плоската ти лъжа?

    Още през септември 2014 г. собствениците на електромобили Tesla на междуродния форум Tesla Motors Club решиха да събират данни за деградацията на батериите на автомобилите Tesla и Nissan Leaf. За целта те сформираха общодостъпна база данни в Google Doc, в която всеки един от потребителите да записва информация за своя електромобил и състоянието на батерията му.


    Като резултат в наши дни стана ясн следнотоо: съгласно изложените данни на 350 собственици на автомобили Tesla и Nissan Leaf от целия свят, средно деградацията на батериите Tesla възлиза на по-малко от 10% при среден пробег от 250 000 км. При Nissan Leaf за същия пробег качеството на батерията е паднало с повече от 20%.

    Данните, публикувани от потребителите на форума, демонстрираха, че за първите 100 000 км повечето акумулаторни батерии Tesla деградират с 5%. За следващите 100 000 км този процес върви с по-бавни темпове. Като резултат след изминаване на 250 000 км качеството на батерията на електромобила Tesla се е вложило с 9,2%. По този начин сметката показва, че 10% деградация на батерията ще бъде налице при 300 000 км пробег.Колкото до Nissan Leaf, най-продаваният електромобил в света, скоростта на деградация на батерията е по-лоша от тази на Tesla. Данните показаха, че батерия с изходен капацитет 24

    Коментиран от #71

  • 59 Ха ха

    2 3 Отговор
    Данните показаха, че батерия с изходен капацитет 24 кВт*ч за 250 000 км пробег губи около 20% от капацитета си. Батерия с 30 кВт*ч деградира още по-бързо.

    Миналата седмица, в България беше Тесла изминала 650 хиляди километра без смяна на батериите, като собственикът смята да направи поне един милион километра. Тези хуморески за 50% падане на капацитета при 200000 км ги разправяй на селската седянка на мегдана.

    Коментиран от #69

  • 60 hmhmhm

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "gost":

    Прекалено рано е да се каже кое е добро и кое не. За сега масови електро автомобили няма. А дали ще има е въпрос на който ще се отговори в бъдещето. Всеки от производителите през времето са правили елекро автомобили те не са се наложили защото са не надежни. Иначе бихме карали. Това че някакъв палячо казва че колите са много добри то това нищо не значи да ги произведе да ги видим колко могат и как се обслужват и ако си заслужава ще си купим но вие сте от хората като ви кажат нещо се хващате като удавник за сламка имай предвид че електрически коли е имало в миналото и те до никъде не са стигнали. Единственото което е добро е ускорението от 0 до 100км но като погледнах клипчета има доста по бързо ускорение за под 0,5сек на бензинови агрегати и да не забравим че ускорението е около 2сек за тесла най бързия вариант. Така че да видим кое е най доброто. От тези надпреварвания на отделните производители печели потребителя.

    Коментиран от #62, #64

  • 61 ИлоМ

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "DUDO":

    объркал си се, Тесла не са изкарали и един лев печалба
  • 62 Генийчето на дядо

    1 2 Отговор

    До коментар #60 от "hmhmhm":

    Като ти гледам разсъжденията, добре че не си представителна извадка. Да дадеш линк към клипчето на сериен бензинов автомобил, ускоряващ за половин секунда до 100, че ми стана любопитно?
  • 63 пост

    0 0 Отговор
    С тази поне за миди ще мога ли, да ходя?
  • 64 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #60 от "hmhmhm":

    Да ни обясниш само какво за тебе е "масов автомобил" , щото нещо май или си много заблуден или "работиш" в някакви галактически мащаби !! Само да те светна , че САМО в Китай вече се движат над 1,5 МИЛИОНА електромобила , а от следващата година ще се увеличават с 3 МИЛИОНА ВСЯКА ГОДИНА до 2020 , след което с 6 милиона на година до 2020 , след което с 12 МИЛИОНА годишно до 2025 !!! И това ПО ЗАКОН !!!! И така до пълната забрана на ДВГ най-късно до 2050 !! Ако това за теб не е масово , не знам какво ще е !! В останалите държави отделно , само си провери колко държави в ЕС ВЕЧЕ обявиха забрана от 2040 г !!
  • 65 953

    5 0 Отговор
    Карайте се в коментарите и плюйте с баналните си жалки фрази по Форд докато аз се забавлявам с 450к.с. Мустанг, който струва два пъти по-евтино от надценените немски печки със същата спецификация.
    Само не забравяйте, че Форд винаги са били иновативни в дизайн, класове и технология ( който не знае, нека отвори учебник, уикипедия, или се порови е нета ). П.С. освен мускулести коли съм карал и от долните класове - Ескорт 97. Не само, че двигателят им е един от най-надеждните в класа, но съм го карал безпроблемно без поддръжка и смяна на масло. Дори почти беше свършило, когато се наложи да доливам. Всички вицове и слухове са типична конкурентна злоба, която продължава да промива болни мозъци без капка опит.
  • 66 Баи мангал

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бай Петко":

    По големи боклуци от Пежо Ситроен след 2000г нека в галактиката!!!!
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 сравнява ябълки с портокали

    2 2 Отговор
    Това сравнение е толкова нелепо. Все едно този същият шеф на Форд като се прибере в къщи, 10-годишният му син да се похвали, че е спечелил 20 км маратон, на който са участвали състезатели от всякакви възрастови категории, но той е победил въпреки, че е бил най-малък тях. Шефът обаче, вместо да го поздрави, му каже с насмешка -Какви 20 километра бе сине, аз днес изминах 200 километра за значително по-малко време с новия си Форд.

    Или пък един фермер да се хвали, че произвежда ягоди, всяка от които тежи по 200 грама, а колегата му да махне с ръка и да каже -ха-ха, моите дини тежат по 10 килограма.

    Шефът на Форд е тръгнал да сравнява ябълки с портокали. Нека каже колко електромобила е произвел и продал, ако не го е срам?
  • 69 haha

    5 0 Отговор

    До коментар #59 от "Ха ха":

    Ти май не знаеш как работят батериите..... Как ще кажеш, че деградацията на батерията е по-малка след повече използване. Даже и на село няма да ти повярват с това. Пробвай пак. :D За първите 4-5 ГОДИНИ (не пробег, защото има различни начини на каране условия на експлоатация и др.) Тесла регистрират спад с 5% на капацитета, но за 8 години той може да е повече от 30% заради повечето цикли на използване, но най-големия враг на батериите е топлината, така че ако е в по-топла страна и т.н. въпросната амортизация може и да е по-голяма. Това е за 60 и 85 кВч батерии, които се ползват в Тесла. Аз незнам дали имат 24 - 30 кВч. То за модел S няма 40 кВч, защото никой не е искал да я купи. Те още не са им изтекли гаранциите на първите произведени Тесли, ти говориш за износване на батериите. Времето ще покаже, но не се хващай за някакъв рекламен форум.
  • 70 татко ти

