11 Февруари, 2019 17:43 4 327 24

BMW разработва електрически флагман

  • bmw-
  • i7

Ръководството на BMW се е отказало от плановете за девета серия в полза на електрически седан от висш клас, твърди BMW Blog, като се позовава на анонимни източници от компанията. Лимузината с предполагаемо име i7 ще се изправи директно срещу Mercedes-Benz EQS, бъдещият електрически еквивалент на S-Klasse.

За електромобила все още се знае съвсем малко. Известно е, че i7 ще бъде голям приблизително колкото BMW 7er и ще бъде снабден с два електромотора. Капацитетът на батерията ще позволява изминаването на поне 600 км с едно зареждане по цикъла WLTP.

Подобно на 7er електрическата "седмѝца" ще се предлага в множество модификации с различна мощност, автономен пробег и нива на оборудване. Моделът ще бъде представен през 2022-ра, година след кросоувъра iNEXT.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    12 9 Отговор
    Нека хейтът започне СЕГА.

    Коментиран от #3, #8

  • 2 Какъв хейт?

    23 9 Отговор
    Това е BMW, да не е Тесла?
  • 3 Спиро

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    Рано ни е Сега.
  • 4 I d r i v e

    16 8 Отговор
    ... лошото е че ние ще продължим да се тровим дълго с твърдите частици от дизелите, които бай Ганьо купува като невидял и като за последно...
  • 5 някойси

    3 4 Отговор
    С ПРЕДНА ИЛИ СЪС ЗАДНА ПРЕДАВКА ИЛИ С ДВЕТЕ!?
  • 6 Японеца

    20 11 Отговор
    Използването на гръмки думи, като флагмани, премиум и т.н. води за носа масата и прикрива безкрайните ремонти и безсилието на монтьорите! Всичко при бмв е консуматив, Марчо масло, пуши Къди, хвърля турбини, скорости, носачи ч7пи, полуоски и т.н. Верно на дизайн са първи, на надежност зле!

    Коментиран от #10, #22, #23

  • 7 Дарукар богат механик

    16 8 Отговор
    Марка номер едно, ама по ремонти!
  • 8 Токмак

    10 11 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    Нека първо да дойде да се изс.ре зомбирания теслолюб с ник "гост" и тогава почваме

    Коментиран от #13

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Alpha_Lone_Wolf

    7 3 Отговор

    До коментар #6 от "Японеца":

    Лесно се избира добра кола на добра цена.
    Но, ще ти издам само първия начин на отсяване на зърното от плявата.
    Всички знаем, че двигателя се слага в шасито.
    Почнеш ли да слагаш шасито на двигателя. Това вече не е кола, а боклук.
  • 11 Ха ха

    8 4 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    По добре на Илон в устата, защото много лъже
  • 12 056

    2 6 Отговор
    Волво ще ги прецака:)
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Rrr4rr

    15 8 Отговор
    Стига с тези електрички бе,къде ще отиде радостта от шофирането?Ще има твойта електричарка с колко батерии е ,ооо мани мани мойта е с чип(два плюса и три минуса),много върви уе,няма стигане....🤣.Ако някой иска да си купи електрокар ,да си купува но не го искайте от всички.Това е малоумщина
  • 15 Макс

    7 3 Отговор
    Японец кажи колко BMW-та си карал,че си толкова компетентен.За лисицата гроздето е винаги кисело.
  • 16 kick

    3 3 Отговор
    Най-много и те направят един "обратен инженеринг" и да разберат, че са с няколко милиарда назад...
  • 17 Аз 113

    12 0 Отговор
    До колегата i drive, като си загрижен за чистия въздух, питай управляващите ни защо изсекоха горите ни, и кой ги изкара в чужбина.?
  • 18 Bmw

    6 6 Отговор
    Видях коментари много се разваляли аз имам две никва подръжка и не се развалят. Кажете ми коя марка автомобили не хвърлят турбо и не правиш предница. За мен от бмв по здрава кола няма задно верига номер едно.
  • 19 Realist

