Last news in Fakti

3 Август, 2018 10:17 5 251 5

Хиляди нови VW-та чакат проверка

  • volkswagen-
  • wlpt
Хиляди нови VW-та чакат проверка - 1

В Германия компанията Volkswagen разглежда възможността да наеме под аренда недостроеното още летище Берлин-Бранденбург и там да съхранява своите нови автомобили, които се нуждаят от преминаване на тест за нивата на изхвърлени вредни вещества в атмосферата.

От 1 септември 2018 година всички нови автомобили, продаващи се на територията на Европа, трябва да съответстват на новите изисквания за вредни емисии и разход на гориво. За целта те трябва да преминат през иновативен тест, наречен WLPT, а за да го преминат, трябва да са снабдени със специални филтри.

Към момента производителите започват да оборудват новите си автомобили с въпросните филтри, но впоследствие всички коли ги очаква гореспоменатият тест WLPT. тестовете обаче отнемат време и поради тази причина складовете на компанията започват да се препълват.

Volkswagen започна наемането на допълнителни зони за паркиране на новата продукция в различни градове в Германия, където хиляди нови VW-та чакат за проверка на нивото изхвърляни вредни емисии. По предварителни данни на такива площадки ще бъдат задържани над 250 000 нови коли. От VW се надяват до края на годината тези процеси да се нормализират.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Булгар

    11 0 Отговор
    И аз на моя фолцваген съм му турил филър.
  • 2 GTE

    12 1 Отговор
    Тези застояли екземпляри може и да не успеят да ги продадат в ЕС, където един Голф / Джета държат цена от около 40 000 лв / 20 000 EUR
    Но Украйна, Русия, Китай и Казахстан ще ги глътнат за едно тримесечие, особено ако ги пуснат с атрактивна отстъпка.

    Коментиран от #4

  • 3 123

    11 9 Отговор
    кенефи
  • 4 гост

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "GTE":

    Ма как пък да не ги глътнат точно Украйна , Русия и Казахстан!!! С общ пазар 500-600 000 нови автомобила , от които ВАГ я има 60 000 , я не !!! Айде по-полека с русолюбските мечти !!!
  • 5 БауБиййй

    12 2 Отговор
    И вече всеки нов ФауФиийййй дизелов комби кашон ще бъде с уникална екстра за нашенските немски зомбита. Уникално избелял на слънцето интериор! Хахахахаха