    1 4 Отговор

    До коментар #19 от "Ташунко":

    Форд,циганин и външна чешма през зимата на работят.Форд,циганин и коза не боледуват,мрът от веднъж.
  • 71 ГГГГГ

    3 1 Отговор

    До коментар #58 от "Ха ха":

    350 човека? Ти сериозно ли? Бягай от тук с тия лъжи.
  • 72 The Bear

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "омъскаряване":

    Е-е-ей, теб не те ли заведоха при баба ти на село през ваканцията бе, момко?! Всички от 5а клас вече са по бабите, само ти и сина ми останахте да дрънкате в интернет. Не ядосвай хората, да не се обадя на баща ти! А от мен да знаеш, че Тесла е невероятен автомобил. Мой клиент има такава от 2 години и съм се возил, та ще ти кажа че това е усещане за бъдеще, нови технологии, напредък! Форд са гигант в сравнение с иноватора Мъск - но не знам как ще се обърнат нещата докато пораснете с моя мискинин.
  • 73 Зорлем

    2 3 Отговор

    До коментар #25 от "гост":

    "... Към днешна дата 54 милиарда за Тесла срещу 42 милиарда за Форд !!!..." И идва един пиклив производител на мобилни тутуртки (Xiaomi), който прави IPO за 50млрд. долара, и слага в малкия си джоб и Тесла, и Форд, и майките им, и лелите им. Пък ти си ляляй колко велико нещо е "пазарната капитализация".
  • 74 Антиелектрика

    4 3 Отговор
    Пак тираджийската ти "мисъл" в действие - хахахахахаха
    Я ни кажи как се рециклира литий в момента.
    А случайно да си чувал, че ДВГ на водород е напълно чист и не отделя никакви вредни вещества при горенето?
    Хайде събирай си нафтичка и мечтай за безплатните електрички и 40-те девици в рая :)))

    Коментиран от #79

  • 75 Антиелектрика

    3 2 Отговор

    До коментар #47 от "Да да":

    Предния ми коментар беше за теб, г-н тексимаджия.
  • 76 приятел от Канада

    3 2 Отговор
    След 2,5 години и 185000 км, карани в Квебек, Канада - ел. автомобила е перфектен . Климатът е значително по-жесток от този в България. Никакви проблеми с батериите. Автомобила е притежание на дистрибуторска фирма и ползва редица превилегии.
  • 77 Boxer

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Tesla":

    Човека пише за нов форд. Поне пет години не би трябвало да създава грижи . Така че вместо да се пъчи с количеството, форд да си погледне качеството !
  • 78 Boxer

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "я се стегни":

    Коментар # 77 е за тебе.
  • 79 Да да

    2 4 Отговор

    До коментар #74 от "Антиелектрика":

    А ти да си чувал, че с електричеството необходимо за производство на водород за изминаване на 1000км с водороден автомобил, един електромобил може да измине 5000 км? Какво му е по-екологичното на това решение? Че вместо един фотоволтаичен панел или вятърен генератор, трябва да произведеш 5? Че трябва 5 пъти повече земя за производство на ток плюс тази за разполагане на заводите за производство на водород? Че потреблението на ток ще се повиши 5 пъти? Че цялата реформа ще се проточи 5 пъти повече време (5 пъти по 30 години) вместо до 2050г.?

    Коментиран от #81

  • 80 Браво

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Продажби":

    Най-накрая един добре аргументиран коментар
  • 81 Антиелектрика

    4 1 Отговор

    До коментар #79 от "Да да":

    А ти да си чувал, че водород може да се добива и по друг начин освен електролиза?
    Пък нали ако е най-важна екологията водорода е несравнимо по-чист от всякакви батерии?! ДВГ на водород е истинския прогрес, а не претоплената манджа на миксерите.

    Коментиран от #82

  • 82 Да да

    1 3 Отговор

    До коментар #81 от "Антиелектрика":

    Ти си единствения който мисли така. Дай поне един настоящ проект на такъв двигател?

    Дай поне един по-чист начин от електролизата за производство на водород?

    Коментиран от #94

  • 83 Продажби

    1 1 Отговор

    До коментар #51 от "Факти":

    "Можеш ли да ми кажеш колко Ц-клас са продадени за 2017 примерно в света?? "

    Германската компания Mercedes-Benz официциално стана най-големият производител на премиум-модели за 2017 г. За 12 месеца тя е продала 2 289 344 нови автомобили по цял свят, което е с 9,9% повече от 2016 г. Най-популярният модел на марката е C-Class с 415 000 продажби.

    Mercedes-Benz е най-успешната премиум-марка за 2017 г.

    Резултатът се дължи на отличното представяне на ключови пазари – Китай, Германия и САЩ. В родината си Mercedes е продал над 300 000 коли, а за цяла Европа резултатът е 955 301 единици. Това е с 6,4% повече от 2016 г.

    В Северноамериканската зона за свободна търговия (NAFTA), в която влизат САЩ, Канада и Мексико, компанията е реализирала 400 320 продажби, като ръстът е едва 1,3%. Единствено в Щатите се отчита спад спрямо 2016 г – с 0,9%, като продажбите за 340 000 бройки. Според представители на компанията, това се дължи на намаляване на търсенето на седаните.

    Mercedes-Benz е най-успешната премиум-марка за 2017 г.

    Съответно най-голям ръст на продажбите се отчита на китайския пазар. Там през 2017 г. са продадени 587 868 нови автомобила, което е с 25,9% повече от предишната година.
  • 84 Продажби

    1 3 Отговор

    До коментар #51 от "Факти":

    И каква стана тя? Най-големият пазар - Китай, а там със закон налагат електричките. Следващия пазар САЩ - там Тесла им взе пазарния дял във всички категории които произвежда.

    Най-продаваният модел С класа - 415 хил./г. - няма и 8000 на седмица - само до края на тази година Тесла ще произвеждат по повече на седмица, а догодина ще произвеждат повече и годишно от Мерцедес С класа. Вероятно така ще е със всеки нов модел в различните класове, включително с камионите. Това говорят ФАКТИТЕ, а вие си говорете каквото си искате.
  • 85 Martin.BG

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бай Петко":

    10 години карах Форд Сиера. 1990 год. 1.8 TD, 5,5 дизел на 100. 7 години карах Мондео 1994. 1.8TDI. 5.1 на 100 с европейски дизел.Работя в Европа и обиколих половин Европа с тази кола. Бракувах я когато стана на 24 год, с перфектен мотор. Бях горд собственик на Ауди А8/ тогава беше осем годишно/ после ми се плачеше. Махнах го. Махнах и едно Пежо. Сега карам Мондео 3. Много съм доволен от Форд.
  • 86 JDM

    0 1 Отговор
    След години смъртността на глухите пешеходци ще нарастне . То кат не мои са изрежи като право гърне тойота супра как ще разбереш ,че иде нещо
  • 87 Тesla vs S class

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "Продажби":

    Какви са тези измислици които разпространяваш. Как така Тесла Ес да се продава повече от Мерцедес Ес класа?!
    Това не е вярно.Ес класите се продават в пъти повече.

