Last news in Fakti

6 Октомври, 2018 13:00 20 097 23

Тест и БГ цени на новото BMW X4

  • bmw-
  • x4-
  • тест
Тест и БГ цени на новото BMW X4 - 1

Баварците представиха втората генерация на средния си купеобразен кросоувър Х4 още през пролетта в Женева. Сега, автомобилът вече е наличен и на територията на България, като са ясни и цените му за нашата страна. Екипът ни направи обстоен тест драйв на модела, а първоначалните ни впечатления са основно положителни. Естествено колата има и своите недостатъци. Ето и нашето становище по темата.

Екстериор

Тест и БГ цени на новото BMW X4


Това, което прави най-голямо впечатление е оформлението на задната част на автомобила. То е иновационно и доста нетипично за останалите купеобразни модели на марката. Отпред "муцуната" е идентична с тази на Х3. Прави впечатление и една "гърбица" в задната част на тавана, която е умело прикрита и се вижда само при поглед на автомобила отпред и отстрани.

Тест и БГ цени на новото BMW X4

Тя е направена с цел по-голямо пространство за главите на пасажерите отзад, но в същото време външно скосения таван е запазен. Иначе втората генерация на X4 е значително по-голяма от предшественика си. Габаритната дължина е нараснала с 81 мм (до 4 752), а широчината - с 37 мм (до 1 918). По-дълго с 37 мм е и междуосието, което вече достига 2 864 мм.

Интериор

Тест и БГ цени на новото BMW X4


Багажникът поема 525 л в стандартна конфигурация и 1 430 л при сгъната задна седалка, която се дели в съотношение 40:20:40. Вместимостта досега бе съответно 500 и 1 400 литра. Що се отнася до арматурното табло, то екранът на мултимедията е изнесен нагоре и стои визуално отделно от таблото. Подобна е схемата и при последното Х3. Самата мултимедийна система на новото Х4 е най-модерната в арсенала на BMW - отлична графика и интуитивно действащ iDrive контролер.

Тест и БГ цени на новото BMW X4

Седалките не са големи, характеризират се с ясно изразена странична поддръжка, с ергономичност и с оптимални настройки. Качеството на материалите и на самата сглобка са на познатото ни за марката, изключително прецизно ниво. С други думи съществени изненади няма, но отговаря на екстериорното премиум излъчване.

Двигател и ходови характеристики

Тест и БГ цени на новото BMW X4


Основните двигатели са два бензинови и три дизелови, като само най-мощният дизел е шестцилиндров. Останалите агрегати са четирицилиндрови. Всички те работят съвместно с осемстепенна автоматична трансмисия, която превключва предавките плавно и същевременно много бързо. Липса на мощ не се усеща дори и в най-слабите изпълнения, а управлението е изключително прецизно. Воланът е силно информативен, центърът на тежестта е нисък, което прави колата изключително стабилна в завои с по-висока скорост.

Тест и БГ цени на новото BMW X4

Шумоизолацията на купето е много добра, а коефициентът на въздушно съпротивление е свален до 0.30, което е един от най-добрите показатели в този клас. В конструкцията на новия кросоувър има много повече алуминий и високоякостни стомани, отколкото при първото поколение. Това е позволило на конструкторите не само да увеличат устойчивостта на усукване, а и да снижат теглото. Всичко това, наред с по-ниския общ център на тежестта прави автомобила изключително приятен за управление. Новото Х4 се кара като спортно ориентиран лек автомобил, като същевременно с това разполага с приличен клиренс и много добра 4х4 система.

Цена

Тест и БГ цени на новото BMW X4


Естествено, имайки предвид марката и екстрите които ни предлага този автомобил, цената не е никак ниска. Базовата версия стартира с цена от 97 500 лв, а топ изпълненията гонят 140 000 лв. Ето и пълната ценова листа на модела.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Балкански Мутро Вагон

    65 25 Отговор
    Отдолу на ценоразписа има звездичка и с малки букви е написано, че върви с 1ГБ МП3ка с хитовете на Азис, Кондьо, Милко, Цеца, Миле и т.н.
  • 2 Ицо

    22 18 Отговор
    Точно този модел няма мутренски външен вид, но за съжаление, точно поради тази причина няма да се продава добре у нас. Иначе колата изглежда супер, но друго си е Х6 ще кажат БГ-чалгаджиите
  • 3 Random

    7 18 Отговор
    Какво БМВ е това като е на предно и само автомат?

    Коментиран от #4

  • 4 Random

    2 13 Отговор

    До коментар #3 от "Random":

    Обърках го с Х2
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 шофйор

    21 18 Отговор
    Не е лош автомобила ма чак пък много добро 4х4 виждал съм го в сняг даже и дъстър ще го отвее.
  • 7 Jenson Bourne

    11 9 Отговор
    Единственото нещо, което трябва да пише в спецификациите на тази кошница е доколко е устойчива на челен и страничен удар. На това трябва да се набляга и при пътни тестове за тези коли. Просто при тези коли това е от първостепенна важност.
  • 8 Jenson Bourne

    9 9 Отговор
    Единственото нещо, което трябва да пише в спецификациите на тази кошница е доколко е устойчива на челен и страничен удар. На това трябва да се набляга и при пътните тестове на тези коли. При беенве конкретно това е единственият реалистичен сценарий на употреба.

    Коментиран от #10

  • 9 Ввв

    11 18 Отговор
    Ебаси грозника
  • 10 Професор

    6 10 Отговор

    До коментар #8 от "Jenson Bourne":

    Един смилсен коменрат да прочета
  • 11 К24

    17 3 Отговор
    Бенвето е убаво, на струва мноо!
  • 12 onq s konq

    12 12 Отговор
    Внимание заслужават САМО 6-ЦИЛИНДРОВИТЕ МОДЕЛИ-бензинката за 138 хил.лв и дизела-125 хил.Не казвам че са скъпи-толкова си ги е оценила фирмата,но...за 80-90 хил.лв винаги бих предпочел една ПАНАМЕРА 2013-14г производство с 400 коня.Защото БМВ е отлична марка,но ПОРШЕТО СИ Е ПОРШЕ!

    Коментиран от #22

  • 13 Прекалено късо име

    2 5 Отговор
    средна хубост.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Кольо Дапа

    13 1 Отговор

    До коментар #14 от "bate bobi":

    Като гледам на каква шльокавица пишеш си типичен собственик на БМВ. Ай на бас че не знаеш откъде се пускат мигачите!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ха ха

    9 17 Отговор
    Поредният КЕНЕФ за асфалт!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ХА ХА!!!!!!!!!!!!!
  • 18 Галош без БМВ

    14 1 Отговор
    Не са отбелязали, че това са цени за " гола пушка"!.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Баварец вадя от гараж

    2 3 Отговор
    Пу за мен Х4 М40d С РЕМАП !!!! Бинокъл давам !!!
  • 21 волен сидеров

    5 3 Отговор
    този път сериите на Мерцедес ги изпрати и бмв и ауди небитието по Красота.за пръв път от 95 година на сам мерцедес дизайните са най красиви от другите немци.
  • 22 Иван

    8 0 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    Що не пишеш коментари в някой друг форум за коне например там поне няма да се излагаш

    Коментиран от #23

  • 23 даааааааааа

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Иван":

    Евала бай Иване.