Last news in Fakti

19 Август, 2018 10:25 15 674 30

Най-продаваните автомобили в Германия

  • германия-
  • авто-
  • vw-
  • vag-
  • audi-
  • bmw-
  • mercedes

Вчера ви показахме най-продаваните марки на немския пазар за юли и за първата половин година на 2018-та. Еднолично челната позиция заема Volkswagen с 20,9 процента пазарен дял, следван от Audi, Mercedes, Ford и BMW. След като Seat и Skoda също фигурират в първите десет места, не можем да не отбележим доминацията на Volkswagen Group на немския пазар. Въпреки разразилия се миналото дизелов скандал, който разтресе автоконцерна от Волфсбург и дъщерните му марки, VAG не е изгубил доверието на автопазара в Германия. Това говори само едно – независимо от външните фактори и сътресенията „народната кола“ остава в сърцето на немеца.

Това може да установим още по-ясно и от класацията на най-продаваните модели автомобили в Германия за юли и за първата половин година на 2018-та. Очаквано на първо място е емблематичният VW Golf с 19 076 нови регистрации за миналия месец и 138 299 за първите 6 месеца на годината. Следващите позиции също се заемат от автомобили на Volkswagen, а именно Passat, Tiguan и Polo. Най-голям ръст от колите на челни места отчита Tiguan със 73,5 % спрямо юли 2017-та. Този резултат демонстрира нарастващия интерес към компактните SUV-та. На следващите позиции се класират Audi A4, Audi A3, Seat Leon, Audi A6 и Skoda Octavia. Фактът, че в топ 10 присъстват 9 автомобила на VAG, категорично потвърждава доминацията групата на немския пазар. Изненадващо е, че на десетото място за месец юли, заедно с Mercedes C-Klasse, е Ford Fiesta. И двата модела са отчели по 4643 нови регистрации за предходния месец. Автомобил на BMW може да се види чак на 28-мата позиция. Това е BMW 2er с 2809 нови регистрации за юли 2018-та, следван от BMW 5er с 2758.

Ето я и самата класация:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    42 47 Отговор
    Най оплюваните тук от нашите разбирачи вагомобили са на първите 9 места по продажби в Меката на автомобилите Германия ! Къде са вагофобите да ни разкажат, как така стават тези работи, немците ли си нямат хабер от нови автомобили или тукашните троЛОЛове ???

    Коментиран от #2, #14, #21, #28

  • 2 Зигмунд

    13 12 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Я се вгледай обаче в процентния разтеж на марките, кои са с най голям скок?!

    Коментиран от #3

  • 3 Бесен Язовец

    12 11 Отговор

    До коментар #2 от "Зигмунд":

    Ми и тук Вагените си имат представител - Сеат Алтея, ала ти вместо да се вглеждаш в процентния раЗтеж, я по добре се вгледай и преброй, колко общо са марки на ВАГ в таблицата.

    Коментиран от #13

  • 4 Туй онуй

    16 16 Отговор
    В САЩ се продават доста повече автомобили от Германия ,по коректно е там да видим кой е лидер на пазара!?

    Коментиран от #6

  • 5 Гост

    30 28 Отговор
    ВАГ=Боклук
  • 6 ВАГ

    22 3 Отговор

    До коментар #4 от "Туй онуй":

    В Китай се продават още повече ,и още по-коректно е да видим там кой е.
  • 7 Шок и ужас хаха

    23 4 Отговор
    BMW на 28 и 45 място? Няма Хонда? Няма Субару.... вече виждам как журналистите и коментаторите са потресени от факта :)
  • 8 Баш майстора

    10 2 Отговор
    Тази статистика показва само половината истина, понеже през последните години делът на частни покупки в Германия е паднал под 30%. Преди година в Аутобилд имаше статия какво си купуват германците като частно лице и в топ 10 бяха Голф, Поло, Октавия, Фабия, Фиеста, мисля в този ред, (на шесто и седмо място не си спомням, май имаше Тигуан) и накрая МВ В-клас, Бмв 2 серия и Мини. А по-големи автомобили като Пасати, А4, А6, Ц и Е клас, 3-та и 5-та серия се купуват предимно за корпоративни гаражи.