    Коментиран от #89

  • 88 Коментари в стил 10г. тролчета...

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "омъскаряване":

    "...баламосва хора, държави и правителства" - но не и теб!
    Ти да не си Нео в Матрицата?! 😂
    Ако имаш някакви стабилни аргументи по въпроса ги включи, защото така казано е типичен безпочвен хейт.
    В защита на "бавенето" мога да вметна един логичен фактор: Мъск и компанията му се занимават в сфера, която в момента проучват. Не е нещо, за което да прочетат в някоя книга или да видят и прекопират всичко от друга компания на готово.
    И на какви факти точно се основават тези които хейтят Мъск? Всеки има право на мнение, но като казвате нещо го аргументирайтеи защитавайте, че да знаем защо така мислите.
  • 89 Продажби

    0 2 Отговор

    До коментар #87 от "Тesla vs S class":

    Ти стигна ли до коментар 28? Там е копирана част от статия и дори има линк. Дали ти се вярва или не, Tesla продава повече отколкото премиум марките, въпреки че е по-скъпа, а в същото време е в по-нисък клас, а за качеството дори няма нужда да говорим. Лично аз си го обяснявам, че купувачите се интересуват повече от техническите характеристики или пък от цената за целия срок на притежание.

    Коментиран от #90, #91

  • 90 Факти

    3 0 Отговор

    До коментар #89 от "Продажби":

    Ти стигна ли до там че мерцедес е продал за 2017 2.3М!!!!!!!
    Знаеш ли какво означава буквичката М???
    А тесла колко бори се за 100 000 :))))
    Не ти ли стигна калкулаторът да сметнеш че това са 23 пуъти повече!!!!
    Мерцедес има повече от 20 модела!!!! На базата на С-ката има и купе има и ГЛС и т.н.
    Когато осмислиш това ще разбереш в момента кой къде е.

    Коментиран от #92

  • 91 Факти

    2 0 Отговор

    До коментар #89 от "Продажби":

    Когато сложиш и Е-класата нещата стават брутални. Вземи се разходи малко по салоните да видиш колко струва примерно едно ГЛЕ а купето знаеш ли????
    Сравняваш мишка със слон.
    Във същият този салон вземи се качи на една Ц клас и после на консервата 3 да видиш разлика от земята до небето.
    Американците си подкрепят родното производство няма лошо, ама европеец да хареса такава кола абсурд освен ако не го субсидираш здраво.

    Коментиран от #93

  • 92 Продажби

    0 4 Отговор

    До коментар #90 от "Факти":

    "Мерцедес има повече от 20 модела!!!! "

    Ето тук точно е разковничето, а не:

    "Можеш ли да ми кажеш колко Ц-клас са продадени за 2017 примерно в света?? "

    Тесла продава, а скоро и ще произвежда всеки свой модел, по-добре от Мерцедес в същия ценови клас, въпреки че като качество и Комфорт са в по-нисък клас. Ако Тесла имаше 20 модела, щеше да продава повече от Mercedes, въпреки че ти първоначално твърдеше точно обратното. Проблемът на Тесла не е липса на продажби, а липса на модели и производствен капацитет.

    Коментиран от #96

  • 93 Продажби

    0 1 Отговор

    До коментар #91 от "Факти":

    Пак да попитам, прочете ли статията в коментар 28, преди да напишеш това изречение:" Американците си подкрепят родното производство няма лошо, ама ЕВРОПЕЕЦ ДА ХАРЕСА ТАКАВА КОЛА АБСУРД освен ако не го субсидираш здраво.

    Коментиран от #95

  • 94 Антиелектрика

    3 0 Отговор

    До коментар #82 от "Да да":

    Ама то е много трудно да напишеш в Google някоя ключова дума и да намериш информация.
    Ето ти начин за добив на водород от растения: https://www.kaldata.com/it-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B4-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%B2-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B4-%D0%BE%D1%82-%D1%80%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD-77985.html
    Ето ти РЕАЛНИ проекти на BMW с ДВГ на водород, които са били пред серийно производство:
    http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/471-bmw-zapochva-seriino-proizvodstvo-na-seriia-7-s-vodoroden-motor/
    А защо не са влезли в серийно производство, давайки алтернатива на хората, които не искат електричките, е съвсем друга тема. Същото важи и за самите електрички - защо чак сега ги развиват, след като технологията я има от 170 години, а читави акумулатори и литиеви батерии има от поне 50 години? Така, че ако малко си размърдаш мозъка, ще видиш, че водородните автомобили са без алтернатива по отношение на екология, а диктаторското налагане само на електрички е пълна нелепица. На мен не ми пречиш да караш електричка, но ми пречи защо няма водородни ДВГ, какъвто бих избрал например аз.

    Коментиран от #97

  • 95 Факти

    1 1 Отговор

    До коментар #93 от "Продажби":

    А ти правиш ли разлика между Тесла С и Тесла 3????
    Вземи се качи на двете и после ела да говориш.
  • 96 Факти

    2 0 Отговор

    До коментар #92 от "Продажби":

    Това в кристалната топка ли го видя???
    По ниско качество и комфорт, по висока цена обаче повече проажби :)).
    Зомбита какво да ги правиш.
  • 97 Да да

    1 1 Отговор

    До коментар #94 от "Антиелектрика":

    Объркал си ключовата дума при търсене, която е НАСТОЯЩ. Ако вярваме на статиите за които даде линк, всяко BMW трябваше да има допълнителен водороден резервоар вече, а водородът да се произвежда вече пет години от растения. Хайде дай сега нещо от РЕАЛНОСТТА, защото и аз мога да ти дам стотици подобни статии за батерии. Да садиш растения за да ги правиш на водород, дали е по-екологично, отколкото да си сложиш фотоволтаици на покрива! Колко декара плодородна земя ще заместят един квадратен метър фотоволтаик? На водорода също ще му дойде времето, но чак когато всички източници на енергия станат ВЕИ и има огромни излишъци от енергия която трябва да бъде оползотворена, защото иначе "ще иде на вятъра". За съжаление сме много далече от този момент. Дори тогава водорода ще се употребява в горивни клетки, а не в ДВГ. Причината вече никой да не разработва водородно ДВГ е една единствена -ефективността.

    Коментиран от #98, #99

  • 98 Антиелектрика

    3 1 Отговор

    До коментар #97 от "Да да":

    Е, поне по една точка да сме съгласни - водородът ще намери място в транспорта, както сега е единственото гориво за ракети. Обаче ДВГ има едно огромно предимство - при мощни мотори над 200-300 kW, облъчването на такова електромагнитно поле ще е доста вредно от електромотора, а ДВГ го няма. Все едно да стоиш до 1000 хладилника или 1000 перални. Няма безплатен обяд и само времето ще покаже.

