Last news in Fakti

27 Януари, 2019 13:07 8 351 38

Най-скъпите автомобилни марки на 2019-а

  • brand finance-
  • global 500-
  • марка-
  • бранд-
  • класация-
  • рейтинг

Британската консултантска компания Brand Finance публикува ежегодната си класация на 500-те най-скъпи търговски марки в света. В рейтинга Global 500, разбира се, попадат и автомобилни брандове, като сред отличниците без изненада доминират немските.

Челната тройка на най-скъпите остава непроменена спрямо миналата година. На първо място с оценка $187.9 млрд. (€164.8 млрд.) се класира Amazon, следван от Apple със $153.6 млрд. (€134.9 млрд.) и Google със $142.8 (€125.2 млрд.).

На най-предна позиция сред автомобилните марки се подрежда Mercedes-Benz. "Трилъчевата звезда" заема 13-а позиция с оценка $60.4 млрд. (€53 млрд.). Макар да е поскъпнала с почти $10 млрд. за една година, Toyota изпада с две места в общия рейтинг и се подрежда на 17-о място с оценка $52.3 млрд. (€45.9 млрд.).

Бронзът за 2019 г. взема Volkswagen с оценка $41.1 млрд. (€36 млрд.), измествайки BMW ($40.5 млрд./€35.5 млрд.) от четвъртата позиция. С оценка $39.3 млрд. (€34.5 млрд.) Porsche се изкачва от осмо място през 2018-а до пето тази година.

Сред 10-те най-скъпи автомобилни марки попадат също Mitsubishi, Nissan, Honda и Hyundai. Останалата на косъм от челната десетка през 2018 г. Audi успява да измести Nissan с оценка $19.6 млрд. (€17.2 млрд.).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 зачуден

    35 36 Отговор
    Как бе ???!!! Ми къде е Лада ,къде е УАЗ ,къде е Кортеж ???!!! Те - нали са най добри ,най качествени ,най здрави ,най луксозни ,най безотказни ,най красиви и пр. и пр. (според някои чугуни тук в сайта) !!! Странно !

    Коментиран от #6, #12, #37

  • 2 Meganoob BG

    6 4 Отговор
    Цените са приятни за гледане.
  • 3 СкъпИфалит

    14 12 Отговор
    Не знам, ко е скъп в този класация, но съм сигурен, че след 3 години част от концерните ще са сляти вече с други производители - визирам европейските марки. Нещата загиват, но на хартия се изкарват блестящи - това ни учи и нас ЕС ... как да изкривяваш действителността за да вземаш облаги за себе си.
  • 4 Бесен Язовец

    17 3 Отговор
    Ще отида да сложа цървулите до печката, че се намокриха нещо !
  • 5 Бай Шиле

    10 8 Отговор
    А бе защо по темата го няма Borisldv Popov да напише нещо за Путин /Путкин/?

    Коментиран от #16

  • 6 РЗС

    19 13 Отговор

    До коментар #1 от "зачуден":

    руснаците са технологични инвалиди във автомобилостроенето и докато планетата Земя се върти около оста си и нашата звезда слънцето, руска марка никога няма да бъде класирана в такава класация.

    Коментиран от #8

  • 7 Японеца

    9 12 Отговор
    Като съберем порше, ауди и фолксвваген минават 100млд

    Коментиран от #11

  • 8 Ха ха

    13 6 Отговор

    До коментар #6 от "РЗС":

    За едни върхът на техниката са перални, печки, телевизори,автомобили за други самолети,совалки, спътници, АЕЦ, нанотехнологии за трети пък мотики,лопати,кирки всичко зависи от това на какво ниво си.

    Коментиран от #14

  • 9 Гражданин

    29 7 Отговор
    Питам разбирачите онзи ден в Смолянско като обявиха бедствено положение военните с каква техника почистиха пътя.Със съветска Зилка роторен снегорин от седемдесетте години на миналия век.И това в страна членка на ЕС 2019 година.Смешно е какво плюете като една барака не сте направили в живота си.Позор

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 До Японеца

    17 1 Отговор

    До коментар #7 от "Японеца":

    Да не забравяме, че Фолксваген, Ауди, Порше, Шкода, Сеат и Бугати са едно.(Всичко това е Фолксваген)

    Коментиран от #20, #33

  • 12 боико борисов

    8 11 Отговор

    До коментар #1 от "зачуден":

    аз ще ти кажа веднага ,защото не са в европеиския сьюз ,иначе се харчьт като топьл хляб в белгия, холандия и русия , особенно лада веста .

