Last news in Fakti

2 Октомври, 2018 17:00 4 698 7

Renault показа автономна лимузина на ток

  • renault-
  • ez-ultimo-
  • париж 2018

5.8-метрова лимузина с предно предаване е представата на Renault за бъдещето на луксозния транспорт. По замисъла на френския производител безпилотни автомобили като EZ-Ultimo един ден ще обслужват гостите на луксозните хотели и скъпите авиокомпании.

Прототипът е по-дълъг от Rolls-Royce Phantom, но в същото време височината му не надвишава тази на MINI. Достъп до салона дават автоматични врати, а за удобство на пътниците креслата се местят и въртят.

Интериорът напомня за разкошна яхта. Декориран е с дърво, мрамор и кожа. За развлечението на пътниците се грижи Augmented Editorial Experience - виртуална среда, която дава достъп до всякакво персонализирано съдържание и мултимедийни данни.

EZ-Ultimo има четири управляеми колела и електромотор на предната ос. От Renault не съобщават нищо нито за мощността на силовата установка, нито за автономния пробег.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Електрошок

    8 2 Отговор
    Сигурно въздушното съпротивление е като на изтребител.
  • 2 цистит

    3 9 Отговор
    не бе сменете си логото от факти на факти за рено, сериозно :D
  • 3 простотакис

    1 2 Отговор
    няма нито един клип,на мен това ми прилича на анимация!
  • 4 Хммм

    6 1 Отговор
    И тва ся как ще мине през легнал полицай? Ии е концепция за далечното бъдеще?
  • 5 Vuicho Vanio

    5 3 Отговор
    Страхотна кола, жалко че на 3 година половината електроника ще дава бъгове и дефекти и супер ВИП персоната няма да може да си отвори стъклото или шампанското . Иначе е адски красива
  • 6 Гост

    4 0 Отговор
    Много е нисък покрива. В това нещо можеш само на пода да седнеш. Ще се харчи като топъл хляб из арабските страни, ако от рено пуснат рендер с възглавнички по пода и килимче с пискюлчета :). Шегувам се, супер е колата. И все пак това е просто визионерски макет.
  • 7 Arefuck

    4 0 Отговор
    И един нашмъркан мармот увива шоколада в станиол.....