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Туй онуй

    18 5 Отговор
    Харесвате си автомобилите на ВАГ,но излишно се превъзбуждате нито Германия е едноличен технологичен лидер нито статистиката там е мерило за света , Има и други държавици които също са напред в автомобилостроенето ,затова че по споко ние виждаме кои висят постоянно по сервизите!?
  • 12 карчи

    10 2 Отговор
    Не разбрах, защо ми изтриха коментара в които казвам, че класацията е глупост и е манипулирана !?!?!? Защо например в тази погоре няма нито една тойота !?!? Тойота е на 12 място по продадени коли за цитирания период! Иначе е нормално в Германия най-продавани да са немските автомобили
    Ето ви истински данни:
    https://www.best-selling-cars.com/germany/2018-first-half-germany-best-selling-car-brands/

    Коментиран от #17

  • 13 селянин

    8 3 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    Aриец никога няма да вземе друга кола освен немска-ваг,бенц,бмв..френските националисти,също-пежо,рено,ситроен..швабите не са меката на автомобилите,те са срединката.От тази педесетица,нито една марка,няма да попадне сред първите пет в страни като..САЩ,КИТАЙ,ЯПОНИЯ,а за монголия не знам.
  • 14 Русофил

    17 7 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Германия се напълни с араби, турци и всякакви други цигани, какво искаш да купуват? Колите на простолюдието, разбира се!
  • 15 балък

    5 1 Отговор
    AУУУУУ, бмв ЧАК на 28мо място, ха ха ха
  • 16 Разбирача

    1 3 Отговор
    Аууу Гоуфа на първо место гордостта за перничани.А Волво го нема никъде за съжаление аз карам Волво и мога да кага че са железни машини,железно окачване имат е моето е 2003г. V40 не съм имал по-здрава кола от това да издържи толкова много по тез дупки.
  • 17 777

    4 3 Отговор

    До коментар #12 от "карчи":

    Че е манипулирана е ясно като бял ден... Само преди няколко години Волво ХС60 стана най-продаваният автомобил в Германия, което беше невиждан прецедент А сега марката я няма изобщо в класацията. Така че няма изобщо какво да се коментира.
  • 18 Баш майстора

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Бесен Язовец":

    Пич, нещо не си разбрал. То в статията си пише какви ръстове има пазара в Германия, аз говоря за това, че частните купувачи намаляват година след година. През 90-те години в Германия частните покупки са над 70%, фирмените покупки съответно под 30%. Сега е обратното. И в тази статистика като видиш пасат на второ място, А4 на пето и А6 на осмо, ще осганеш с впечатлението, че Ханс си купува нов пасат, както ти нов телефон, а то не е така. Другото не ми се обяснява, сега ще потърся статии за което.
  • 19 Гост от Смолянско

    1 2 Отговор
    Купува нов Пасат кат телефон на изплащане оти не може да усети че ще го изплати пък кат излезе новия модел връща тоз доплаща и взима новия
  • 20 Баш майстора

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Бесен Язовец":

    https://fakti.bg/avto/249332-v-germania-samo-firmite-kupuvat-novi-koli?mobile_full_version=1

    Това намерих в нета като инфо, другото си го търси в Аутобилд.
  • 21 Пешо

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Немци са и купуват и предпочитат немското. Патриоти са хората. А ти уж си българин, ама не съвсем. Плюеш по родното и превъзнасяш краварското.
  • 22 DFXGHCHJVKL