    Коментиран от #101

  • 99 Има има

    0 0 Отговор

    До коментар #97 от "Да да":

    Как да няма Nexo и Mirai какви са. Има и други по малко известни.
    Палачинката се върти днес едни са на върха утре кой знае.
  • 100 Кума Лиса

    1 0 Отговор
    Ей, мушмороци!
    Виждам, че пращите от ,,компетентност,,. Я идете да свършите нещо полезно, поне за себе си. А може би вече сте я свършили, като кучето на нивата. Огледайте се Г-да ,,милионери,, и вижте на какъв хал сте! До къде я докарахте със знания и компетентност.
    P.s.: Поне да имаше някой от вас да е работил в сферата на електрокарите. Там бяхме номер едно в света, ама беше някога!
  • 101 Да да отново бърка ключовата дума

    1 3 Отговор

    До коментар #98 от "Антиелектрика":

    Отново обърка ключовата дума, която е ЕФЕКТИВНОСТ. Дори когато енергията ти е подарена, е безсмислено да изхвърляш 70 или 80 процента от нея във вид на топлина. Този водород ще се използва за стационарно производство на ток, а отпадната топлина ще се използва за отопление или затопляне на вода при неподходящи за ВЕИ метеорологични условия. Облъчването от електродвигател е плод само на твоята параноя. В реалността съществуват точно колкото Торбалан с който плашат децата, а и няма автомобил който да се движи с такава мощност повече от няколко секунди, докато прави рекорди за ускорение до 200 или 300. Никой не те кара да даваш толкова газ/ток, или там както се казва педалът за ускорение на електричките.

    Коментиран от #102

  • 102 Антиелектрика

    4 0 Отговор

    До коментар #101 от "Да да отново бърка ключовата дума":

    Ти пък как не можа да разбереш, че с колкото и ника да пишеш, не искам да се занимавам с теб?!
    Като искаш 100% КПД, не ходи на работа, не харчи пари за глупости и не си купувай нови неща. И ако за теб електромотор с половин милион пъти по-голяма мощност от GSM-а ти е въображаема опасност, то само до преди 10 години смятаха, че GSM-ите не водят до рак, но се оказа, че водят. До преди 5 години се смяташе, че дизела е напълно чист, а се оказа, че са прикривали всички данни. Не ме занимавай, карай си електрички и не ми давай акъл аз какво да карам!

    Коментиран от #103

  • 103 Да да отново бърка ключовата дума

    0 4 Отговор

    До коментар #102 от "Антиелектрика":

    И пак обърка ключовата дума, която е ЧЕСТОТА.
    GSM работи на честота, която е равна или близка до тази на микровълновата печка. Честотата на микровълновата печка е избрана да е равна на резонансната честота на водната молекула, за да я загрява. Ако със 700 вата мощност в микровълновата печка може да заври чаша с кафе за 30 секунди, ако сложиш същата чаша на два сантиметра от 700 киловата електродвигател, след едно денонощие непрекъсната работа, температурата на водата няма да се е променила и ще е равна на околната температура. Елементарна физика, но торбалан е голям страх, страхувайте се деца, така се управляват масите! Хайде сметни сега колко е разликата в честотата между 50 херца и 2,4 гигахерца

    Коментиран от #105, #106

  • 104 Мана Мана

    1 0 Отговор
    Ами, подиграл се - ритане по кокалчетата е това. Обичайно за конкуренцията.
  • 105 Антиелектрика

    4 0 Отговор

    До коментар #103 от "Да да отново бърка ключовата дума":

    Сега стана и лекар. Просто спри да ме занимаваш - толкова ли е трудно да си го набиеш в главата? Животът си е твой и вярвай не в Торбалан, ами ако щеш и в Йети, също какво вярваш, че 500 000 W с 300 Hz, са по-безвредни от 1 W с 850 000 Hz. То както винаги грешката ти с GSM честотата е "само" 3 000 пъти - хахахахахахха
    ИГНОР!!!

    Коментиран от #107

  • 106 Пак издънка

    2 1 Отговор

    До коментар #103 от "Да да отново бърка ключовата дума":

    Електрика нали обичаш да си много пунктоален а????
    Какви са тези 50 херца това да не е вибраторът на жена ти???
    Инверторът вади на изхода различна честота в зависимост от желаната скорост, честотата може да е 50 а може и да е 150 Hz пак издънка.
    Между другото ти предлагам новият ти дом да не бъде на нивата а в един трафопост, там нали е 50Hz всичко си е ОК.

    Коментиран от #108

  • 107 Антиелектрика

    2 1 Отговор

    До коментар #105 от "Антиелектрика":

    Сега видях, че си писал 2,4 GHz, а не 2,4 ТHz - този път си прав. Така, че бъди спокоен, няма да ти пиша повече и да ти нарушавам душевния мир, че електричките са опасни за здравето. Дори в съвремието няма хора болни от рак и всичко е цветя и рози.
  • 108 Антиелектрика

    2 0 Отговор

    До коментар #106 от "Пак издънка":

    Нали го знаеш, че не разбира от ток и напрежение, а какво остава да разбира от магнитна индукция? За него всичко е на ниво 4-ти клас - честотата затопляла водата и за това GSM-те причинявали рак. Хората издишат въглероден двуокис и атмосферата се затопляла. Нивото на океаните било се покачило, но ние не сме го видели още. Затоплянето било виновно за студа. Нали го знаеш какви бисери ражда, но той няма друга радост в животеца си, освен по цял ден да троли и лъже за електричките каква панацея били.

    Коментиран от #111

  • 109 Да да отново бърка ключовата дума

    1 1 Отговор
    И 1000 Ника да смениш, некомпетентността ти свети като фар в тъмна нощ и се вижда от километри.
    Като погледнем GSM честоти в България


    https://bg.m.wikipedia.org/wiki/GSM

    Виждаме, че си объркал съвсем малко, не са

    850 000 Hz както си писал, а са 1 800 000 000. Но то за теб Hertz, килохерц, мегахерц и гигахерц са все едно и също и оказват едно и също вредно влияние върху човека. Торбалан с две думи! То почти едно и също да стоиш на 10 метра пред радар с мощност 2 киловата, който може да ти изпържи мозъка и да си сушиш косата. Опасността според тебе е една и съща! Тъкмо си тръгнал да гледаш погледни колко гигахерца ти е рутера и прочети Каква е честотата на микровълновата ти печка. Няколко вата от рутера са много по-опасни от колкото един мегават двигател, но за тебе само мощността е важна.

