Last news in Fakti

4 Октомври, 2018 10:19 5 366 8

Уволниха арестувания шеф на Audi

  • audi-
  • рупърт щадлер-
  • volkswagen
Уволниха арестувания шеф на Audi - 1

Висшият съвет на компаниите Volkswagen и Audi взе решение да освободи от заеманите длъжности членът на съвета Рупърт Щадлер, който беше арестуван във връзка с грандиозния скандал "Дизелгейт". Бившият топ мениджър беше отстранен временно от длъжностите си през юни тази година, но сега освобождаването му от концерна е окончателно.

В официалната прес информация от Volkswagen се казва, че Щадлер е следствен, като обвиненията са в измама и прикриване на улики в рамките на "Дизелгейт". Заради това той повече не може да изпълнява своите непосредствени задължения. Освобождаването от заеманите длъжности ще му помогне да се съсредоточи върху защитата си, се казва още в изявлението на VW.

Германското издание Handelsblatt цитира високопоставени източници от VW, които естествено са пожелали анонимност, като твърди, че Щадлер ще получи компенсация от... седем милиона евро. Условието обаче е той да не бъде признат за виновен по нито едно от престъпленията на територията на Германия. Допълнително концернът ще заплати на Щадлер сума от 1.5 млн. евро, за да не започне работа в конкурентна компания преди края на следващата година.

В момента временно изпълняващ длъжността на Щадлер е Абрахам Схот, който работи в Audi от едва девет месеца и до този момент бе на длъжност шеф на отдел продажби и маркетинг. Ще припомним, че шефът на Audi беше арестуван на 18 юни в своя дом. От прокуратурата са на мнение, че Щадлер е знаел за лъжливия софтуер в автомобилите на концерна и се е опитал да прикрие улики по случая.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 асддса

    17 1 Отговор
    Аха, те от висшия съвет са нямали абсолютно никаква представа че колите им са с лъжлив софтуер. Горкичките невинни хорица.
  • 2 РЗС

    2 4 Отговор
    Освобождава се човек без трудов договор, такъв със се уволнява, изглежда много голяма част от българите не правят разлика, защото звучало по ''меко''
  • 3 мммда

    10 0 Отговор
    Колко милиона му дадоха за да го ' уволнят' ?
  • 4 мммда

    6 1 Отговор
    Колко милиона му дадоха за да го ' уволнят' ?

    Коментиран от #6

  • 5 Алахуакбарата

    7 4 Отговор
    Няма ли кой да уволни Ваг да не правят боклуци повече

    Коментиран от #8

  • 6 ха ха ха

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "мммда":

    Бушончето е захлебило доста!
  • 7 гощо

    0 0 Отговор
    Ми те всички лъжат.Мерцедес раследват,БМВ също Митцубиши така фалираха и ги погълна Рено-Нисан. Тойота проверяваха. Така,че караме си дизелите с големият въртящ момент с турбините и това е.Само няма да махате катализаторите и ДПФ филтъра,че много смърди след вас.
  • 8 гощо

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Алахуакбарата":

    Искам да си караш мирно Реното и да не се обаждаш в статии за коли.