Last news in Fakti

19 Октомври, 2018 14:41 5 912 26

Audi e-tron GT ще бъде по-бързо от Tesla Model S

  • audi-
  • tesla-
  • e-tron gt-
  • model s-
  • лос анджелис 2018

Електрическият гранд турър с четири врати e-tron GT, чийто дебют Audi планира през 2020 г., ще бъде по-мощен и бърз от върховата версия на Tesla Model S. Прототип на електромобила с ДНК от Porsche ще бъде показан още тази година на автосалона в Лос Анджелис през ноември, разказва Autocar.

e-tron GT ще бъде построен на платформата Premium Platform Electric (PPE), която ще залегне и в основата на Porsche Taycan. Шасито представлява "сандвич" от стомана, алуминий и полимерни композити с интегриран в силовата структура акумулаторен модул.

Въпреки по-високата мощност e-tron GT ще може да изминава по 400 км с едно зареждане по цикъла WLTP, колкото и кросоувъра e-tron. Четиривратото купе ще получи поддръжка на 350-киловатови зарядни устройства и ще може да попълва 80% от капацитета на батериите си за 12 минути.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Driving pleasure

    5 16 Отговор
    Интересното е на кого му пука?! Ена шайка порядъчно малoyмни политици пробътват едно калпаво задвижване за кефа на друга шайка порядъчно малoyмни любители на фантастика мислещи сi, че електриката е задвижване от бъдещето... не от миналото е! И ако продължават с глупостите си ще въведем още по-старото с конския пряг!

    Коментиран от #5, #6, #15

  • 2 Класен

    10 2 Отговор
    Брутално порше!
  • 3 Да бе

    8 7 Отговор
    Те от Тесла ще спят до 2020 година? Ако решат още утре ще започнат да сглобяват батериите на модел S с елементите собствено производство за модел 3. Тогава при същият обем на 100 киловатовата капацитетът ще стане 130 киловатчаса, а мощността може да се вдигне с 30%. Пробегът ще стане около 800 км. Предполагам, че това ще е първото нещо в момента в който излезнат на печалба.

    Коментиран от #25

  • 4 гост

    10 3 Отговор
    Сънищата и мечтите отдавна са основно занимание на "чистите дизели" от Волфсбург и Инголщат , хахахахах !!!
  • 5 Време за зареждане

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Driving pleasure":

    Нищо не каза за това: "Четиривратото купе ще получи поддръжка на 350-киловатови зарядни устройства и ще може да попълва 80% от капацитета на батериите си за 12 минути."

    Нали електричките се зареждали бавно? Ти за колко време си зареждаш бангията? А за колко време си пушиш цигарата? Упс... не можеш да пушиш докато зареждаш бензин и ще трябва да дръпнеш колата от колонката докато си изпуших цигарата за 12 минути допълнително.
  • 6 Никой

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Driving pleasure":

    Това твоето е диагноза.

    Коментиран от #9

  • 7 Анти електрика

    6 2 Отговор
    Само цитирам: "Ще Войводо, Ще!" и не коментирам повече.

    Коментиран от #10

  • 8 Driving pleasure

    2 10 Отговор
    само дето аз мога да заредя от ВСЯКА бензиностанция и да си нося и туба ако трябва а 350 кВ зарядни я има и 10 в цяла Германия я, я не... и те делят заряда на по 175 ако се зареждат 2 коли едновремено та умножихме минутите!

    Коментиран от #21

  • 9 Driving pleasure

    2 5 Отговор

    До коментар #6 от "Никой":

    Ще ти сложа + и ще ти кажа, че даже съм горд с това! Да диагноза е! Аз още от сега осъзнавам какъв боклук са електричките и най вече колко са по-вредни за околната среда, а на теб ще ти го кажат след 10тина години и ти пак ще вярващ щот "така казаха по телевизора"...
  • 10 Антиелектрика

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Анти електрика":

    Интересен ник - различава се по изписването от моя, но не и по значението. Иначе не разбрах от статията 1000 к.с. ли е ще е това АУДИ, щом ще е по-мощно от 800 к.с. Тесла? И след като ще се зарежда за 12 минути до 80%, колко ще се зарежда до 100% - може би 2 часа?! Освен това ако го заредиш до 80% за 12 минути, колко ли реално може да минеш с него - предполагам не повече от 200 км.