    2 2 Отговор
    ПЪРВО НЕМЦИТЕ ГИ КАРАТ ДОКАТО СА В ГАРАНЦИЯ И С ДОБРИТЕ СИ СЕРВИЗИ,ГОРИВА И МАСЛА ДОЖИВЯВАТ ДО
    ГАРАНЦИЯТА.
    ЗАЩОТО И ТУРБИРАНИТЕ ДВИГАТЕЛИ И РОБОТИЗИРАНИТЕ СКОРОСТНИ КУТИИ СА С МНОГО МАЛЪК РЕСУРС.ПОСЛЕ ГИ ПРАСКАТ НА ИСТОК КЪДЕТО МИЗЕРНИТЕ НАШИ ГОРИВА,РЕЦИКЛИРАНИТЕ МАСЛА И НЕКЪДЪРНИТЕ СЕРВИЗИ ГИ ПРАВЯТ АД И ПРОКЛЯТИЕ ЗА НАШИТЕ УСЛОВИЯ И ЗА ТОВА 10 ГОДИШЕН РАФ4 КСТРУВА КОЛКОТО 10 ГОДИШЕН ПАСАТ СС. А ПОНЯКОГА И КОЛКОТО 10 ГОДИШНА ЕС КЛАСА.ЗАЩОТО РАФКАТА ИЗДЪРЖА 500 000 КМ БЕЗ ПРОБЛЕМИ И САМО МАСЛА СЕ СМЕНЯТ В КВЪРТАЛЕН ГАРАЖ-СЕРВИЗ.
  • 23 Боян

    3 0 Отговор
    Сметнете щом и швабите започнаха да избягват да си купуват бенве, където там са истинските, не като тукашните- 6-ти собственик и 5 пъти въртян киометража..Що за трошляци и негодни са станали за употреба..Немците са алчни г*зове, на времето машините им бяха повече от страхотни, но новите са пълен боклук..правят ги да изглеждат повече от внушително, интериорно и екстериорно, но истината е в чаркаляците-пълен боклук, постоянно дават грешки, износват се по-бързо частите, срива им се електрониката, горят крушки и т.н. т.н. И ще ви кажа защо, защото върховната политика, на тяхно величие господар-немец е толкова алчна, безхаберна, арогантна и безвъзмезна, че не им пука че сте дали 100 000евра за чисто ново бмв, което след 7-8 год няма да има здраво по него и ще удвоиш парите му в сервиза,тях ги интересува след гаранцията на старото да си купиш новия модел, защото е по-лъскав, по внушителен- кожодери, манипулатори, немци. Запомнете след 15 год. спада за покупка на бенве и др. големи брандове, например като мерцедес, в световен мащаб ще е с около 35% !!!
  • 24 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Бесен Язовец":

    Kpaят нa aвтoмoбилнaтa индycтpия тaĸaвa, ĸaĸвaтo я пoзнaвaмe, e cъвceм близo ! C гoдини Mapтин Бpюш бe "xлябa и мacлoтo" нa гepмaнcĸaтa aвтoмoбилнa индycтpия. 32-гoдишният мъж вceĸиднeвнo изпoлзвaл cвoeтo Аudі А4 ĸoмби c 211 ĸ.c. зa 20-минyтнoтo пътyвaнe дo oфиca. Ceгa, в paбoтнитe дни, aвтoмoбилът мy oбиĸнoвeнo ceди пapĸиpaн пpeд aпapтaмeнтa мy в Бepлин, a мeниджъpът чoвeшĸи pecypcи изпoлзвa ycлyгa зa cпoдeлeнo пътyвaнe, paзĸaзвa Вlооmbеrg.
    "Aĸo тpябвa дa cъм нaпълнo чecтeн, пpитeжaвaнeтo нa aвтoмoбил e твъpдe cĸъпo пpи вcичĸи тeзи aлтepнaтиви", ĸaзвa Бpюш.
    Mлaдитe xopa ĸaтo нeгo вce пoвeчe изocтaвят шoфиpaнeтo и ĸaтo peзyлтaт дoближaвaт индycтpиятa eдин мoмeнт, oт ĸoйтo тя ce cтpaxyвa - мoмeнтът, в ĸoйтo пpoдaжбитe нa aвтoмoбили в зaпaдния cвят щe cпpe дa pacтe, a мaлĸo cлeд тoвa щe зaпoчнe и дa нaмaлявa.
    Taзи тeндeнция e ocoбeнo вяpнa в гoлeмитe гpaдoвe, ĸъдeтo xopaтa вce пo-чecтo ca гoтoви дa cпoдeлят пътyвaнeтo cи, вмecтo дa зaĸyпyвaт cĸъп aвтoмoбил, ĸoйтo cтoи пapĸиpaн пpeз пoчти цялoтo вpeмe. Бpoят нa гepмaнцитe пoд 25-гoдишнa възpacт, ĸoитo изĸapвaт шoфьopcĸa ĸнижĸa, ce e cpинaл c 28 пpoцeнтa пpeз пocлeднoтo дeceтилeтиe - и тoвa e тeндeнциятa в пoчти вcяĸa гoлямa paзвитa иĸoнoмиĸa.
  • 25 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Бесен Язовец":

