Last news in Fakti

14 Септември, 2018 09:52 6 448 9

Kia ProCeed стана shooting-brake

  • kia-
  • proceed
Kia ProCeed стана shooting-brake - 1

Каросерия тип shooting-brake и пет врати ще характеризират новата Kia ProCeed. Корейската марка разсекрети иновацията, дни преди официалната и премиера на салона в Париж. Моделът е изцяло разработен в европейския център на марката, а в основата на дизайна са залегнали черти от едноименния концепт, показан през 2017-а.

Kia ProCeed стана shooting-brake

Новият shooting-brake е построен на платформата К2 и се характеризира с особени настройки на окачването и с доста по-твърд пружини. Иначе, междуосието не се отличава от останалите модификации на модела и е 2 650 мм. Shooting-brake вариантът е с 5 мм по-дълъг и с 43 мм по-нисък от комбито, а клиренсът е снижен с 5 мм.

Kia ProCeed стана shooting-brake

Обемът на багажното пространство на новата Kia ProCeed е 594 литра - показател, който е по-малък от този на комби версията Kia Ceed SW само с 31 литра. Бензиновата двигателната гама на ProCeed ще се състои от литров турбомотор с мощ 120 к.с., както и от такъв с обем 1.4 литра и мощност 140 коня. Дизелът ще е 1.6 (136 к.с.).

Kia ProCeed стана shooting-brake

Топ модификацията на новата Kia ProCeed ще се оборудва с 1.6-литров турбомотор, който разполага с мощност от 204 конски сили и с максимален въртящ момент от 265 Нм. Тази версия ще носи обозначението GT. Още от опциите са иновационна мултимедийна система от JBL, подгряване на седалките, индуктивно зареждане за телефон и др.

Kia ProCeed стана shooting-brake

По-интересни са помощните електронни системи, налични за новата Kia ProCeed. Адаптивен круиз контрол, система за поддържане на автомобила в определено платно и такава за екстремно спиране, дават на колата второ ниво на автономност. Продажбите на Kia ProCeed в Европа и у нас ще стартират през пролетта на следващата година.

Kia ProCeed стана shooting-brake


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 935

    12 6 Отговор
    А бе какви са тези двигатели?- До кога ще продължава простотията с двигател за мотор да оборудваш купе? - Тези коли ще изкарват по 200 000 и после на боклука. - Аман от простотии! Да смяташ двулитров мотор за голям ... - Това е трагедия! Единственото нещо което харесвам у американците, които иначе мразя е двигателите им!

    Коментиран от #6, #7

  • 2 Гост

    7 1 Отговор
    Изглежда красива!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 1234

    16 1 Отговор
    Колите стават все по яки на външен вид и все по изтърбушени отвътре точно като храните. Уникални опаковки, но за ядене не става...
  • 5 Българина

    10 0 Отговор
    Целта на даунсайзинга не екологична а печалбарска. 200 хил и на боклука следващата, съчетана с по високи еко изискавания. Така дефакто замърсяването се удвоява от увеличеното производатво на нови коли. Пълна измама
  • 6 smeh

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "935":

    Не съм съгласен напълно :). В България почти всички коли нов внос изкарват 200к км, щото джамбазина върне километража на 130. А тя гробницата спукана от каране и е на реални 530, смени салон/мокети викаш си еб*х, тя като нова и след това започват приключенията. Относно малолитражките и живота им, това е донякъде мит. Давам пример с напомпано 20 годишно S3, 1.8т 225 коня и понеже нашите джигити стоков не могат да го счупят, се чудят с какъв юнашки тунинг да го накичат, та зорлем се предаде. Това само като пример, има много други марки и модели с още по изцедени мотори. Та мисълта ми беше, че когато нещо е направено качествено, дори и да е малолитражно ще има дълъг живот. Тъжната истина е, че се пести от всичко и се набляга предимно на опаковката.
  • 7 Марио

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "935":

    Говориш глупости.Кия правят изключително здрави мотори.Ицам познат който кара Sorento от 2005.Работи с нея.Вече е на почти един милион километра и нищо и няма.

    Коментиран от #8

  • 8 Random

    0 3 Отговор

    До коментар #7 от "Марио":

    Че как иначе, нали е Мицубиши двигателя. Тея корейци освен да копират японците и да им подбиват цените друго не могат.
  • 9 Random

    2 1 Отговор
    Чисто комби, никакъв шутинг брейк. Ако беше две врати можеше да мине за такова. Това е като четириврато купе - няма такова нещо.