Last news in Fakti

4 Ноември, 2018 13:00 5 521 21

Това е най-бързата цивилна кола

  • porsche-
  • 911-
  • gt2 rs mr
Това е най-бързата цивилна кола - 1

Суперкарът Porsche 911 GT2 RS MR завъртя една обиколка от 20.6 километровото трасе на Нюрбургринг за време 6:40,3 минути. С това си постижение Porsche-то се превърна в най-бързата кола, която има право да се движи по обществената пътна мрежа.

За постигането на рекорда обаче, автомобилът търпи някои изменения. Те са дело на специалистите от отбора Manthey Racing, които пренастройват ходовата част и някои от аеродинамичните елементи.

Това е най-бързата цивилна кола

3.8-литровият опозитен турбомотор с мощност 700 конски сили не е доработван. Любопитно е още, че 911 GT2 RS MR се оказва по-бързо от далеч по-мощни суперкари като електрическия Nio EP9 (6:45,9) и McLaren P1 LM (6:43,22).

Зад Porsche-то остават и коли като Lamborghini Aventador SVJ, който държи рекорда на Нюрбургринг за най-бърз сериен автомобил. Към момента не е ясно дали 911 GT2 от Manthey Racing ще се прави в серия или ще остане в един-единствен екземпляр.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BRABUS

    34 5 Отговор
    Браво! Отлично постижение.
  • 2 123

    42 9 Отговор
    А здрасти, сега ли го разбрахте! Поршетата винаги са били върха!

    Коментиран от #17, #19

  • 3 интересно

    11 3 Отговор
    Такава цивилка,примерно срещу патрулка.
  • 4 Terzy

    11 58 Отговор
    Поредния немски ташак.Не проумяха че не правят коли а Панцери.Втората световна отдавна е зад гъба ни.
  • 5 Антон

    35 15 Отговор
    Това порше и без доработките е много много сериозна машина. А какво ще кажат оризарите почитатели на жълтите ментаци - какъв е техния аналог на подобни машини. Няма няма няма!

    Коментиран от #10, #12, #14

  • 6 асддса

    13 10 Отговор
    Дааа. Сега като се изпродаде това порше ще излезе специален модел на специалното Ламбо и то ще направи рекорд, докато то се продаде и после следващото. Те имат състезателна кола, която прави обиколка за 5 минути. Малко по малко ще слагат от нея технологии и ще свалят по няколко секунди. Маркетинг.
    Да не би преди няколко месеца като пуснаха "нормалното" GT2 RS да не можеха да го направят толкова бързо ? Да не би да са му сложили някаква незнайна досега уникална технология ?

    Коментиран от #7, #21

  • 7 Бачо Киро

    15 3 Отговор

    До коментар #6 от "асддса":

    Всъщност просто е донастройвано. Мотора дори не е пипан. На Ринга настройките са много важни.

    Коментиран от #11

  • 8 312312

    5 21 Отговор
    А след даденото време колата е отишла за скраб.
  • 9 незнайко

    6 5 Отговор
    (Публикувано във факти.бг: един-единствен екземпляр.) Това е достатъчно за да не се спори във форума, коя е най-бързата цивилна кола ???
  • 10 Порше

    6 9 Отговор

    До коментар #5 от "Антон":

    GTR-a, необразован пубертета на 35г!
    Виж класацията;
    https://fastestlaps.com/tracks/nordschleife!
    Едно единствено е Поршето, пише го в статията!
  • 11 АLFA Q4

    12 18 Отговор

    До коментар #7 от "Бачо Киро":

    БАЧООО ТОВА ПОРШЕ Е АБСОЛЮТНО НАПРАВЕНО ЗА ТАЗИ ЦЕЛ, ЗА ТАЗИ ПИСТА, ЗА ТОЗИ РЕКОРД,,ЕДНО ЕДИНСТВЕННО
    ПАК ЦИРКАДЖИЙСКИ НЕМСКИ ГАДОРИЙ
    ФЕРАРИ АМА С ЦЕЛИЯ СИ АНТУРАЖ И Е 1500 КА, ОСЕМ СЕКУНДИ ПО БАВНО,,, НО СЕРИЙНА КОЛА,, ПОКАЗНОСТ,, АМА САМО ОВЦЕ МОГАТ ДА ПОВЯРВАТ
    ЦИРКАДЖИЙ