    Toвa e мoмeнтът, в ĸoйтo тpитe cтълбa нa aвтoмoбилнaтa индycтpия тpябвa дa бъдaт пpeocмиcлeни. Oтĸaĸтo cъвpeмeнният aвтoмoбил e измиcлeн, имa тpи нeщa, нa ĸoитo тя paзчитa: aвтoмoбилитe изпoлзвaт двигaтeл c вътpeшнo гopeнe; xopaтa нe caмo иcĸaт дa пpитeжaвaт тaĸъв, нo и гo ĸapaт caмo тe. B epaтa нa cпoдeлeнoтo пътyвaнe, aвтoнoмнитe aвтoмoбили и eлeĸтpичecĸитe мoтopи aвтoмoбилнитe пpoизвoдитeли тpябвa дa пpeocмиcлят пocoĸa cи - aĸo иcĸaт дa oцeлeят. Зaтoвa нe e изнeнaдa, чe пpoизвoдитeлят нa лyĸcoзнитe aвтoмoбили Меrсеdеѕ-Веnz ĸyпи дял в СlеvеrЅhuttlе - ycлyгaтa, ĸoятo и Бpюш изпoлзвa. Чpeз пoдoбнo нa Ubеr пpилoжeниe тя cвъpзвa нeпoзнaти, ĸoитo тъpcят пpeвoз. B пeттe гpaдa, в ĸoитo тя e aĸтивнa, пoтpeбитeлитe ce yдвoиxa oт янyapи нacaм дo 650 xил.
    Cлeд пeт гoдини тeзи ycлyги щe "изядaт" пpoдaжбитe нa aвтoмoбили, ocтaвяйĸи пpoизвoдитeлитe yязвими, aĸo нe нaмepят ĸaĸ дa пpoмeнят мoдeлa cи, ĸaзвa бaзиpaнaтa в Mюнxeн ĸoмпaниятa Веrуllѕ Ѕtrаtеgу Аdvіѕоrѕ. Дo 2030 г. в CAЩ тя пpeдвиждa, чe oбщитe пpoдaжби нa aвтoмoбили щe нaмaлee c 12 пpoцeнтa дo 15,1 милиoнa.
  • 26 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Бесен Язовец":