    Коментиран от #110

  • 110 Антиелектрика

    3 1 Отговор

    До коментар #109 от "Да да отново бърка ключовата дума":

    Ако още веднъж ме обвиниш в смяна на никовете, ще ме принудиш пак да те псувам, докато не заключат темата. Имай малко доблест, защото ми писна от простотиите ти! Наглец!!!
  • 111 Да да отново бърка ключовата дума

    1 1 Отговор

    До коментар #108 от "Антиелектрика":

    А защо не му поправи очевидната грешка, като толкова ги разбираш?

    Според него електродвигател на автомобил работи на честота от 0 до 150 000 херца, а на практика максималната честота на електромотор на Тесла при 250 км в час е 600 херца. Честота която казва точно толкова влияние върху водните молекули, колкото и 50 херца.

    А това че като ходиш на море, не можеш да видиш разлика в нивото му, не означава че нивото на Световния океан не се покачва.

    Проучването, водено от професор Стив Нерем от University of Colorado-Boulder, се базира на сателитни данни за нивото на световния океан, предава CNN. Докладът анализира данните от периода 1992 - 2014 г.

    Учените са изчислили, че общото ниво на световния океан е скочило със 7 сантиметра за 25 години, което означава, че нивото на океаните расте с около 3 милиметра на година.

    Тази скорост обаче не е твърда константа.

    Парниковите емисии продължават да повишават средните температури на Земята, което провокира топенето на ледовете, респективно на нивото на световния океан.

    „Увеличението, движено главно от засилващото се топене на Гренландия и Антарктика, има потенциалът да удвои скоростта на покачване на нивото на океаните, като до 2100 г. то може да се е повишило с 60 сантиметра вместо с 30 см, както сочат прогнозите“, казва Нерем.

    Коментиран от #112, #114

  • 112 Антиелектрика

    2 1 Отговор

    До коментар #111 от "Да да отново бърка ключовата дума":

    Аха, сега ново 20. Значи повишението не нивото на световния океан не се виждало, но го имало. Със същата сила мога да твърдя, че има понижаване на световния океан, но само най-умните и учени го виждаме. Наистина не очаквах подобна глупост, дори от теб! Какво ли се занимавам изобщо?!

    Коментиран от #113

  • 113 Да да отново бърка ключовата дума

    1 1 Отговор

    До коментар #112 от "Антиелектрика":

    Нима Искаш да кажеш, че ще забележиш с просто око разлика от 3 милиметра на година? А дори и 7 см на 25 години? Доста набито око трябва да имаш, аз си признавам че нямам.

    За сметка на това, не знам ти на колко години си, но аз за живота си наблюдавам очевидно изменение на климата и то през последните десетина години! Наблюденията на познати възрастни хора са същите. За въздухът дори няма да споменавам, а преди имаше Кремиковци и би трябвало въздуха да е бил по мръсен.

    Коментиран от #115

  • 114 Пак издънка

    2 1 Отговор

    До коментар #111 от "Да да отново бърка ключовата дума":

    Отново започваш да лижеш и мажеш, никакво достоинство няма в тебе цитирам себе си:
    Публикувано във факти.бг: честотата може да е 50 а може и да е 150 Hz пак издънка.
    Ти не можеш да правиш разлика между Hz и кHz толкова си неграмотен!!!!

    Коментиран от #118

  • 115 Антиелектрика

    3 0 Отговор

    До коментар #113 от "Да да отново бърка ключовата дума":

    Единственото, което искам да кажа е, че съм видял маркера на пристанища, който е бил поставен преди векове - НИКАКВА ПРОМЯНА НЯМА. А това, че на теб ти се струва, че климатът се изменя, те вписва в графата на героите от вицове, в които героя винаги твърди как едно време е било по-хубаво. Спокойно, още преди 2000 години в Древен Египет са писали, че тогавашното младо поколение не ставало за нищо и как климатът се изменял. Като разбереш какви лъжи се пишат за Глобалното затопляне и как спектралния анализ на кислорода е един и същ, независимо дали е в лед, вода или въглероден двуокис, тогава ще разбереш как са те лъгали в името на печалбата. Пак казвам, карай си какво искаш, но не си мисли, че всички трябва да вярваме в светлото бъдеще - всичко си има цена и безплатен обяд НЯМА!

    Коментиран от #117

  • 116 Факти

    0 0 Отговор
    А някой знае ли защо въпреки добрият доклад за производство и доставка акциите паднаха, ето ги причините няма скрито покрито:
    1.На 26 юни 3 а.м е закрит финалният теста за спирачките, не им бил нужен!!!!!
    2.Намаляване на броят на точковите заварки на купето с около 300 броя!!!!!!! в последният момент решил че биле ненужни.
    3.Производство в хангар!!!! При положение че най-важното при производството е контролът по качеството и животът на работниците и хората това е меко казано недопустимо. Няма как да продължи така тоест съмнение за поддържане на това темпо поне докато не се изгради новата линия където и е мястото и настрои.
  • 117 Да да отново бърка ключовата дума

    1 2 Отговор

    До коментар #115 от "Антиелектрика":

    Къде си виждал такива маркери поставени преди векове. Бих искал лично да се уверя!

    Коментиран от #123

  • 118 Да да отново бърка ключовата дума

    1 1 Отговор

    До коментар #114 от "Пак издънка":

    Извинявам се Искрено! Грешката наистина е моя. Точно тогава исках да дам за пример, че мощността на излъчване на дълги вълни беше с мегавати на около 150 килохерца, но въпреки това обслужващият персонал оцеляваше покрай предавателя. В момента на средни вълни, които са на още по-голяма честота, във Видин излъчва последният предавател ако не се лъжа на 400 киловата мощност.
  • 119 Факти

    0 0 Отговор
    Опссссссссссс акциите паднаха под 300, хайде гост да вади пак калкулаторът и да смята капитализацията:)
    ))))

    Коментиран от #121, #122

  • 120 Льобоб

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "gost":

    Ско за теб "лекар" е степен, по-вероятно е да си още в предучилищната ... Продължавай да нагъваш амбургери и да се "образоваш" от Discovery, лекарю...
  • 121 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #119 от "Факти":

    Е бива ли така да се излагаш пред хората , давам ти директен линк за сравнение между двете компании в реално време , със история 5 (ПЕТ ) ГОДИНИ НАЗАД , той си сънува калкулатори !!! Вие в училище до сметалото ли стигнахте само или и то ти беше трудно , а ??!! Сега да не се мъчиш в 19, 48 българско време : Тесла 52,95 милиарда , Форд 43,43 милиарда !!!!! И от 2014 Тесла ВИНАГИ Е БИЛА ПО-СКЪПА от Форд , а скоро ще е два ПЪТИ по-скъпа !!
    https://www.google.com/search?q=NASDAQ:TSLA&tbm=fin#scso=uid_uko-W_2jD--imwXo_LugCQ_5:0&smids=/m/07zm0nx&wptab=COMPARE

    Коментиран от #124

  • 122 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #119 от "Факти":

