26 Април, 2010 12:38 4 337 4

MG се завръща с градско мини

  • mg-
  • mg3-
  • zero-
  • пекин 2010

Китайските собственици на MG планират завръщане на легендарната марка с ново супермини. Прототипът на автомобила бе показан на изложението в Пекин под името ZERO, но серийната версия вероятно ще се казва MG3.

Дългият 4 метра градски боец е разработен във Великобритания от MG Global Design team под ръководството на Антъни Уилямс-Кени. По неговите думи "колата е проектирана така, че да се хареса на възможно най-широк кръг купувачи". За съдържанието и механиката на ZERO обаче не се споменава нищо.

MG3 трябва да влезе в серийно производство догодина. Продажбите ще започнат първо в Китай, а след това и в Европа. Според слуховете ще се оборудва с малолитражни бензинови двигатели с атмосферно пълнене. Китайците осбъждали и възможността за лансиране на спортна версия с четирицилиндров турбомотор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАРИ

    12 3 Отговор
    Е ХУБАВО ДЕ АМА НА БЪЛГАРЧЕТАТА ИМ ДАИ МАЛКА КОЛА ДИЗЕЛЧЕ И ДА НЕ ГОРИ НИЩО ЩОТ НИ РАЗКАТАХА ФАМИЛИЙТЕ С ТИЯ ЦЕНИ!!!!! АЙДЕ КАЖИ СЕГА КОЙ ОТ СРЕДНАТА КЛАСА НАДОЛУ ЩЕ СИ ПОЗВОЛИ ТОВА ИНАЧЕ ПРЕКРАСНО НА ВИД БИЖУ????
  • 2 Някой запознат с тези неща

    1 5 Отговор
    Нищо особенно!По отношение на дизайна нещата стоят тъка: задница на Алфа МиТо,предница на Форд Фиеста,решетка на Поло,в профил е Ситроен C3 новият модел! С една дума КОПИРОВАЧИ! Но ще очаквам този модел с нетъпение!
  • 3 Някои не до там запознат

    3 0 Отговор
    Хахахаха!
    Приятел, абсолютно съм съгласен с теб. Напълно идентични са. Аз мога да добавя и още, че прилича на Жигула, защото има 4 колела също като жигулата...
    Аман от простотия!!!
  • 4 мен

    1 0 Отговор
    над 2 години карам MG ама това определено, като излезне на пазара ще си го купя интериора е бая джиджан.