16 Януари, 2019 10:47 17 336 17

Най-малкият кросоувър на Skoda е готов

  • skoda-
  • kosmiq-
  • vision x
Най-малкият кросоувър на Skoda е готов - 1
Vision X

Чехите от Skoda публикуваха тийзър на своя предстоящ модел, който ще представлява субкомпактен кросоувър. Иновацията ще бъде показана през март, на автомобилното изложение в Женева и ще се прави на модулната платформа на VW, обозначена с индекс MQB.

На тази база вече се произвеждат Volkswagen T-Cross и Seat Arona. Новата Skoda ще получи "най-съвременните системи за помощ на водача" (не се уточнява точно кои), както и редица решения от фирмената стратегия Simply Clever.

Съдейки по тийзъра, който чехите разпространиха, иновацията ще прилича доста на показания концепт Vision X. При представянето си прототипът беше оборудван с хибриден силов тракт, в който влизат 1.5-литров четирицилиндров турбомотор и два електродвигателя.

Най-малкият кросоувър на Skoda е готов
тийзър Kosmiq

По предварителна информация, новият субкомпактен кросоувър ще получи името Kosmiq. Именно това название производителят регистрира в чешкото патентно ведомство. Повече информация и детайлни снимки на серийната версия се очакват в средата на следващия месец.

Най-малкият кросоувър на Skoda е готов
Vision X


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само Дъстър

    43 5 Отговор
    Много дръпнаха тия чехите с тяхните ефтини и надежни автомобили.

    Коментиран от #3, #12, #15

  • 2 mf2

    12 37 Отговор
    Не знам дали е clever, но като всичко на VW е грозно и с архаичен дизайн.
  • 3 Jony

    35 5 Отговор

    До коментар #1 от "Само Дъстър":

    Не знам дали са дръпнали брат, ама ти вземи и дръпни един учебник по български, че правописа е зле....
  • 4 Тони

    5 5 Отговор
    Kona, това ти ли си?
  • 5 Йосип Броз Тито

    22 0 Отговор
    Бива го Шкодилака!
  • 6 Патето яки

    15 2 Отговор
    Без дръжки за отваряне , чехите нямат автомобил швабите им ползват марката и бачкаторите
    Жалко че чехите са прекрасен и работлив народ.
  • 7 AUDI

    25 0 Отговор
    Почна ли се сега груповото плюене по ВАГ. това приличало на онова , онова пък приличало на трето.. Общо взето хора каращи Фиеста 2003-а , Лада 2107 и тн обясняват как видиш ли новата кола е гадна, щото като си я вземе след 10 или 15 години на "реални" 120000км ще е страшен дарак и убита от бой....
  • 8 сектант

    7 15 Отговор
    това е колкото евтино толкова надеждно и толкова и красиво само, че не е нито едно то 3те
  • 9 123

    9 1 Отговор
    Че няма да е много евтино е ясно, ама колата изглежда добре и ще си струва цената. А цената сигурно ще е конкурентна на аналозите. Който иска по-евтино - Дачия. Нея не я слагам в аналозите, както и Лада Нива. Ама не бих спестил едни 10-20 процента и да се натреса на много стара технология и грозен дизайн.
  • 10 Apple

    2 1 Отговор
    Дано има електричество за задния мост.
  • 11 Realist

    11 1 Отговор
    Колата си е яка! Времето ще покаже колко е добра и колко е кенеф! А на плюещите им пожелавам да си купят колата на своите мечти.
  • 12 Бай Хой

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Само Дъстър":

    Дръпнаха младите меринджейчета - Супърб 4по4 2.0 Т 180 коня - 81 000 лв. Какво му плащаш :) Инфото е от преди няколко месеца, с намаленият пича я взе за 70 и нещо. Всеки сам си прави изводите

    Коментиран от #13, #14

  • 13 AUDI

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "Бай Хой":

    Пробвай същия клас автомобил , със същите опции (щото 100% има ) и да е 1:1 с Шкодата...и да видим кое колко е ...без да говорим за "премиум" Оптима и Авенсис
  • 14 123

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "Бай Хой":

    Не ти разбрах мисълта. Мисли по-свързано. Искаш да кажеш, че Шкодите не са евтини ли или че са много евтини? Защото, лимузина от класа на Супърба - тоест по-голяма от Пасата с много екстри трудно ще намериш за под 100 000. И да младите хора са по практични и не робуват толкова на марката. Защо да дадат 30% повече за нещо уж по-марково. Шкодата ако не им хареса, след 3-4 години ще я сменят. Въпреки, че доколкото забелязвам, някой подкара ли Шкода само сменя моделите, защото трудно ще намери по-добро за тези пари.

    Коментиран от #16

  • 15 Боко

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Само Дъстър":

    ПИЛ ЛИ СИ СИ ХАПЧЕТАТА?КАКВИ ЧЕХИ БРЕ?
  • 16 алиоо

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "123":

    Кви глупости пишеш бе, Mazda 6 184 коня дизел комби ,ниво Takumi,топ оборудвана 75000 лева. Трябва да си умствено изостанал за да предпочетеш шкода с емблема Петел пред премиум Мазда или Авенсис комби,но него го спряха от производство. Какви 80-100 000 лева говориш за тоя клас,ти или никога не си работил,или не познаваш парите и така си говориш по детски. Та ако се дават 100 000 лева за пенсионерско дизелово комби от среден клас,никой няма да си го купува. Този клас не е на скъпи коли,особено дизелови комбита за разни икономисти дето пестят от нафта и си карат картофите на село,леле колко не си в час,особено пък бюджетната марка шкодка да продава на такива цени е нелепо.
  • 17 123

    0 0 Отговор
    като направят автомобил, който не се сгъва на две при пол краш теста, ще си го купя. но няма да е скоро това.