27 Август, 2018 11:54 9 456 3

Запознайте се с Mercedes Vision EQ Silver Arrow

  • mercedes-benz-
  • vision eq silver arrow
Запознайте се с Mercedes Vision EQ Silver Arrow - 1

Компанията Mercedes-Benz представи съвременен аналог на "Сребърната стрела" от 1930 година. По-конкретно става дума за вдъхновение от легендарния модел W125 Rekordwagen, с който Рудолф Карачиола достига скорост през 1938 година от 432.7 км/ч.

Дизайнът на Vision EQ Silver Arrow е в съответствие с концепцията "чувствена чистота", а самата кола е дълга 5.3 метра. Свръхобтекаемото купе е с височина от само един метър. Каросерийните панели, които са изработено от карбон, са решени в цвета Alubeam Silver, който напомня на течен метал.

Запознайте се с Mercedes Vision EQ Silver Arrow

Сред другите особености на Mercedes-Benz Vision EQ Silver Arrow са преден сплитер от карбон, спицови алуминиеви джанти, странични светещи въздухозаборници, заден дифузьор като на състезателен болид, а така също и два подвижни спойлера, изпълняващи функцията на въздушна спирачка.

В интериора е използвана кафява естествена кожа, полиран алуминий и орехова дървесина. Седалката е спортна, но е снабдена с технологията Airscarf - топъл въздух, който обдухва врата на водача. Широкоформатен дисплей е в основата на приборния панел, а на него се проектират триизмерни изображения.

Запознайте се с Mercedes Vision EQ Silver Arrow

Електрическият болид е снабден и с функцията Virtual Race Coach, с помощта на която може да се симулира състезание с различни болиди на марката от настоящето и миналото. Има и технология, имитираща звука на болида на марката от Ф1, както и на този от осмака на AMG.

Електрическият силов тракт разполага с мощност от 750 конски сили, а акумулаторният блок, разположен по дъното на болида, е с капацитет 80 киловат часа. Вентилирани прорези по каросерията помагат за охлаждането на батериите. Автономният пробег на Vision EQ Silver Arrow е 400 километра.

Запознайте се с Mercedes Vision EQ Silver Arrow


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 селяндура от пощата

    1 15 Отговор
    ние миерсие миени по мъ киефи дачиътъ сие пак най дубрътъ колъ ие служиебнътъ
  • 2 Антиелектрика

    16 14 Отговор
    И тия посегнаха на една от иконите си. Напълно изджендърясаха - смешна електричка, която дори няма да може да подобри рекорда отпреди 90 години на тогавашното ДВГ.
  • 3 CL500

    10 2 Отговор
    Футуристична, но много изчистена и красива, дотолкова, че дори е трудно да си я представиш за реално използване.