Last news in Fakti

9 Август, 2018 15:22 3 706 2

Продава се най-странното Porsche 911

  • porsche-
  • 911-
  • bertone
Продава се най-странното Porsche 911 - 1

В САЩ, на аукциона Gooding & Company, е обявено за продажба уникално Porsche. Става дума за роудстър от модела 911, но със съвсем различна външност. Исканата цена за тази екзотика е един милион щатски долара.

Продава се най-странното Porsche 911

Работата е такава, че купето е разработено от италианското каросерийно ателие Bertone по специална пръчка на американския дилър на марката Джон фон Нойман. По онова време в САЩ марката се ползва с нарастваща популярност, но на пазара не се предлага кабриолет.

В Bertone създават въпросното 911, което обаче силно наподобява на Fiat 850 Spider. Първо го показват на автосалона в Женева, а действието се развива през далечната 1966 година.

Продава се най-странното Porsche 911

За жалост на италианците обаче, точно тогава дебютира и знаменитото Porsche 911 Targa и публиката бързо-бързо забравя за италианското творение на Bertone. Автомобилът седи дълго време в гаража на Джон фон Нойман, след което сменя няколко собственици.

Някой от тях доработва леко двигателя, който е форсиран от 130 на 160 конски сили. Сегашният собственик придобива колата през 1993 година, като в момента Porsche 911 Bertone се намира в отлично състояние.

Продава се най-странното Porsche 911


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цистит

    8 0 Отговор
    тоя волан ме кара да обера банка
  • 2 АЛФА Q4

    1 0 Отговор
    И В МОМЕНТА КОЛКО СТРУВА ТАРГА
    ДА ГИ СРСВНИМ АЙДЕ
    МАЙ ПАК БОТУША Е С ДОСТА ОТГОРЕ