    Ето ти сравнение от 2010 г , тоест когато Тесла правеше само първия Роадстер в 100-200 броя годишно ! Движение за периода на акциите на Форд - 2,03 % !!!!!!!!!!!!!!!!! За 8 години общо при годишна инфлация между 2-3 % НА ГОДИНА ВСЯКА ГОДИНА !!!!!!!!!!!!!!!!
    Увеличение на акциите на Тесла за периода 1870 % !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Пак повтарям за 8 години и тенденция да продължават в същия дух !!! Можеш ли сметна с "калкулатора" след още 8 години и нови 1870% колко ще струват ??? !!! По-добре не се мъчи , че ще вземеш да получиш я инфаркт , я инсулт от яд !!!
    https://www.google.com/search?q=NASDAQ:TSLA&tbm=fin#scso=uid_uko-W_2jD--imwXo_LugCQ_5:0&smids=/m/07zm0nx&wptab=COMPARE

    Коментиран от #125

  • 123 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #117 от "Да да отново бърка ключовата дума":

    Ти наистина ли питаш това? Ако можеш, разгледай дори само снимки на ливанското пристанище Библос, което е на над 7000 години. Там си личи до къде е стигала водата, когато са го строили, защото част от камъните започват от нивото на морето. Може да разгледаш и Ла Валета. Да не говорим за българското черноморие - Сарафово и Яйлата. Дори в резерват Яйлата, на височина от 30 метра на водата, има фосили на морски създания. От къде мислиш идва варовикът и защо България е била дъно на море преди 9 млн. години? - http://www.politika.bg/article?id=24802
    Знам, че ти мразиш да се задълбочаваш и за теб всичко е ентропично просто, но уви, не е така. През еона Фанерозой, периодите Перм, Камбрий, Ордовик, Девон, Карбон, Триас, Юра, Креда и Силур се характеризират с ниво на морското равнище от 120 до 220 метра над сегашното ниво. Искам да обърнеш внимание на Карбон - https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D0%B1%D0%BE%D0%BD Нивата на въглероден двуокис са били 3 пъти над сегашните, а средната температура е била абсолютно същата като сега. Дано някой ден разбереш в каква лъжа си живял!

    Коментиран от #126, #127

  • 124 Факти

    0 0 Отговор

    До коментар #121 от "гост":

    Ти си неграмотен аз какво му казвам той пак за ФОРД говори :))
    Върни се на коментара и усмисли какво съм ти написал.
    Виж колко е на SAIC Motors капитализацията ще си купи ли от тях кола??? Аз не.
    А акции ще си купиш ли???
    Това са две различни неща и не бива да се месят ама като нямаш 2 грама мозък няма как да ти се обясни.
  • 125 Факти

    0 0 Отговор

    До коментар #122 от "гост":

    Къде я видя тази тенденция, като всяка млада компания спекулантите я надушиха в началото ама я ме светни колко бяха акциите по-това време преди една година и сега?????
    05.07.2017 цена на акция 327$
    05.07.2018 цена на акция около 310$ да кажем(преди 2 часа беше под 300$ може и сам да провериш).
    За една година колко процента се е качила цената????
    Опс неграмотника не може да смята с отрицателни числа:)))
  • 126 Да да отново бърка ключовата дума

    0 0 Отговор

    До коментар #123 от "Антиелектрика":

    И какво доказваш с факти от преди милиони години? Че температурата и нивото на океаните варират? Ами нали и аз това ти казвам, а ти беше този, който обясняваше, че с векове нищо не се е променило нито в температурата, нито в нивото на океаните? Сега обърна плочата и по стар обичай даваш доказателства за моята гледна точка.

    Относно Карбон, въглеродния двуокис е 2, а не 3 пъти повече от днес, но кислорода и той е почти два пъти повече, а кой знае колко от другите газове са с различни нива. Освен това слънчевата светлина трудно е стигнала земната повърхност по време на Карбон. В неговото начало сушата е събрана в 2 огромни свръхконтинента: Лавразия на север и Гондвана на юг. През целия период тези континенти се приближават един към друг и това тяхно движение предизвиква силни вулканични изригвания.

    Коментиран от #128

  • 127 Да да отново бърка ключовата дума

    0 0 Отговор

    До коментар #123 от "Антиелектрика":

    Но отново преливаме от пусто в празно да прелистване Уикипедия, а имах толкова простичка молба, която практически решава спора:"Единственото, което искам да кажа е, че съм видял маркера на пристанища, който е бил поставен преди векове - НИКАКВА ПРОМЯНА НЯМА."

    Нали си ги ВИДЯЛ С ОЧИТЕ СИ? Къде са? Дай точната локация, където преди век е начертан маркер, от който се вижда че нивото не е мръднало дори сантиметър, да не говорим както разправят "ония мошеници" 7 сантиметра за 25 години.

    Адреса дай, адреса дай и повече не ме мъчи, вземи панелите, трабанта, но ВЪЗДУХА МИ ОСТАВИ!

    Коментиран от #129

  • 128 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #126 от "Да да отново бърка ключовата дума":

    Човече, ти си неспасяем случай! Показах ли ти, че в древното ливанско пристанище Библос, нивото е същото като преди 7000 години - ПОКАЗАХ ТИ! Как изобщо имаш наглостта да твърдиш, че това подкрепяло твоята теза за периода Карбон? В линка пише, че нивата на въглероден двуокис са 3 пъти по-високи от сегашните, но дори да са 2 пъти по-високи, не може толкова елементарно да обясниш защо нивото на морското равнище е било с 80 МЕТРА ПОВЕЧЕ то сегашното. Не осъзна ли вече колко си смешен? По същия начин ми разправяше как спектралния анализ на кислорода е различен във водна пари, в озона, във въглеродния двуокис и в леда, без да може да проумееш, че спектралния анализ не засяга молекулите, а само атомите. Наистина си идеалния зелен послушник, който е готов да продаде и майка си за да препечели от тъпите електрички! Що за ценности имаш и как не те е срам толкова време да тролиш, лично аз не мога да си обясня?!

    Коментиран от #131

  • 129 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #127 от "Да да отново бърка ключовата дума":

    Така ли било. Ок, ето ти официални данни за Черно море, че от 1932 г. до 2010 г., нивото при Бургас е абсолютно едно и също: http://www.io-bas.bg/downloads/seminar/Morsko_nivo_Varna_i_Burgas.pdf
    Та за тези 80 години, средното ниво при Бургас НЕ Е МРЪДНАЛО.

