Last news in Fakti

31 Май, 2010 11:51 3 927 7

Renault иска SsangYong

  • renault-
  • ssangyong

По данни на анонимен източник, цитиран от Reuters, Renault планира да купи SsangYong Motor. Понастоящем корейската марка е собственост на китайците от SAIC.

SsangYong Motor е петият по големина автомобилен производител в Южна Корея, но въпреки сериозните мерки все още е застрашен от банкрут. Това е само една от причините, предизвикващи удивление от намеренията на Renault. Алиансът вече има отношения с Южна Корея в лицето на Samsung Motors, а освен това Nissan произвежда аналози на цялата гама високопроходими автомобили на SsangYong.

Въпросът е какво толкова интересно вижда Карлос Гон? Производствени мощности? Не, в момента има даже излишък от такива. Или пък разширяване на присъствието на концерна в Корея? Това също е малко вероятно, защото за тази цел съдружието със Samsung Motors е достатъчно.

Главата на Renault Карлос Гон обаче е известен с това, че винаги взима правилното решение и явно и сега вижда перспективи. Renault-Nissan наскоро сключи договор с Daimler, а сега на ход е SsangYong. Специалистите си задават въпроса не стават ли прекалено много тези алианси и как това ще се отрази на Renault.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Mdaa

    14 1 Отговор
    Утвърдена марка , работеща отдавна с мерцедес и произвеждаща доста прилични автомобили , понастоящем собственост на китайци е застрашена от фалит . Рено искали да ги купят , ами да ги купят ! Китайците май издишат . Да не стане същото и с волво , нали сега е китайско ?
  • 2 4х4

    9 0 Отговор
    Карах Корандо две години тди 125 коня.
    Това е чудна машина!
  • 3 G777

    0 9 Отговор
    а освен това Nissan произвежда аналози на цялата гама високопроходими автомобили на SsangYong.TOVA ZNACHE LI CHE V NISSAN IMA ELEMENTI OT MERCEDES
  • 4 55

    7 0 Отговор
    SsangYong са уникални автомобили и най-вече новия Rexton 2. Няма разлика с ML-а
  • 5 bobi

    5 1 Отговор
    mnogo dobur djip
  • 6 Stef

    2 3 Отговор
    Дано да стане сделката! Поне ще оправят сервизната мрежа , която в момента практически я няма! Невероятен ужас и парадокси, достойни за епичен роман!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 7 Niko

    6 0 Отговор
    Искрено се надявам такава сделка да няма, защото аз лично съм фен на марката, но историята показва, че Рено до каквото се допрат изсъхва!!! Даже вече Нисан не са същите!!! От как се хванаха с Рено започнаха да влизат в антикласации с Микра и Примера, които до преди това бяха еталон за качество. Нито на Волво им провървя с Рено, нито на Джиип, нито на Мак!!! По настоящем всичко при тези корейци е по лиценз на Мерцедес и работи добре. Когато станат собственост на Рено всичко ще е по френски лиценз и до там с добрата традиция. :(