10 Декември, 2018 11:54 2 496 8

Nissan отлага новия Juke

  • nissan-
  • juke

Второто поколение на Nissan Juke ще дебютира най-рано през следващото лято, а не до края на тази година, както първоначално бяха обявили японците, съобщава Autojournal.fr. Причината за забавянето не е ясна, но не е изключено да има връзка със сътресенията в компанията покрай ареста на Карлос Гон.

Популярният субкомпактен кросоувър ще бъде построен на платформата Renault-Nissan CMF-B, която позволява монтажа на нови скоростни кутии и хибридна силова установка. В гамата ще останат и дизеловите двигатели.

По думите на Широ Накамура, вицепрезидент и главен творчески директор с ресор дизайн и бранд мениджмънт, външността на новия Juke ще остане екстравагантна и лесно разпознаваема. Характерните черти на модела обаче ще получат по-модерна интерпретация.

Второто поколение на модела ще бъде по-просторно благодарение на по-голямото междуосие. Новият Juke ще има съвсем различен салон с много по-качествени материали и информационно-развлекателна система от последно поколение.

Nissan смята да продължи да произвежда Juke в завода си в Съндърланд, Великобритания. Дали и тези планове няма да бъдат ревизирани в случай, че не бъде постигната сделка по Брекзит, ще стане ясно съвсем скоро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    7 3 Отговор
    ееее защо бе, тъкмо си викам сега поне няма да гледам това грозилище стария...
  • 2 AUDI

    5 1 Отговор
    Завинаги?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Жиката

    6 1 Отговор
    Новия "малко" прилича на стария!!!явно не ги интересува мнението на обществото
  • 5 Лиско Лисков

    4 2 Отговор
    И по добре прилича на разпран клефър.
  • 6 4х4

    3 6 Отговор
    Ей, това от лотарията да ми се падне, нема го взема. Честно !

    Коментиран от #8

  • 7 петър

    1 0 Отговор
    Ако махнат кръглият фар ще стане прекрасен автомобил.
  • 8 Коко

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "4х4":

    Тигре ти какво караш ако не е тайна? Според мен е някой дърта пащина над 20год,ама иначе много знаете да коментирате.Колата е много добра вярно първото поколение има гадни фарове но тази е супер добра.А на теб ти пожелавам да си караш двадесет годишният чепел и си коментирай на воля от яд