    Коментиран от #130

  • 130 Да да отново бърка ключовата дума

    0 1 Отговор

    До коментар #129 от "Антиелектрика":

    Ключовата дума ОТНОВО е ... функционална неграмотност. Е добре де, как пък не ти омръзна да намираш доказателства все за МОЯТА гледна точка? Разумното обяснение е, защото винаги съм прав, а ти дори не разбираш нито какво аз ти казвам, нито какво четеш. Ето аз какво прочетох в ПДФ-а

    Линеен тренд
    Пашова,
    Беляшки (2006) Варна 1,5 mm/yr Бургас 1,8 mm/yr
    Беляшки (2000) Варна 1,5 mm/yr Бургас 2,3 mm/yr
    Тук Варна 1,4 mm/yr Бургас 2,0 mm/yr


    2мм/година покачване за Бургас са 16 см за 80години. На това ли казваш НЕ Е МРЪДНАЛО? ДА ТИ ИМАМ КРИТЕРИИТЕ! А това изследване е до преди 10 години. Оттогава вече стана по-бързо и проблемът е, че се ще се забързва още.

    Коментиран от #132

  • 131 Да да отново бърка ключовата дума

    2 1 Отговор

    До коментар #128 от "Антиелектрика":

    "Показах ли ти, че в древното ливанско пристанище Библос, нивото е същото като преди 7000 години - ПОКАЗАХ ТИ!"

    Аз не си спомням да съм ходил в Ливан! Камоли да сме ходили заедно, за да ми покажеш. Последно виждал ли си го или си го гледал на картинка и си чел Уики? А да ти идва на ум, че на фона на тези 70 века оттогава, съвсем скоро, преди 7 века имаше ледникова епоха и нивото на океаните се е понижило, защото водата е запръзнала по полярните шапки и сега пак се топи и се връща в океаните и съвпада с нивото от преди 7000г?

    Коментиран от #133

  • 132 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #130 от "Да да отново бърка ключовата дума":

    Аз функционално неграмотен - хахахахахахахха. Абе ти сериозно ли не правиш разлика между ландшафт и ниво на морското равнище? Изключително неграмотен си, ИЗКЛЮЧИТЕЛНО! На 20-та страница таблицата "Регистрираните годишни нива са коригирани с годишните стойности на потъване на латата" ЯСНО СЕ ВИЖДА, ЧЕ НИВОТО ОТ 2007 Г. Е ПО-НИСКО ОТ 1929 Г!!! СЛЯП ЛИ СИ ИЛИ СИ ЗАБЛУДЕН ПО РОЖДЕНИЕ? Къде видя в таблицата за линеен тренд, че в Бургас 2,0 mm/yr е повишаване 2мм/година? ТОВА СА ГОДИШНИ КОЛЕБАНИЯ! Наистина не си добре, за да отричаш очевидни неща!!! Пък за наглостта ти нямам думи, как изобщо имаш смелост да твърдиш, че това затвърждавало твоите безумия?! За пореден път се убеждавам колко си нелеп!
  • 133 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #131 от "Да да отново бърка ключовата дума":

    Поредната ти уникална простотия! Последната ледникова епоха била преди 7000 години - хахахахахахахахаха. Ходи се скрий някъде, че адски се излагаш!

    Коментиран от #134

  • 134 Да да

    0 0 Отговор

    До коментар #133 от "Антиелектрика":

    Какви 7000 години бе пич, 7 Века са 700 години, тогава е била последната ледникова епоха.

    Коментиран от #135, #136

  • 135 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #134 от "Да да":

    Въх, не думай. Вземи напиши научен реферат по темата, пък може и да вземеш Нобелова награда. Тъкмо ще разбиеш на пух и прах общоприетите стереотипи, че последната ледникова епоха е била пред 12 000 години: "Последната ледникова епоха завършва между 15 000 и 10 000 години пр.н.е." - https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0_%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D1%85%D0%B0
    Но от тираджия, какво да очакваш?
  • 136 Science

    0 0 Отговор

    До коментар #134 от "Да да":

    Преди 700 години е било 14 век :)))
    Ако знаеш колко мамути са ходили тогава ама уви ледниковата епоха ги е убила до крак а някои примати като теб са останали и до днес.

    Коментиран от #138

  • 137 Да да отново бърка ключовата дума

    1 1 Отговор
    Така е като си завършил Уикипедно образование! ако имаше елементарна обща култура щеше да знаеш по кои ключови думи да потърсиш. Това вече не е функционална неграмотност, а пълна неграмотност! Наричат я малката ледникова епоха защото е продължила само няколко десетилетия, но е променила драстично историята на човечеството, защото е предизвикала доста преселения и развитие на мюсюлманството, защото в пустините се е появила растителност и са се повишили както икономическата мощ, така и раждаемостта по тези райони, докато в Европа е имало доста смърт и недостиг на храна. Тези неща се учиха около осми клас.

    http://m.24chasa.bg/Article/1219895
  • 138 Да да отново бърка ключовата дума

    0 0 Отговор

    До коментар #136 от "Science":

    Прав си, 7 Века са били, когато съм ходил на училище, защото тогава беше 20-ти век, А сега сме 21. Мини ледниковата епоха е била 13 век, но е продължила и през 14-ти. Иначе оценявам сарказма ти, което по никакъв начин не оправдава липсата ти на знания.

    Коментиран от #140, #141

  • 139 Да да отново бърка ключовата дума

    0 0 Отговор
    Нито съм сляп нито съм заблуден, Просто виждам това което е написано И ГО РАЗБИРАМ ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕБЕ.

    Вероятно си прочел под картинката:
    "Регистрираните годишни нива са коригирани с годишните
    стойности на потъване на латата" Нали виждаш една червена и една синя линия.

    Следва графика:Линеен тренд на морското ниво – Бургас за периода 1928-2011 г. , На която има права червена линия. Какво точно виждаш? Сложи си очилата за да е по-сигурна работата. Аз виждам как червената линия се движи само нагоре и нивото се покачва.

    После следва таблица в която са с цифри е записано с колко милиметра годишно се покачва нивото според различни автори: Получените стойности на линейния тренд на морското
    ниво за Варна и Бургас тук и от други автори показва
    добра съгласуваност.

    Ти си вярвай в разни конспиративни теории, които са измислили глобалното затопляне за да ти вземат парите! Това че някой злоупотребява с него, за да ти ги вземе, не означава че глобалното затопляне и покачване то на нивото на океаните не съществуват. За мен са си 100% факт и никой не може да ме убеди в обратното. Дали човек може да промени тренда, вече е дискусионен въпрос и там съм 50 на 50.