    Коментиран от #13

  • 13 onq s konq

    7 5 Отговор

    До коментар #12 от "боико борисов":

    Ми нали затова искаме да излезем от ЕС-ЗА ДА СЕ ХАРЧАТ КАТО ТОПЪЛ ХЛЯБ И У НАС!Щото АМАН от Мерцедеси,Аудита ,БМВ-та,Поршета и разни подобни през лятото ,като задръстят магистралите към Нащо море и Гърция...Отделно пък дето българите се изнаглиха и лъжат че са бедни,та затова не си купуват "Руско"!

    Коментиран от #19, #24, #25

  • 14 РЗС

    6 8 Отговор

    До коментар #8 от "Ха ха":

    ми то е до приоритети - някои нации целят удобството на хората, удължаване на живота, по-висок жизнен стандарт, битова автоматизация, а пък други по-първобитни нации, които не им пука особено за възхода на расата, създават само оръжия за масово унищожение, държат си цялата нация полу-умряла от глад и болни индивиди им правят евала за това. Между другото първите не са по назад във всичките от теб изброени отрасли, но пък вторите са доста по назад от първите във много повече отрасли.

    Коментиран от #15, #18

  • 15 Ха ха

    11 4 Отговор

    До коментар #14 от "РЗС":

    Кои нации имаш предвид по конкретно , и как така по цял свят приемат Русия за велика сила , а само у нас някои си мислят , че са изостанали и умрели от глад.

    Коментиран от #17, #21

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Гражданин

    12 2 Отговор

    До коментар #14 от "РЗС":

    Дано не си по Смолян някъде, че армията с руска ЗИЛ- а ще те вади от преспите.После обяснявай колко са зле технически.

    Коментиран от #22, #23

  • 19 Бойко

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    Ми довечера да не ме сънуваш на бял кон как те гоня с меч в ръка.
  • 20 Японеца

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "До Японеца":

    Всичко това е ВАГ! Фолксваген 41.1млд, Порше 39.3млд. и Ауди 19.6млд.Не четеш правилно май!
  • 21 РЗС

    1 6 Отговор

    До коментар #15 от "Ха ха":

    сила са, щото управниците им от край време са готови да пожертват и последния руснак за да си ги мерят с другите(доказано през всичките воини на русия), но велика баш никога няма да са, точно поради същата причина. А кои нации визирам ами то няма как да не се досетиш сам - сащ, япония и дори китай, като последните допреди няколко години седяха още в оризищата. В недалечно бъдеще руснаците ще изглеждат като неандерталци пред китаиците, хората вече имат разсад на луната, а руснаците режат ремъците на паяците по паркингите.

    Коментиран от #29

  • 22 РЗС

    2 6 Отговор

    До коментар #18 от "Гражданин":

    ти сериозно ли? значи като армията има само руски кошничи от първата световна, които са могли да извадят закъсала кола от преспа, аз трябва да ги смятам за некви супер извънземни машини. Всеки 4х4 американски пикап ще те издърпа, дори субарута има маса клипове как теглят автобуси. Понеже гошо ботора ще дойде да ме издърпа с юмз-то видиш ли от този ден ще смятам руските средновековни машини за най-добрите и напреднали.

    Коментиран от #26, #27

  • 23 CL500

    3 4 Отговор

    До коментар #18 от "Гражданин":

    Като ви чете коментарите за снегопочистването с руски ЗИЛ-ове, човек да се зачуди на Запад как аджеба си чистят пътищата, като нямат ЗИЛ-ове. Че то не само чистят, ами наистина почистват, не както тук с отбиването на номера. ЗИЛ-ве, та ЗИЛ-ове, кой каквото видял тук, сравнил го със своя таралясник и вече почнал да богослави светия ЗИЛ :-) , ама какви други и колко по-ефективни машини има по цял свят... няма значение :-)

    Коментиран от #28

  • 24 тоя или оня все тая

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    Кон на тебе в акъла ти е само Лада Веста.
  • 25 ВАЗ