    4 1 Отговор
    Първо го направете пуснете го на пътя да се докаже, и ако се докаже като Флагман тогава ще е Флагман. Иначе ако от сега е флагман по добре го вкарайте в името. Примерно i7 flagman иначе така обезмисляте понятието Флагман. До 2022г. ако излезе нова технология революциона и коренно различена от тази, какъв флагман ще е и на кое.
  • 20 gvdff

    5 2 Отговор
    Въпроса е какво правят автомобилните ентусиасти с кола електричка? Нека оставим на страна пробега с едно зареждане, нека оставим и липсата на звук. Това, което ще им се хареса е уникалното доставяне на въртящ момент. Ноо какво правим когато поискаме нещо по-така, да ни е по силна количката, да променим нещо по задвижването. Ако говорим за бмв, то те са като конструктор, взимаш части от различни бмв и ги слагаш на твоето като променяш поведението на автомобила във всеки критерии. При електричката какво можеш? Май само да пипнеш ламарината и интериора, като пак си ограничен доста. Или да се надяваш някое русначе да направи "сготвен" софтуер и евентуално да подобри охлаждането на батерията. ПП: не карам бмв, не съм и фен, просто така стоят нещата.

    Коментиран от #21

  • 21 Гошо Тока

    7 2 Отговор

    До коментар #20 от "gvdff":

    Клиентите на Тесла са джендъри, нърдове, гейове, разни други “...расти” но не и ентусиасти. За тях различни гуми от оргиналните е мега тунинговане
  • 22 Трифонов

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Японеца":

    Феноменални тъпотии са това. Имам две БМВ-та, купени чисто нови от магазина, поръчах си ги, чаках си ги и така... Различни модели, различни двигатели. Едното е вече на 5 години и над 100 хил. км., другото е на 3.5, но... прекрасни автомобили, никакви проблеми не са ми правили до момента, като изключим едната клема на половината на десния стоп, която трябваше да се смени и която струваше 60 лв. оригинална от магазина за авточасти на вносителя. Но, както казах, купих си ги нови. Само вчера обаче с очите си видях при мой приятел, който има сервиз и се занимава главно с авторепаратура, една Е класа 2017г. на 80 хил. км. и едно Ауди А5 2018г. на 40 хил. км., оставени при него да им оправя "леки козметични дефекти". Ауди-то нямаше нито една здрава въздушна възглавница. Всички бяха изрязани, а остатъците натъпкани в таблото, вратите, тавана. И за да оплътнят вратите например, измамникът беше натъпкал мястото за възглавницата с дунапрен. Нито една здрава нямаше. Прави му сметката каква катастрофа е била, за да се отворят всички възглавници. Колата я е внесъл от Германия за... 10 хил. евро. Ще я напудрят и ще я продаде за минимум 80 хил.
  • 23 Трифонов

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Японеца":

    ... А главока, дето ще я купи, ще е с усещането, че си е купил "чисто ново" Ауди. Естествено, че подобна кола ще се разваля ежедневно. И не защото е катастрофирала, а защото е направена 5 за 4. Мерца му бяха гръмнали предните възглавници, както и страничните и завесите от дясно. Радиатора крив, гредата под предната броня - изкривена и частично скъсана, различни други детайли също бяха повредени, но функционираха и изрода казал на приятеля ми "Тези неща ги оставяш така". Та и с БМВ-тата по същия начин. 2016, 2017, 2018г.... не е нова кола. Това е употребявана кола, на която никой не й знае историята. Но вероятно е ужасна. А може и някой да е умрял в нея. Колите се купуват нови. Едва, когато си купиш нова кола и я покараш, можеш да твърдиш, че имаш представа от продуктите на съответния производител.

    Коментиран от #24

  • 24 ФауВе

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Трифонов":

    Толкова писане само за да пропагандираш да си купуваме нови коли. Поне кажи на коя марка си дилър. И без това напоследък се мъчите със зъби и нокти да заставите хората насила да си купуват само нови коли и да сринете бизнеса с коли втора ръка. Какви ли не забрани и налози и глоби и санкции и какво ли още не за стари коли изкрънкахте от закона. Всичкото само и само да пренасочите малкото пари на хората от автокъщите към автосалоните ви. Ама как да се увеличат парите на хората че те сами да имат възможност да си купуват нови коли не ви интересува. Изедници.