    Коментиран от #142

  • 140 Science

    0 0 Отговор

    До коментар #138 от "Да да отново бърка ключовата дума":

    Добре бива ли да си толкова елементарен и необразован???
    Ти до кога ходи в училище в Столипиново щото математиката не ти се отдава:
    2018-700=1318 ГОДИНА!!!!!
    Та въпроса е 1318 година кой век е неграмотнико!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 141 Science

    0 0 Отговор

    До коментар #138 от "Да да отново бърка ключовата дума":

    Мини ледникова епоха е като полубременна жена, пълно зомби дето вярва на всяка статия в интернет.
    Ходи прочети за слънчевата активност първо после говори глупости.
    На Чингиз хан му станало студено в Азия затова покорил цяла Европа е може ли чак пък такава необразованост и простотия, и това го четат и малки деца!!!!
    И отново под една тема пишеш с различни никове за да замазваш простотиите ти, поне малко достойнство нямаш ли?
  • 142 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #139 от "Да да отново бърка ключовата дума":

    Какво ми се оправдаваш пак като ученичка? 2007 г. регистрирано ли е най-ниското ниво на морското равнище - РЕГИСТРИРАНО Е. Последната ледникова епоха преди 12 000 години е - ДА.
    Пък аз вярвам на очите и науката, не на такива клоуни като теб! Изчезни ако обичаш и повече не ми губи времето!

    Коментиран от #143

  • 143 Да да отново бърка ключовата дума

    0 0 Отговор

    До коментар #142 от "Антиелектрика":

    Знаеш ли тези, чиито земи ще залее океана, колко ги бърка че веднъж на 50 години океана ще се отдръпне за година? Какво си се вторачил в тази 2007-ма Погледни 2006-та и 2008-ма? Важен е трендът, а той е покачване 16 сантиметра за 80 години и два милиметра средно на година. Само за последните 10 години, тази права линия вече не е права и средногодишното покачване стана 3,3 милиметра за година. Следващият път като ми даваш проучвания, поне вникни какво пише в тях.

    Преди 700 години Имало ли е ледников период, в който са са се натрупали ледникови шапки, по Всички планини, да не говорим за полюсите? Имало е. Тогава паднало ли е РЯЗКО И С МНОГО нивото на океаните, паднало е. Ледените блокове са се движили почти век в океаните.

    Коментиран от #144

  • 144 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #143 от "Да да отново бърка ключовата дума":

    Как какво съм се вторачил в 2007 година? Сляп ли си, че не виждаш как устойчиво след 2000 година нивото пада и е по-ниско от 80-те години? Нали за това са започнали да мерят със ВРС 63 до София и от 2013 - та са разположили високоточни измервателни уреди? И откъде изобщо ти хрумна, че е имало ледников период преди 7 века, че чак и Библос да му е паднало нивото? Това другото ти "аз" ли ти го продиктува? За жалост се оказа, че дори ника "Да да" е твой. Страшен упадък, ти нямаш капка достойнство и чест. Всички служители в зелените НПО-та се жалки!
  • 145 Да да отново бърка ключовата дума

    0 0 Отговор
    Не знам аз не мога да пиша или ти не можеш да четеш. В постът който коментираш, си признах че съм сбъркал, обясних че това нещо съм го учил през 19хх година и тогава е било преди седем века, какво още искаш?


    Още повече че през 1318 година все още е имало ледников период. "Леко" съм се объркал колко време е продължило въздействието му. Сега прочетох статията за която дадох линк:

    Учените отдавна знаят, че малкият ледников период е започнал след Средновековието и е продължил с векове. Досега оценките им кога е настъпил той, варираха между XII и XVI век.
    Екип от геолози начело с Гифърд Милър от университета на Колорадо установи наскоро, че рязкото захлаждане на климата е започнало между 1275 и 1300 година. Мощна вулканична дейност довела до понижение на температурите и породила саморазвиващи се цикли, през които в Северния Атлантически океан до XIX век се формирали огромни ледени маси.
    Като си тръгнал да смяташ ще сметнеш ли преди колко години беше 19-ти век?

    Както виждате учените се знаят за малката ледникова епоха, а това че вие не знаете, не значи че не е съществувала!

    Коментиран от #146, #147

  • 146 Science

    0 0 Отговор

    До коментар #145 от "Да да отново бърка ключовата дума":

    Колорадо ли е къде е нали се сещаш че има проучвания които ако ядеш свинска мас ще живееш вечно :)).
    Дай ми историческа хроника примерно византийският хронист умря от студ докато си топеше краката в средиземно море???
    Или примерно Иван Асен втори умря от студ докато прекосяваше стара планина :))). Може да ти е странно ама през 13 век хората вече са можели да пишат и са си водили много точни хроники.
    И какво ми говориш за вулкани то тогава и при избухването на Везувий е имало ледников период, , това е несравнимо за времевата скала на един ледников период.А динозаврите и те ли от ледников период умряха????
    Някакви учени им дали малко пари да ти кажат нещо което няма как да се измери по това време и да се установи.
  • 147 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #145 от "Да да отново бърка ключовата дума":

    Какво пак увърташ многоников служителю на соросоидно НПО? Имало ли е през 2007 и 2009 година по-ниски нива на Черно море от 1929 и 1930 година - ИМАЛО Е! Официално последния ледников период преди 12 000 години ли е - ДА! През периода Карбон имало ли е двойно по-високи нива на въглеродния двуокис от сега - ДА. Били ли са същите температури като сега, въпреки двойно по-високите нива на въглероден двуокис - ДА. Било ли е нивото на океана с 80 метра по-високо от сега - ДА.
    Това са фактите, а ти както винаги не можа да оправдаеш дори 5 лева от заплата си на зелен трол, защото за пореден път показа, че за нищо не ставаш!
  • 148 Gost55

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "JPower":

    Аз съм гласувал за Бойко и лед вашия път пак така. Не съм фен на тесла и мисля, че е достатъчно ясно - човека прави пари, като разработва ниша. А понеже говориш за политика, смятам, че влага щит е пари в тесла пирамидата са в много по! - изгодна позиция от влага щит е в пирамидите на БСП другарите.

    Сега сериозно(оставям на страна политиката, въпреки че реално всичко е свързано с нея), теорията, че е електромобилите са по-чисти от конвенционалните е невена. Да не ме разберете погрешно, ще съм много, много доволен ако имаелектромобил, който да ми позволи същата експлоатация като сегашните ми. Това обаче е много далече и тука идва предимството НА политиката на САЩ - подпомагане на тесла. Също така смятам, че е неправилно схващането, че електромобилите са нещо иновативни. Единственото предизвикателство е да се направят читава батерии(или да се произвеждат серии но на приемлива цена!).
    Ако влезете в който и да завод, без значение какво произвежда, ще видите много, ама много електродвигатели - от неколко десетки вата до много киловата, та даже и мегавата.
    Повечето от тях се управляват с инвертиращ, конвертор и Т. Н. Щ(Щщтова дето му викате електроника!) щдоста от тия системи използват тъч панели, от времето преди Мъск да се заеме с производство на Ел. Мобили. Стори ама това е положението, а даже смятам, че ДВГто е много по сложно за проектиране и производство.
    Въпреки това смятам да си купя един от новите фолксваген електронен бунтове като излязат на
  • 149 аууууууууу

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бай Петко":

    Аз пък карам служебна Фиеста - на 3 години и на 120 000 км. Никакви проблеми. Проблема е в теб явно. То не е казано ,че като е служебна колата и трябва да сереш в нея.