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    Конский человек специално тебе направим 20% отстапкая в базовая цена.
  • 26 Гост

    9 1 Отговор

    До коментар #22 от "РЗС":

    Чудя се в статия за оценка на фирми, защо трябва да сипеш омразата си към Русия? Твоето е болестно състояние. Какво ти е направила Русия, та само трябва да я плюеш под всички статии? Нормалните хора се радват на умните и съзидателни личности, независимо дали са руснаци, американци, китайци или българи. Да отричаш технологичния, научния и културния принос на Русия, те прави доста смешничък хейтър. Това, че първи пратиха човек в космоса, малко трябва да ти светне лампичката, че няма как да стане без технологии. За Ломоносов, Менделеев, Сикорски, Пушкин, Шишкин, Айвазовски, Лермонтов, Толстой, Чайковски и т.н. изобщо няма смисъл да се коментира с теб кои са. Докато не уважаваш труда и заслугите на хората по света, ще си останеш един неграмотен трол!

    Коментиран от #38

  • 27 гражданин

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "РЗС":

    Нали и аз това ти казвам уж сме в НАТО и ЕС и мразим всичко руско, а още на стара съветска техника я караме когато стане нужда.Светва ли ти лампата.
  • 28 гражданин

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "CL500":

    Ами ние приятелю с мерцедеса нали вече сме на запад,защо още чистим със старата съветска техника.Къде ни е немската или щатската.

    Коментиран от #32

  • 29 ха ха

    3 1 Отговор

    До коментар #21 от "РЗС":

    Ще те разочаровам велика сила са , с която всички се съобразяват.Пример за това е ООН където само 5 държави имат право на вето и една от тях е Русия.Няма го Германия и Италия нито България.Чети малко повече 21 век е има информация навсякъде.

    Коментиран от #31

  • 30 kjl

    4 1 Отговор
    Момент! Момент! А къде е Теслата!!! Да не е в раздел тостери?? Нали беше най-скъпата компания произвеждаща нещо за придвижване. Най-вероятно е в друг раздел.
  • 31 РЗС

    1 3 Отговор

    До коментар #29 от "ха ха":

    не е ООН, а е UN security council, което е съвет по сигурността на обединените нации. Хората имат различна представа за ВЕЛИКА сила, за мен русия никога не е била такава и няма и да бъде, независимо от постиженията им и ако се поразстърсите малко по-задълбочено във българската история ще разберете, че русия е страната направила най-много бели на нашата държава. Освобождението си е имало цена, вземете прочетете, разделението на нашата държава отново се дължи на русите, къде що има поразии правени на нашата държава русия е първата в списъка. не мразя никой и грам не ми пука, но да възхваляваш руснаците е чиста доза ограниченост и необразованост. Никой не оспорва научните и културни постижения на никоя страна. Гражданина попита, защо караме още руските зилове и подобни антики - ами щото управляващите окрадоха парите за съвременна техника и с малкото пари купуват братските антики

    Коментиран от #34, #35

  • 32 CL500

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "гражданин":

    Дали е трудно да се досетим, защо?!? Вероятно причината е в недостига на парици за нова техника дали на общински фирми, дали на частни снегопочистващи фирми. И друго - това, че на фирмаджията му е по-тънко да търкаля стара руска техника с евтини части, опростена поддръжка, дето и шофьорите му могат да я правят, не ознаава, че и тази техника е по-добра от коя да е модерна такава. Всеки иска ново и хубаво, ама ако може и по-евтинко да е, ама няма как .. :-)
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #31 от "РЗС":

    Интересно защо ми изтриха коментара? Не съм те псувал, но както и да е. Та най-големите беди за България не идват от Русия, а от западните ти кумири. Разпокъсването на България след освобождението и бомбардировките над София са дело на англичани, не на руснаци. Да не говорим, че Цар Борис III не е изпратил нито един войник на фронта, но пияницата Чърчил е наредил бомбардировки над мирното население в Западна България.
  • 36 Язе

    3 1 Отговор
    Къде е Тесла в тази класация?Имаше един дето постоянно ни убеждава,че на Мъск миксера е авто компания number 1.То в първите 20 май я няма.
  • 37 ФауВе

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "зачуден":

    А къде е Тесла?
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.