    Коментиран от #20

  • 12 Plameni

    0 6 Отговор

    До коментар #5 от "Антон":

    Няма и италиански.
  • 13 Ото

    9 1 Отговор
    Славчев,не само опозитен а и боксер.Само Порше и Субару правят боксери.
  • 14 селянин 1

    6 20 Отговор

    До коментар #5 от "Антон":

    Прототипен компир в един екземпляр..що го не пуснат на,,24 часа на Льо ман,,да видиме с тва моторче колко часа ще изкара..ще диша пръха на TS 050..

    Коментиран от #15

  • 15 Антон

    13 5 Отговор

    До коментар #14 от "селянин 1":

    Колега нека бъдем обективни. Ще ти кажа: недей да пишеш такива неща, защото освен да заблудиш някой хлапак друго не можеш да направиш. И тъй като намесваш льо ман ще ти кажа:. От 1990 до 2018 са 28 години. За този период: групата на ВАГ имат 21 победи вкл. с дизелово ауди, като доминацията е предимно на ауди, поршета за цвят и веднъж бентли за разкош.1 път мазда, 1 път ягуар, 2 пежо, 1 бмв, 1 макларън и веднъж през 2018 тойота. От 2010 до 2017 ауди и порше доминират с дизели и ток. Сам виждаш че за 28 год. тойота едва са успяли веднъж да спечелят. Ако разсъждавам като тебе, другите ще трябва да спрат да се развиват , та да може тойота следващите десетиелтия да догони ВАГ. Или тойота са 10-20 год.назад. Да правят и продават безлични и непретенциозни градски коли, отговарящи изцяло на японската философия - с пръдня боя да правиш. Ако става дума за сериозни автомобили тойота ги няма никакви. Кажи кой е отговорс на тойота срещу порше гт 2 рс, гт 3, турбо ес, -все поршета шофирани свободно по пътната мрежа. Кажи ми какъв е отговора на тойота срещу бентли гт - огромно луксозно купе. какъв е отговора на тойота срещу ер ес моделите на ауди. Какъв е отговора на тойота на бързите и луксозни А8. Има ли смисъл да пиша за ламбо - и тука ги няма никакви! Няма!НЯМА НЯМА НЯМА! Не можеш да отидеш в магазина на тойота или лексус и да си купиш прек конкутент на цитираните от мен марки. Каквото и да пишеш , каквито и инцидентни победи да ми вадиш , тойота са много много из
  • 16 Porsche

    2 0 Отговор
    Съвсем малка разлика има между опозитен и боксерен двигател... съвсем малка
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ервин

    11 8 Отговор
    Най се радвам на феновете на японското автомобилостроене, комплексирани до безкрайност, всичко им е криво и чупливо, а те са най-прекрасните. Много ви е нисък критерия за коли господа, скучни и грозни коли, на дълъг път да тръгна с кой да е японски варел ще си скъсам нервите. Интериора пластмаса, пълен боклук, динамиката кръгла нула, тъпа физиономия на собственик на описаната кола не мога да докарам. Съжалявам ви, но нека сте повечко, та да изпъкват личностите и адекватните хора!
  • 19 Алфа Ромео

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "123":

    Не винаги, първите Поршета са били със лошо и опасно пътно поведение, включително и първите 911-ки.
  • 20 Алфа Ромео

    4 7 Отговор

    До коментар #11 от "АLFA Q4":

    Така е колега, но те хансовете са си циркаджии и измамници, напъват се на всяка цена да са първи.
  • 21 арогантен

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "асддса":

    То по тая логика , и през 1992 г са имали върховни технологии за S Class на Mercedes, но чак през 2018г са ги внедрили , заради маркетинга?