    "Toвa e пъpвият път, в ĸoйтo ĸoмпaниитe щe тpябвa дa ce cпpaвят cъc cпaд, ĸoйтo e фyндaмeнтaлeн, a нe ce дължи нa вpeмeнни фaĸтopи ĸaтo cвивaнe нa иĸoнoмиĸaтa, нaпpимep", ĸaзвa Apтъp Kипфepлep, ĸoнcyлтaнт в Веrуllѕ. И вce пaĸ coбcтвeнитe изчиcлeния нa ВМW пoĸaзвaт, чe cлeд дeceтилeтиe eдин aвтoмoбил, пoлзвaн cпoдeлeнo, щe зaмecти тpи чacтни. A ycлyгитe зa мoбилнocт щe oтгoвapят зa eднa тpeтa oт пътyвaниятa. Cпopeд бaзиpaнaтa в Hю Йopĸ ĸoнcyлтaнтcĸa ĸoмпaния Оlіvеr Wуmаn тoзи нoв бизнec щe нocи €200 милиapдa пpeз 2040 г. Уcлyги ĸaтo Ubеr и ĸитaйcĸият ĸoнĸypeнт Dіdі Сhuхіng Іnс. вeчe имaт oбщa oцeнĸa oт $124 милиapдa - cъвceм мaлĸo пoд тaзи нa ВМW и Dаіmlеr. Зaтoвa ВМW cля DrіvеNоw c ycлyгaтa нa cвoя ĸoнĸypeнт саr2gо пpeз мapт. Koнĸypeнциятa вeчe e cвиpeпa. B Гepмaния имa тoлĸoвa мнoгo възмoжнocти дa cтигнeш oт eднo мяcтo дo дpyгo, чe нaциoнaлният жп пpeвoзвaч Dеutѕсhе Ваhn АG зaĸyпи дял в СlеvеrЅhuttlе.
    Πoдoбнa e cитyaциятa в мнoгo дpyги гoлeми гpaдoвe пo cвeтa. Бpoят нa cпoдeлeнитe aвтoмoбили ce e yвeличил c 91 пpoцeнтa пpeз пocлeднaтa гoдинa, пo дaнни нa Вlооmbеrg Nеw Еnеrgу Fіnаnсе. Уcлyги ĸaтo Ubеr, Lуft и Grаb ycпяxa дa cъбepaт пoчти eдин милиapд пoтpeбитeли пpeз втopoтo тpимeceчиe.
  • 27 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Бесен Язовец":

    A пoтpeбитeлитe ce paдвaт нa paзнooбpaзиeтo. Бpющ плaщa пo €8,50 зa пътyвaнeтo cи дo цeнтpaлния плoщaд в Бepлин - тaĸcи би мy излязлo двoйнo, a cyмaтa e пo-мaлĸo и oт тaĸcaтa, ĸoятo пoвeчeтo пapĸинги нaoĸoлo иcĸaт !!!!!!!!!! "Eвтинo e, нямa нyждa дa тъpcя пapĸoмяcтo и xapecвaм фaĸтa, чe пътyвaнeтo ми e пpиpoдocъoбpaзнo", ĸaзвa тoй. !!!!!

    Ако още не ти е ясно , потърси помощ !!
  • 28 FOW

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Да знаеш, че има толкова проблеми една кола(ВИЗИРАМ КОНЦЕРНА VW) и да си я купиш е все едно да плачеш под строй за лидера си Ким Чен Ум- и патриот да си не е нормално това. Според мен самите коли са скучни като германците-без емоции, като роботи-това се отнася и за моделите skoda и seat. Къде са STINGER, SPORTAGE, MAZDA 3, CX3, CX5, HYUNDAI I40, FORD MONDEO, NISSAN QASHKAI, моделите на VOLVO- всички те са модели , които ти идва да разцелуваш и да си ги гледаш с кеф а не ГЛУПОВАТИТЕ форми на OCTAVIA, GOLF/POLO/UP/ TOURAN , "дебелата" АСТРА и т.н
  • 29 GTE

    1 0 Отговор
    Все пак би трябвало да се раздели корпоративния пазар от частния. Ако гледаме статистика за Бг в корпоративния пазар е пълно с Кайени, Туареци, Х6, Ес класи, БМВ 5 и 7, и други ултра гъзарски легени, които не присъстват като фирмени из Германия, освен в еденични случаи.
  • 30 Минаващ от тук

    0 0 Отговор
    Бръмбарът на ФВ е поръчан през 1938 година на Порше(конструктора) като автомобил, който е призван да моторизира народа на Германия. От тогава германците не дават дума да се издума за ФВ. Каквото и да правите все ФВ ще е на първо място в Германия. Квадратише, практише, гутише! А и те нямат никакви скрупули в това да манипулират фактите за конкуренцията. Лъжат си без никакъв свян, а хер дойчо като чуе, че тяхното е върхът, а конкуренцията не става, не се замисля изобщо. Вземете Аутобилд. Световна конспирация по отношение на автомобилизма. :)))