Last news in Fakti

13 Май, 2010 10:33 4 258 2

Range Rover готви хибрид

  • land rover-
  • range rover-
  • range_e-
  • хибрид

Land Rover разработва дизел-електрическа версия на луксозния си всъдеход Range Rover. Хибридът трябва да бъде пуснат на пазара през 2013 г.

Според оскъдната информация Range_e ще се оборудва с трилитров турбодизелов V6 и електромотор с мощност 34 к.с., работещи в комбинация с осемстепенен автоматик на ZF. Тестовете на първите пет прототипа започват през втората половина на годината.

Land Rover обяви също, че планира да разшири гамата си и с бензиново-електрически версии на Range Rover. Според Питър Ричингс, главен инженер на хибридната програма на производителя, "така луксозният всъдеход ще може да се кара само на ток поне в продължение на 30-ина километра из града, като в същото време максималната скорост ще може да достига 110 км/ч".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    8 5 Отговор
    Land Rover готви хибрид
  • 2 Ivan

    1 0 Отговор
    Японците много отдавна ги наготвиха.:)