    Коментиран от #12

  • 11 Георги

    12 0 Отговор
    ...а през 2030г. модела на Audi ще бъде по-бърз от този на Tesla от 2020г.
  • 12 Е колко

    3 3 Отговор

    До коментар #10 от "Антиелектрика":

    Е ти колко километра смяташ че може да измине с 200 км в час? Важното е че за два часа ще е в Слънчака.

    Коментиран от #18

  • 13 Vuicho Vanio

    4 0 Отговор
    E то оставаше и да е по-бавно като се има предвид, че излиза 5 години след Тесла С

    Коментиран от #16

  • 14 шок

    6 2 Отговор
    400 км с едно зареждане!?!?!
    2020 г. излиза Tesla Roadster с ускорение под 2 сек., скорост над 400 км/ч, пробег от 1000 км. с едно зареждане, мощност 1000 к.с. и с брутален въртящ момент към пътя от 10 000 Nm.
    Изключително показателно за всичко е, че Ауди евентуално след две години ще се сравнява с автомобил, който е на пазара от 2012 г. и даже тогава няма да може да достигне днешния му пробег. ...

    Коментиран от #19

  • 15 Miro23

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Driving pleasure":

    Умирам да разбера ти каква кола караш ? И какво смяташ за добър автомобил като не спираш плюеш по ел. Автомоболите интересно ми е дори виждал ли си на живо Тесла или някакъв друг модел кола с тскова задвижване ?

    Коментиран от #17

  • 16 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Vuicho Vanio":

    Всъщност 8 години , Тесла С излезе 2012 , а това се ПЛАНУВА за 2020 , ако и тогава не му мине котка път !!
  • 17 гост

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "Miro23":

    Какви са електричките и какво могат в случая няма никакво значение , защото разговаряш с един от главните русофили в тоя сайт , който е "заклет" фен на петрола , хранещ любимата му матушка !!!
  • 18 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Е колко":

    Забравете ги най-после тия 200 км/ч , ако възнамерявате в следващите години да имате въобще книжки !! Всеки ден ви показват новите камери мобилни и стационарни които влизат в полицията , а в следващите 2 години ще се купуват още три пъти по толкова !! Отделно догодина влиза ТОЛ системата и София Бургас ще има поне 20-30 камери , свързани в обща система при това !!! Да не говорим , че и застрахователите ще получават информация от КАТ и застраховките ще станат колкото майка си и баща си !!! Който си мисли , че ще кара с повече от позволените 140 км/ч , а на доста места и по-малко , значи просто е пътник към тези които могат само да се возят !!!
  • 19 Анти шок

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "шок":

    Направо ме шОкира с тая новина.Да не си облъчен от батерията на някоя тЕсла?Он свети иЛон яко ви предали с обещания.То не бяха камиони,роудстъри,1000км с едно зареждане.За момента едно голямо нищо.ZERO.Нула,полиран въздух,кебапчета с месо.

    Коментиран от #20

  • 20 Да да

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "Анти шок":

    Кое е нула? Продажби, пробег или капацитета на мозъка ти!
  • 21 Tttttt

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Driving pleasure":

    Във вас вечер като пуснеш телевизора лампата на половина ли светва,а като включи и хладилника да не загасва на цяло?
  • 22 TSLA

    2 0 Отговор
    Когато излезе и застане на драг с/у P100D с режим за ускорение "Ludicrous Plus" и удари стотака за 2 секунди, тогава ще си говорим. Дотогава е поредната немска партенка от вида: "Ще, ще, ще..."
  • 23 Неясноти

    1 1 Отговор
    "Електрическият гранд турър с четири врати e-tron GT, чийто дебют Audi планира през 2020 г., ще бъде по-мощен и бърз от върховата версия на Tesla Model S. "

    От статията не става ясно дали говорят за върховата версия на Тесла модел S през 2020 година или върховата версия към днешна дата, която се произвежда от 2014 година?
  • 24 некойси

    0 1 Отговор
    Смех, до 2020-та Тесла ще имат още по-мощен агрегат и два пъти пробега на e-tron. Като дойде 2020-та ще скрапнат проектите и ще ги пратят обратно на чертожната дъска.
  • 25 Трифонов

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Да бе":

    Стига ръси простотии, че ставаш смешен! Идея нямаш за какво говориш. Няма от къде да имаш. Ако искали, можели...

    Коментиран от #26

  • 26 Да бе

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "Трифонов":

    Ами при положение, че новите батерии, които сами си произвеждат и монтират в модел 3 имат 30% по-добра енергийна плътност, оттам нататък сам можеш да сметнеш.